Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A hozzáférhetőség a kripto bevezetésének legfőbb akadálya

A hozzáférhetőség a kripto bevezetésének legfőbb akadálya

A kriptopénzek hozzáférhetőségét gátolja a pénzügyi- és kripto ismeretek hiánya, amelyet részben a vagyoni szakadék, a technostressz és a szakzsargon túlzott használata okozhat.

 

Hozzáférhetőség és pénzügyi ismeretek

A hozzáférhetőség a kriptopénzek elfogadásának egyik fájdalmas pontja, amelyről már évek óta beszélnek, mégis, ez a kérdés ma aktuálisabb, mint valaha. Erről legutóbb az Egyesült Államok pénzügyminisztere, Janet Yellen is beszélt a digitális eszközökkel kapcsolatos politikáról és szabályozásról szóló vita során. A pénzügyi oktatás hiánya és technológiai erőforrások szűkössége a két legfontosabb akadály, amely szűkíti a hozzáférhetőséget.

kriptoismeretek Cryptofalka forrás: cryptoliteracy.org

Tanulmányok kimutatták, hogy világszerte a felnőtteknek csupán 33%-a rendelkezik pénzügyi ismeretekkel. A decentralizált pénzügyek (DeFi) megértéséhez és használatához ez kulcsfontosságú szempont kell, hogy legyen. Ugyanis számos projekt arra összpontosít, hogy a hagyományos pénzügyi intézményekhez hozzá nem férő magánszemélyek számára eszközöket biztosítson a megtakarításokhoz és tranzakciókhoz.

Ahhoz, hogy a hagyományos pénzügyi intézményekhez hozzá tudjunk férni, számos kritériumnak kell megfelelni. Ilyen például a dokumentáció megkövetelése, a magas díjak, az állami korlátozások, nem beszélve a helyi pénzügyi intézmények általános hiányáról a feltörekvő piacokon. A kriptopénz-projektekhez ezekre nincs szükség és az intézmény is a virtuális térben létezik. A pénzügyek felépítéséről és működéséről szóló átfogó oktatás - a megtakarítási tippektől kezdve a piaci ingadozásokig - elengedhetetlen ahhoz, hogy a hagyományos pénzügyek által kirekesztetteket a DeFi világába való belépésre ösztönözzük és segítsük.

 

Kriptopénzoktatás és technostressz

Egy másik szükséges oktatási komponens a kriptopénz- és blokkláncoktatás bevezetése. Az új technológiák hirtelen nyomasztóak és zavarók lehetnek a potenciális új felhasználók számára - ez annyira gyakori, hogy a "technostressz" kifejezést ennek a problémának a leírására találták ki.

technostressz Cryptofalka forrás: cointelegraph.com

A sűrű technikai nyelvezet és a szakzsargon gyakori használata két olyan nehézség, amely visszatartja a kriptók iránt érdeklődőket attól, hogy belevessék magukat a DeFi világába. A blokklánc-technológia lényegét nagy vonalakban átadó források biztosítása - legyenek azok blogbejegyzések vagy magyarázó videók - segít áthidalni a fejlesztők és a hétköznapi emberek közötti nagy tudásbeli szakadékot. Bár ez egy fontos kezdet, a sajnálatos igazság az, hogy az oktatáshoz egy kulcsfontosságú és nagyon korlátozott erőforrásra is szükség van - időre.

Így a blokklánc- és kriptopénz-technológia megismeréséhez szükséges idő és energia hiánya komoly akadályt jelenthet a mély megértés kialakításában. Bár az oktatási eszközök széles körű rendelkezésre bocsátása hasznos, de bevallottan korlátozott számú felhasználót szolgál ki. Ennek eredményeképpen a pénzügyi műveltség és a kriptooktatás továbbra is fontos marad. Vannak más lépések is, amelyeket a fejlesztőknek és a vezetőknek meg kell tenniük a felhasználói elfogadás lehetővé tétele érdekében. A projektvezetőknek a platformjuk megtervezésekor és az a folyamatok kialakításakor figyelembe kell venniük e tudáshiányt is. Az egyszerű, tömör, minden közönség számára megfelelő nyelvezet használata kulcsfontosságú az új felhasználók befogadásához.

