Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Április 14-én jön a Coinbase kriptovaluta tőszde IPO-ja

Április 14-én jön a Coinbase kriptovaluta tőszde IPO-ja

A Coinbase kriptovaluta tőzsde, csütörtökön bejelentette, hogy a várva várt közvetlen tőzsdei bevezetése (IPO) április 14-én történik. A társaság azt is nyilvánosságra hozta, hogy nyolc nappal korábban, április 6-án osztja meg első negyedéves pénzügyi beszámolóját. 

 

Szokatlan üzleti viselkedés a listázás előtt

A pénzügyi eredmények nyilvánosságra hozása szokatlan és egyben jelentős is, mert csak napokkal érkeznek korábban annál, mint a vállalat részvényei listázásra kerülnének.  Ezzel a lépéssel a befektetők pontosabb képet kapnak a Coinbase részvények értékéről. Ez a lépés azért is szokatlan a cégtől, mert a listázás előtt álló cégekre az Amerikai Tőzsdefelügyelet (SEC) által kikényszerített "csendes időszak" vonatkozik, amely szigorúan korlátozza nyilvános kommunikációjuk lehetőségét. Ebben az esetben úgy tűnik, hogy az eredménykimutatás csendes időszakra vonatkozó mentességet élvez.

Coinbase IPO I Cryptofalka Forrás: https://investorjunkie.com/

 

Igazán jók a Coinbase vállalat eredményei

A tőzsdei listázás csak rövid idővel azután következik be, hogy a Coinbase közzétette a 2020-as pénzügyi eredményeit. A 2020-as pénzügyi beszámolót kötelezően, a SEC-hez benyújtott kérelem részeként tették nyilvánossá. Ezek az eredmények azt mutatták, hogy a vállalat 2020-ban 322 millió dolláros nyereséget ért el több mint 1,2 milliárd dolláros bevételből - ez jelentős előrelépés 2019-hez képest, amikor a cég 30 millió dollárt vesztett az 522 millió dolláros bevételből. 

Stock rising I Cryptofalka Forrás: https://www.nasdaq.com/

Az év első negyedévében lezajlott kriptovaluták bikafutásának köszönhetően, a cégnek valószínű ez a negyedév lesz az eddigi legjobban teljesített időszaka. Ugyanis, az amerikai kriptovaluta tőzsde legnagyobb bevételeit a kereskedési jutalékokból könyvelheti el. 

Februárban, amikor a Coinbase bejelentette a tőzsdére lépési szándékát, elemzők nagyjából 104 milliárd dollárra becsülték a cég értékét, ezzel 343 dollárra a részvényeket. Az első negyedéves jelentés valószínű ezt az értékbecslést felül fogja teljesíteni, ezért az akkori becslés szerinti részvényérték minden bizonnyal többet fog érni.

A Coinbase nyilvános piacra jutása kulcsfontosságú mérföldköve lesz a kripto-ipar számára, és betekintést nyújt arra is, hogyan reagál a Wall Street egy olyan iparra, amelynek egyedülálló ciklusai és volatilitása van. Nem világos például az sem, hogy a nyilvános piacok hogyan reagálhatnak egy újabb úgynevezett "kriptotél" érkezésére. 2018 februárjában, amikor a Bitcoin ára 65% -kal esett, más kriptovaluták hasonlóan reagáltak. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A Coinbase nem követi a megszokott tőzsdére lépés menetét

A vállalat nem követi a hagyományos kezdeti nyilvános ajánlattételt (IPO), ami azt jelenti, hogy nem sorakoztat fel Wall Street-i bankokat és más befektetőket, akik új részvények vásárlásakor jellemzően jelentős árengedményért jutnak a részvényekhez. Ehelyett a közvetlen tőzsdei bevezetés lehetőségével él, lehetőséget biztosítva az alkalmazottak és a korai befektetők számára, hogy részvényeiket a piac által meghatározott áron értékesítsék.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.12% $50,731.95
Ethereum ETH -1.66% $2,921.66
BNB BNB -1.70% $375.37
Solana SOL -1.69% $99.95
XRP XRP -1.18% $0.5345
Cardano ADA -0.46% $0.5835
Dogecoin DOGE 0.41% $0.08443
Litecoin LTC 0.09% $68.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!