Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A nemesfémek helyett a kriptovaluták felé fordulnak az indiaiak

A nemesfémek helyett a kriptovaluták felé fordulnak az indiaiak

Az aranykedvelő indiaiak 2021-ben 200-szor többet fektettek kriptovalutákba, mint 2020-ban, ezzel elkezdték maguk mögött hagyni a nemesfémeket.

Az indiaiak arról is ismertek, hogy szeretik az aranybefektetéseket. India lakói, a tavalyi 200 millió dollárról az idén már 40 milliárd dollárra növelték digitális eszközberuházásaikat. Az exponenciális növekedés lenyűgözőnek hangzik, szem előtt tartva az ellenséges kriptográfiai korlátozásokat, amelyeket a központi bank fenntart.

 

Aranytól a kriptovalutákig

A Chainalysis blokklánc-elemző cég arról számolt be, hogy az indiai lakosság 2021-ben elkezdett tömegesen befektetni a kriptográfiába. Az adatok szerint, a tavalyi beruházások 200 millió dollárt tettek ki, míg az ideiek 40 milliárd dollárra nőttek, pedig még csak 2021 közepe van. 

A legfrissebb statisztikák azt támasztják alá, hogy a kriptovalutákat aranypótlónak vagy értékraktárnak lehet tekinteni. Az elemzés kitért arra, hogy az indiaiak kedvenc befektetése az arany, melyből az országban nagyjából 25 000 tonnát tartanak.

Aranyból kriptovalutába I Cryptofalka Forrás: https://www.fool.com.au/

Richi Sood egyike azoknak a befektetőknek, akik aranyból digitális eszközökre váltottak. A 32 éves vállalkozó, aki 2020 vége óta körülbelül 1 millió rúpiát (13 400 USD) allokált Bitcoinban (BTC), Ethereumban (ETH) és Dogecoinban (DOGE), elmagyarázta, miért jobb a kriptopiac, mint a sárga nemesfém:

Inkább kriptóba teszem a pénzemet, mint aranyba. A kripto átláthatóbb, mint az arany és rövidebb idő alatt magasabb hozamot hoz. - nyilatkozta a befektető

Egy kutatás során kiderült, hogy Indiában nagyjából 15 millió ember tart kriptovalutát. Az ország jelentősen felülmúl olyan fejlett nyugati országokat, mint Anglia, ahol 2,3 millió ember tart valamilyen kriptovalutát. Indiát az USA éppen megelőzi, ott 23 millió ember lépett be a kripto-piacra.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Sandeep Goenka, a ZebPay társalapítója elárulta, hogy miért növekedett meg Indiában a kriptovaluta befektetés: 

Sokkal könnyebb befektetni kriptovalutába, mint aranyba, mert a folyamat sokkal egyszerűbb. Online vásárolhatsz kriptovalutát, amit az arannyal ellentétben nem kell hitelesíteni.

 

Indiában ellentmondásos a kriptovaluták szabályozása

A világ második legnépesebb országának hatóságai az utóbbi időben nagyon szigorúan viszonyultak a kriptovalutákhoz. Először, idén márciusban életbe léptettek egy törvénytervezetet, amely bűncselekménnyé nyilvánítja a letétkezelést, a bányászatot, valamint a Bitcoin és  az alternatív érmék kereskedelmét.

India CBDC I Cryptofalka Forrás: https://www.ledgerinsights.com/i

A jogszabály célja a kriptovaluta-tulajdonosok és bányászok pénzügyi szankciókkal vagy épp börtönbüntetéssel való büntetése. Az indiai kormány nem hozta nyilvánosságra az eddig kiszabott bírságok pontos összegét, de azt elárulta, hogy azok, akik megszegik a szabályokat, akár 10 évet is eltölthetnek rács mögött.

Június elején azonban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a digitális eszközök betiltása helyett a tisztviselők a Bitcoint, mint eszközosztályt kívánják törvénybe foglalni. Nandan Nilekani, az indiai milliárdos azt is tanácsolta az indiai kormánynak, hogy enyhítsen a szabályokon. Az Infosys társalapítója azzal érvelt, hogy a kriptovaluta piacban hatalmas lehetőségek rejlenek, és a hatóságoknak nem szabad korlátozniuk a „kriptográfusokat, hogy vagyonukat India gazdaságába helyezzék”.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.69% $64,692.97
Ethereum ETH -3.70% $3,414.64
BNB BNB -4.12% $579.99
Solana SOL -7.87% $133.38
XRP XRP -6.88% $0.4796
Dogecoin DOGE -9.29% $0.1194
Cardano ADA -9.40% $0.3715
Litecoin LTC -7.72% $71.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!