 

A vagyoni szakadék, mint akadály

Mint említettük, a vagyoni szakadék komoly kihívást jelent az alacsonyabb jövedelműeknek, hogy hozzáférjenek az alkalmazásokhoz. Az oktatáshoz való hozzáférés és az oktatásra szánt idő hiánya mellett a korlátozott likviditás is akadályt jelenthet, hogy az új lehetőségekbe bele tudjanak vágni. 

finLiteracy_Cryptofalka forrás: cointelegraph.com

A befektetéshez az egyéneknek képesnek kell lenniük arra, hogy fedezni tudják megélhetési költségeiket, és emellett félre tudjanak tenni. Azok, akik a fizetésükből élnek, vagy egyszerűen csak nem érzik jól magukat, ha a forrásaikat befektetésekkel kockáztatják, sokkal kevésbé hajlandók pénzt elhelyezni befektetési számlákon.

Ez különösen igaz a digitális eszközökre, mivel ezek újabbak és kevésbé szabályozottak, mint a hagyományos befektetési lehetőségek. Az laza hitelfeltételek viszont lehetővé teszik a kevesebb likviditással rendelkezők számára, hogy kriptoeszközökbe fektessenek, ami akár teljeskörű kriptovaluta elfogadás egyik fő hajtóerejévé válhat. Az olyan projektek, mint például a Teller Finance, lehetővé teszik az egyének számára, hogy fedezet elhelyezése nélkül vegyenek fel kölcsönöket. Ezek a területek valószínűleg tovább fognak növekedni, és szükséges is a hozzáférhetőség javításához.

 

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Jobb és egyszerűbb felhasználói élmény

Mivel a fejlesztők az egyszerűségre és a felhasználók számára való könnyebbségre összpontosítanak, a platformjuknak is tükröznie kell ezeket a megfontolásokat. A bejelentkezés az első lépés minden kíváncsi potenciális új felhasználó számára. A bejelentkezésnek egyszerűnek kell lennie. Ha a fiók létrehozásához sok bonyolult folyamat szükségeltetik, az emberek érthető módon nem akarnak, vagy tudnak továbblépni. A kimerítő protokollok helyett az egyszerű Know Your Customer, azaz az "Ismerd meg az ügyfeled" azonosítás az egyik módja annak, hogy a projektek jobb felhasználói élményt nyújtsanak.

A projektnek emellett szerteágazónak kell lenniük. Lehet ez kompatibilis blokkláncok, decentralizált alkalmazásokkal való integráció, vagy új kezdeményezésekhez való csatlakozás. Nagyon sok projekt jön létre gyakran korlátozott interoperabilitással, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak sok különböző fiókkal és alkalmazással kell zsonglőrködniük. Ha a platformokat minél szélesebb körűvé és interoperábilissá teszik, az azt jelenti, hogy a felhasználók számára számtalan lehetőséget biztosíthatnak a platform kompatibilis programokon keresztül történő használatára.

 

Összefoglalva

Kulcsfontosságú emellett további módokat találni arra, hogy a platformok új felhasználókat ösztönözzenek a kriptókhoz való csatlakozásra. A fedezetlen hitelek felajánlása segít áthidalni a vagyoni szakadékot, amelyet a kripto fejlődése és fokozott elfogadása során láttunk. Ugyanilyen fontos, hogy a közösséget minden lépésnél szem előtt kell tartaniuk, a tervezéstől kezdve az kommunikáción át az új ajánlatokig. A végső cél az, hogy a blokklánc technológia olyan mértékben beépüljön az alkalmazásokba, hogy a felhasználóknak már nem is kell tudniuk, hogy azok blokkláncon vannak. Amikor az alkalmazásaink ugyanolyan intuitívak és érthetőek lesznek, mint a hagyományos pénzügyi eszközök, amelyeket a felhasználók milliós nagyságrendben töltöttek le, akkor a felhasználók számának soha nem látott növekedését is láthatjuk.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.27% $67,389.59
Ethereum ETH -3.31% $3,691.32
BNB BNB -2.63% $595.6
Solana SOL -6.11% $165.67
XRP XRP -0.34% $0.524
Dogecoin DOGE -4.54% $0.1588
Cardano ADA -4.09% $0.4616
Litecoin LTC -0.53% $85.48
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!