Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Joe Biden a héten aláírja a végrehajtási rendeletet

Joe Biden a héten aláírja a végrehajtási rendeletet

Újabb mérföldkőhöz közeledik az amerikai kriptovaluta szabályozás. Az, hogy erre miként fog reagálni a piac, még nem egyértelmű.

 

Cél: a kriptográfiai szabályozás előmozdítása

A Reuters hétfői jelentése szerint Joe Biden elnök állítólag a kriptovaluta politikáról szóló végrehajtási rendelet aláírására készül a héten. A jelentés szerint már szerdán megszülethet az a döntés, amely egy szabályozói felhatalmazással rendelkező személy kinevezését irányozhatja elő a kriptopiac felügyeletére.

A digitális eszközök piaci felügyeletének joghatósága továbbra is ott van a a szabályozók elméjében, akik alig várják, hogy beszüntessék a szabályozatlan részt az eddig hatáskörükön kívüli kriptovaluta kereskedési tevékenységnek tekintetében.

A múlt hónapban a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) elnöke Rostin Behnam azt mondta a szenátus bizottságának; Úgy tudja, hogy ügynökségét a kripto spotpiac szabályozásával akarják megbízni.

Joe Biden ezen a héten aláírja a végrehajtási rendeletet Forrás:www.pymnts.com

A meghallgatás során Benhamet megkérdezték, hogy létre kell-e hozni egy vezető kriptográfiai ügynökséget, és azt mondta, hogy az ő ügynökségének, valamint az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek meg kell osztania a felelősséget. Azt találgatták januárban különösen Michael Fasanello, a Blockchain Intelligence Group képzési és szabályozási igazgatója, hogy egy új személy több partnerügynökség feletti felügyeleti jogkört kaphat-e a közeljövőben.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Egységes rendszert szeretnének

Fasanello szerint ezek az ügynökségek közé tartozik a CFTC, a SEC, a Financial Crimes Enforcement Network és az Office of the Controller. Néhányan azonban, köztük a SEC biztosa, Hester Pierce, azt mondták, hogy egy új szabályozó hozzáadása a pénzügyi termékek már amúgy is „töredezett szabályozási rendszeréhez” nem lehet elsődleges prioritás. (Tehát valószínűleg egy már meglévő rendszerhez lesz hozzárendelve.) 

Joe Biden ezen a héten aláírja a végrehajtási rendeletet Forrás:kfp.kaspersky.com

 

Az Egyesült Államokban a kriptovaluták szabályozása felgyorsult az elmúlt években. A tőzsdékre szigorúbb jelentéstételi követelmények vonatkoznak, illetve megindult a stable coinok (stabil érmék) ellenőrzése, amelyek értéke általában fiat valutához vagy árukhoz vannak kötve.

 

Összefoglalva

Egy egységesen szabályozott környezet új tőkeerős belépők kedvét hozhatja meg a kriptovalutákba történő befektetéshez. Az amerikai törvényhozók azt fogalmazták meg, hogy igyekeznek élhető szabályozást kialakítani. Ha ez így lenne, az akár új lendületet is adhatna a piacnak. Ugyanakkor tavaly az amerikai pénzügyminisztérium megkövetelte, hogy a magánszemélyek jelentsék a 10 000 dollárt meghaladó kriptotranzakciókat az Internal Revenue Service felé.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.08% $60,960.76
Ethereum ETH -3.96% $2,959.94
BNB BNB -0.60% $541.76
Solana SOL -7.66% $128.23
XRP XRP -2.57% $0.4878
Dogecoin DOGE -8.86% $0.1413
Cardano ADA -4.55% $0.4368
Litecoin LTC 0.24% $78.92
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!