Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Joe Biden, Bill Gates, Elon Musk. Mi a közös bennük?

Joe Biden, Bill Gates, Elon Musk. Mi a közös bennük?

Twitter fiókok váltak hackerek áldozatává és osztottak meg csaló, Bitcoin küldésre ösztönző üzeneteket. Coinbase, Binance, Gemini és még sorolhatnánk. 😱

 

Itt az eddigi legnagyobb Twitter hack

Valószínűleg ismét a címlapokra fog kerülni a Twitter, ugyanis hatalmas hack áldozata lett a social media platform. A támadást pedig koncentráltan és egy időben indították hatalmas követő számmal rendelkező profilok felé. Legtöbbjüknek még a két-lépéses-hitelesítés is be volt kapcsolva, mégis feltörték a fiókjaikat. 😳 Olyan nevek érintettek, mint Bill Gates, Elon Musk vagy akár Jeff Bezos. Van humoruk a hackereknek az biztos, például az amerikai Federal Reserve profiljára például ezt írták ki:

Twitter hack I Cryptofalka

A listából a kriptovaluta tőzsdék sem maradtak ki, feltörték a Binance, a Coinbase és a Gemini fiókját, de még CZ profilját is. Az viszont egyelőre még nem tiszta az esetről, hogy hogyan tudták feltörni és használni azokat a fiókokat, amikhez a két-lépéses-hitelesítés aktiválva volt. Ugyanis ennek a beállításnak köszönhetően a bejelentkezéshez egy mondjuk telefon által egyedileg generált tokenre is szükség van.

Twitter hack I Cryptofalka Forrás: https://medium.com/@3commastutorials/major-cryptoexchange-hacks-e68bee9dadcb

Tudatában vagyunk a Twitter-t érintő hack súlyosságának, egyelőre vizsgáljuk az esetet és mindent megteszünk annak elhárítására. Hamarosan mindenkit értesítünk részletesebben az esetről. - írta a Twitter

A hack után a Twitter inaktiválta az érintett fiókokat, de az esemény hatását még a Twitter részvények ára is megérezte.

 

Az amerikai elnökjelölt Joe Biden és még sok nagy név érintett

A Twitter hack áldozatává vált a demokratikus amerikai elnökjelölt Joe Biden is. De a nagy nevek közül nem maradt ki Kanye West, Jeff Bezos az Apple vagy az Uber sem. 

Még szerencse, hogy csak a pénz vezérelte a csalókat és nem káoszt és pusztítást szerettek volna látni. - nyilatkozta egy közösségi média biztonságért felelős szakember

Ugyanis a legtöbb feltört fiók valamilyen Bitcoin küldésre ösztönző üzenetet osztott meg, például:

"Partnerséget kötöttünk a CryptoForHealth szervezettel, ennek érdekében 5000 Bitcoint osztunk szét"

Majd linkeltek át a profilok a csalók weboldalaira. De például több üzenet szólította fel a követőket arra, hogy küldjenek adományt egy megjelölt Bitcoin tárcába. Az egyik ilyen BTC tárcára például közel 13 Bitcoin is érkezett, ami a mai 9200 dolláros Bitcoin árfolyammal számolva több, mint 100 000$. Tárca linkje

Twitter hack I Cryptofalka

 

A Bitcoin árfolyama továbbra is stabil, nem sok köze van az esethez

Az interneten terjedő zsaroló vagy csaló támadások sajnos régóta velünk vannak. A bitcoin és kriptovaluta specifikus csalások pedig eddig is domináltak a Twitter felületén. Valószínűleg az egyszerű, gyors és félig anoním utalásoknak köszönhetően. Viszont maga a Twitter hack a közösségi háló oldalán fedezett fel egy hatalmas lyukat, amit mindenképpen be kell foltozniuk a Twitter fejlesztőinek. Természetesen bármilyen egyéb fizetési módot is használhattak volna a csalók a kriptovaluták mellett, ha maga a biztonsági rés adott.

Sokan még arról is írtak a Twitteren, hogy ez igazából egy jó reklám a Bitcoinnak. Valószínűleg sok millió olyan emberhez jutott el a digitális valuta neve, akik korábban mit sem tudtak erről a fizetőeszközről.

Bitcoin lopás orosz bíróság I Cryptofalka

A Facebook és a Twitter régóta küzd már a hasonló csalásokkal, sőt több helyen már automatikusan le is tiltják a Bitcoin és egyéb csalásokra ösztönző üzeneteket.

Ha szeretnél többet tanulni a Bitcoin, blokklánc és a tőzsde világából, olvasd el ingyenes E-bookunkat! 22 fejezet, 172 oldal, magyarul, teljesen ingyen! 🔥 LINK 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.74% $64,740.43
Ethereum ETH 3.42% $3,146.39
BNB BNB 2.91% $570.05
Solana SOL 5.61% $149.48
XRP XRP 5.35% $0.528
Dogecoin DOGE 5.99% $0.1622
Cardano ADA 7.98% $0.5044
Litecoin LTC 5.51% $84.96
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!