Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Figyelem játékosok! Blokkláncosodhat a PlayStation!

Figyelem játékosok! Blokkláncosodhat a PlayStation!

A Sony legújabb szabadalmi kérelme bemutatja, hogyan használhatná a PlayStation a blokklánc technológiát a játékélmény fokozására.

Megtartanád a megvásárolt skin-t? A blokklánc-PlayStation kombóval lehetséges!

A PlayStation gyártójának, a Sony technológiai óriáscégnek a nemrégiben közzétett szabadalmi kérelme részletesen bemutatta a játékokra vonatkozó "super-fungible tokenek" koncepcióját, amelyeket egy elosztott főkönyvön tárolnának, és játékosról játékosra átruházhatók lennének.

Sok játékosnak volt már olyan élménye, hogy nagyon belemerült egy videojátékba, elköltött egy csomó pénzt skin-ekre, majd végül megunta a játékot. Amikor ez történik a hagyományos "Web2" játékokban, a játékosok kénytelenek elfogadni a játékbeli eszközökre költött pénzt veszteségként, és továbblépni. Ezeket az eszközöket általában nem lehet eladni.

A blokklánc-technológia azonban mindezt megváltoztatja, és a Sony szabadalmi kérelme a super-fungible tokenekkel kapcsolatban arra utal, hogy a technológiai óriás talán be akar szállni a játékba.

Hogyan működne az újfajta PlayStation?

A szabadalmi bejelentés egy olyan eljárást vázol fel, amely egy "elektronikus eszközön" nyomon követi a játékoshoz kapcsolódó játékeszközök egy halmazát, és ezek alapján metaadatokat generál. A metaadatokat ezután egy super-fungible token - lényegében különböző NFT-k kötege - létrehozására használnák, ahol a token az említett metaadatoknak egy elosztott főkönyvön való tárolásával jön létre, amely "a játék-alkalmazáshoz kapcsolódik".

A kérelem arra utal, hogy a Sony fontolgatja az NFT-k engedélyezését a játékaiban. Bár a szabadalom tartalmazza az "elosztott főkönyv", azaz a blokklánc kifejezést, nem határozza meg, hogy ez egy privát vagy nyilvános főkönyv lenne-e. A Sony azonban pontosítja, hogy a szóban forgó elosztott főkönyv "a játék-alkalmazáshoz kapcsolódna", ami azt jelzi, hogy a Sony esetleg saját láncot tervez indítani egy ilyen törekvéshez.

PlayStation blokklánc | Cryptofalka

Akárhogy is lesz, az NFT elfogadása a játékipar ilyen nagy szereplőjétől hatalmas előrelépés lenne a blokklánc-rajongók számára.

A gyakorlatban a super-fungible tokenek lényegében egyedi játékbeli eszközök - például skin-ek, fegyverek, járművek stb. - amelyek NFT-ként vannak tokenizálva - csomagját jelentik, amelyek a videojátékokban használhatók. Ha a Sony ezt a szabadalmat felhasználná, az azt jelentené, hogy a világ egyik legnagyobb játékipari vállalata potenciálisan érdekelt lenne abban, hogy a játékosok saját játékbeli eszközeik tulajdonosaivá válhassanak.

"Potenciálisan", mert végső soron a Sony-n múlik, hogy mennyire engedi meg a financializációt. Ha úgy dönt, hogy ezt a keretrendszert egy általa ellenőrzött magánláncon folytatja, akkor a játékóriás mindenféle korlátozást bevezethet - de egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy a Sony valóban tervezi, hogy ezt a funkciót a közeljövőben bevezetné, ha egyáltalán valaha is.

Még várnunk kell a blokklánc-kompatibilis PlayStation konzolokra

Bár a terv nagyon ígéretesen hangzik, a bejelentésben a Sony közölte, hogy a ma elérhető játékkonzolok "technológiailag alkalmatlanok arra, hogy a tulajdonos különböző játékokban és/vagy platformokon használja" őket. Ez arra utal, hogy még kell egy kis idő, amíg olyan konzolok állnak majd a játékosok rendelkezésére, amelyek a nyílt NFT-ökoszisztéma kezeléséhez szükséges hardverrel vannak felszerelve.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.78% $67,647.13
Ethereum ETH -8.03% $3,260.96
BNB BNB -4.46% $590.2
Solana SOL -11.35% $154.91
XRP XRP -10.69% $0.5473
Dogecoin DOGE -12.65% $0.1739
Cardano ADA -13.07% $0.5123
Litecoin LTC -12.44% $86.29
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!