Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Jövőben a kriptovaluta lehet a készpénzmentes világ motorja

Jövőben a kriptovaluta lehet a készpénzmentes világ motorja

Az utóbbi időben egyre terjednek az érintésmentes és készpénzmentes fizetési megoldások, ezt a trendet erősíthetik a kriptovaluták is!

A koronavírus járvány igencsak ráirányította a figyelmet az érintésmentes fizetési megoldásokra. Az elmúlt években erőteljesen terjedtek  a hozzá kapcsolódó technológiai lehetőségek is mint például az Apple Pay, vagy a Google Pay. Az idei évtől pedig itthon is széles körben kötelezővé vált a kártyás fizetési lehetőség biztosítása. De vajon hol kapcsolódnak ebbe a folyamatba a kriptovaluták? Megmutatjuk!

A fentieken túl saját hétköznapi életünk apró részleteiből is megtapasztalhattuk, hogy a fizetési lehetőségekkel kapcsolatos digitális megoldások jelentős térhódítása zajlott az utóbbi időben. Elég, ha csak a QR kódos csekkekre vagy a mobilbankolás alkalmazásaira gondolunk. Ma már nem csak a Revolut alkalmazással nyithatunk bankszámlát, hanem például a Kereskedelmi Bank okostelefon alkalmazásával is akár a bank ügyfeleivé vállhatunk. A globális járvány nyomán azonban nem csak Magyarországon hanem világszerte is megnőtt a digitális fizetés iránti igény.

 

Készpénzmentesség a világban

Szakértők szerint a készpénzmentes fizetésekben tapasztalható óriási növekedés jót fog tenni a kriptovaluták elfogadottságának is. Jelenleg közel 106 millió ember használ kriptovalutát, ami jelentős számnak tűnik, ám mégis eltörpül, ha ahhoz viszonyítjuk, hogy a világon 4,7 milliárd embernek van internethozzáférése. Ehhez kapcsolódóan viszont azt is meg kell jegyezni, több milliárd ember él a földön, akinek nincs hozzáférése az alapvető pénzügyi szolgáltatásokhoz sem. Ami nekünk természetes, az a világ egy része számára elérhetetlen. Erre természetesen a kriptovaluta jó megoldást adhat, mivel az utalásokhoz nem kell semmilyen harmadik személy közreműködése és a tranzakciós költségek is a töredékei a banki utalásoknál tapasztaltaknak.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Készpénzmentesség: hangsúly az oktatáson

Az utóbbi tíz év technológiai fejlődései (szélessávú internet, okostelefon stb.) és azok elterjedése jelentősen hozzájárult az emberek technológiai újítások iránti nyitottságához. Ebbe a sorba szépen beleillene a kriptovaluta is. Ugyanakkor egy Amerikában elvégzett kutatás szerint a USA-ban élő felnőttek 84%-a nem érdeklődik a kriptovaluták iránt, vagy nem is tudja mi az. Ez egyfelől jelentős felhasználói tartalékot jelent a technológia számára, viszont azt is mutatja, hogy milyen nagy a tájékozatlanság a témát illetően. Még mindig van bőven van tennivaló a felhasználók tájékoztatását illetően. Ez a fajta képzés lehetne talán az egyik legfontosabb megoldandó feladat a szolgáltatók számára, hogy közelebb hozzák az emberekhez a kriptovalutákat. Erre jó példa az egyik legnagyobb tőzsde, a Binance által gondozott tudásbázis, a Binance Academy. Jól érthetően és szemléletes módon magyarázzák el a legalapvetőbb fogalmakat éppúgy, mint a magasabb szintű témákat.

Készpénzmentes társadalom I Cryptofalka

 

Kriptovalutával a készpénzmentes világért

A teljesen készpénzmentessé váló világ víziója talán csak a távoli jövőben nyerhet realitást. Az viszont tény, hogy a blokklánc alapú Bitcoin és az őt követő kriptovaluták megalapozták a digitális nemzeti valuták (CBDC) létrejöttének technológiai hátterét. A világ első ilyen CBDC-je a Sand Dollár, a Bahamákon jött létre tavaly októberben. Számos meghatározó ország központi bankjai elemzik vagy már tesztelik is a saját CBDC bevezetését.  Mindez pedig totális hitelességet és elfogadottságot biztosíthat a blokkláncnak és a kriptovalutáknak.övege

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összefoglalva

Az utóbbi időkben erőteljesen terjednek az érintésmentes fizetési megoldások. A nemzeti digitális valuták majdani létrejöttével és az ennek nyomán széleskörben elfogadottá váló kriptovalutákkal óriási lépést tehet a társadalom a készpénzmentes élet létrejöttéhez. Hogy mindez hány évig, évtizedig tart majd? Erre a kérdésre valószínűleg senki nem tudja ma még a választ.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.51% $51,128.31
Ethereum ETH 1.31% $2,957.83
BNB BNB 1.69% $379.89
Solana SOL 1.47% $102.13
XRP XRP 2.06% $0.5439
Cardano ADA 1.86% $0.5917
Dogecoin DOGE 2.19% $0.08601
Litecoin LTC 2.98% $70.28
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!