Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hedge Fund-ok is növelni fogják a kriptovaluta kitettségüket

Hedge Fund-ok is növelni fogják a kriptovaluta kitettségüket

A fedezeti alapok pénzügyi vezetőinek 98%-a nyilatkozta azt, hogy növelni fogják a kriptovaluta kitettségüket a közeljövőben. 

 

Tovább növekszik a kriptovaluták népszerűsége

Az Intertrust Global - egy nemzetközi vállalatkezelő társaság - világszerte 100 hedge fund pénzügyi vezetőjét kérdezte meg a kriptográfiai eszközök vásárlási szándékáról. A pénzügyi vezetők nagyjából 98% -a válaszolta azt, hogy fedezeti alapjaik 2026-ig eszközeik 7,2%-át fektetik kriptovalutákba.

Népszerű a Bitcoin I Cryptofalka Forrás: https://complyadvantage.com/

A felmérésből az is kiderült, hogy a kriptovaluta-szektorba történő 7,2% -os befektetés körülbelül 312 milliárd dollár beáramló tőkét jelentene. A hír kapcsán a vezető kriptovaluta, a Bitcoin, 40 000 dolláros árszint felé emelkedett, míg Amerikában az infláció mértéke az 1992-es adatokhoz hasonlóan az egekbe ugrott. 

 

Kriptovaluták felemelkedése

A Bitcoin árfolyam emelkedése, az elmúlt évben, javarészt az infláció elszabadulásának volt köszönhető. A koronavírus járvány globális összeomláshoz vezette a piacokat. A gazdasági válságra, a központi bankok soha nem látott monetáris támogatással válaszoltak. Az Egyesült Államok központi bankja, a FED, közel nulla százalékos kamatra bocsátott ki hiteleket. 

To the moon I Cryptofalka Forrás: https://news.bitcoin.com/

A jegybank döntése miatt, az amerikai államkötvények hozamai rekord mélypontra kerültek. Eközben a Fehér Ház, gazdasági likviditási injekciókat (ösztönző csekkeket) bocsátott ki, több milliárd dollár értékben, amely szintén negatív hatással volt a dollár értékére, amivel még alacsonyabb szintre került a rivális fiat valutákkal szemben. 

A befektetők más, de kockázatosabb piacokat keresve fektették pénzüket aranyba, ezüstbe vagy Bitcoinba. Az utóbbi mutatta a legnagyobb megtérülést. Eközben a FED a határtalan pénznyomtatási politikát választotta. 

Sok általános alapkezelő jelent meg a Bitcoin 2020-as árfolyam-fellendülésének élvonalában. Például a Tudor Investment Corporation fedezeti alapból származó milliárdos befektető, Paul Tudor Jones. Később egy másik legendás befektető, Stan Druckenmiller is azt nyilatkozta, hogy az etalon kriptovalutába (Bitcoin) fektetnek be az inflációs kockázat ellensúlyozására.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Az európai fedezeti alapkezelő társaság, Brevan Howard mellett amerikai alapkezelők is, mint a SkyBridge Capital, a Fidelity Investments és az ARK Invest a hagyományos pénzügyi szektor egyik legnagyobb Bitcoin-támogatójává is váltak. 

Az Intertrust által készített felmérés azt is kimutatta, hogy az összes megkérdezett pénzügyi vezető Európában, Észak-Amerikában és az Egyesült Királyságban már legalább 1% -os kitettséggel rendelkezik Bitcoinban és hasonló kriptovalutákban, míg az észak-amerikai fedezeti alapok átlagosan 10,6% -os kitettséggel rendelkeznek.

 

Egyelőre magasan maradhat az infláció

A felmérés szerint, az utóbbi időben, az Egyesült Államokban mért infláció mértéke 5%-os volt, ami 1992 óta nem volt tapasztalható. Számos elemző, köztük Randall Kroszner, a Chicagói Egyetem üzleti iskolájának professzora és a FED volt kormányzója megjegyezte, hogy a magas inflációt a FED bizonyos mértékig tudja csökkenteni, ha visszavonja az expanziós politikáját. A "szűkülés" körüli spekulációk is megkezdődtek, amikor a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) kedden megkezdte kétnapos ülését.

Dollár infláció I Cryptofalka Forrás: https://www.visualcapitalist.com/

De eddig a FOMC tisztviselőinek többsége, köztük a FED elnöke, Jerome Powell, a közelmúltbeli CPI-csúcsot (fogyasztói árindex) “átmenetinek” tekintette. Tom Kenny, az ANZ közgazdásza megjegyezte, hogy az Egyesült Államok központi bankja addig változatlanul folytatja a monetáris politikáját, amíg a munkaerő-adatok javulását nem látja.

Eközben Paul Tudor Jones a CNBC-nek adott legutóbbi interjújában elmondta, hogy növelte Bitcoin-állományát a 2020-as 1-2% -ról 5% -ra, miután azt érzékelte, hogy a FED nem ért egyet a legutóbbi inflációs csúcsokkal, nem változtat a monetáris politikán. 

Szeretem a Bitcoint, mint portfólió-diverzifikátort. Legyen 5% aranyban, 5% Bitcoin, 5% készpénzben és 5% árucikkekben. Nem tudom, mit fogok csinálni a többi 80% -kal. Várni akarok, és megnézem, mit fog lépni a FED. - nyilatkota Paul Tudor Jones

OKEX_banner_Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.92% $62,029.21
Ethereum ETH 1.25% $3,417.98
BNB BNB 0.86% $410.02
Solana SOL -4.61% $128.78
XRP XRP 5.15% $0.624
Cardano ADA 12.13% $0.752
Dogecoin DOGE 15.98% $0.1404
Litecoin LTC 7.07% $91.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!