Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptobarát országok listája – Kriptovaluta jog a világban

Kriptobarát országok listája – Kriptovaluta jog a világban

Korábbi cikkünkben már elkezdtük a kriptobarát szabályozási gyakorlatok bemutatását. Akkor a legismertebb és bizonyos szempontból úttörő szerepet betöltő országok rendszereire fókuszáltunk. Szerencsére azonban nem csak két-három jó példa van a követendő gyakorlatokra. Ezúttal pár további európai példán túl tágabb nemzetközi kitekintést is teszünk.

 

Kriptobarát országok: Szlovénia

A mindössze kétmilliós lakosú Szlovéniában rendkívül elterjedt a kripto használat. Ez főként a Eligma nevű cégnek köszönhető, akik létrehozták az Elipay rendszert. Ez lényegében egy olyan fizetési platform, amelyen keresztül bolti fizetésre tudjuk felhasználni a telefonunkon tartott Bitcoin-t, Bitcoin Cash-t, Ethereum-ot vagy akár a cég saját ELI tokenjét is. A szlovén ,,best practice” létrejöttéhez nem csak egy innovatív startup-ra van szükség, hanem egy nyitott szemléletű kormányra is. Az állami szabályozás szerint ugyanis Szlovéniában hivatalos eszköznek számítanak a digitális eszközök. A kereskedésből származó haszon pedig személyi jövedelemadó mentes.

 

Kriptobarát országok: Észtország

Észtország a világ számára már a korábban indított digitális állampolgársági programjával jelezte, hogy nyitott szemléletet követ a digitális fejlődést tekintve. A kormányzat ,,digitális értékőrző eszközként” tekint a kriptovalutákra. Ráadásul egy nemzeti kriptovaluta bevezetését (estcoin) is tervezi, amelyet egyelőre az EU tiltakozása miatt nem valósított meg. A tervekről azért nem mondtak le, mivel egy digitális valuta jól kiegészítené a digitális állampolgárság programot is.

 

Kriptobarát országok: Szingapúr

A kormány és ezzel együtt a jogszabályi háttér is javakként tekint Szingapúrban a Bitcoin-ra és az egyéb kriptovalutákra. 2018-ban fogadták el a törvényi szabályozását a kripto fizetési keretrendszernek. Ennek értelmében a Bitcoin-t vagy altcoin-okat használó, kezelő cégek 7 %-os adó megfizetésére kötelezettek. Ezáltal is ösztönözve a használati gyakoriságot.

kriptobarát japán

Kriptobarát országok: Japán

A szigetország mindig is híres volt arról, hogy itt található a világ egyik legjobb kriptobarát szabályozása. Ennek köszönhető az is, hogy a kripto tőzsdékre irányuló forgalom 10 %-a Japánból származik. 2017-ben elismerték a kriptovalutákat törvényes fizetőeszköznek és átlátható adózási szabályokat határoztak meg a befektetők számára.

 

Összegzés

Az említett országok példái is alátámasztják, hogy megfelelő szabályozásra szüksége van. Tovább azt is, hogy megfelelő szabályozás esetén a rendszer működik, jól működik. Az is látható, hogy a kriptobarát szabályozás elsősorban kisebb államokra jellemző, akik úttörőként élen járhatnak a kriptovaluták mainstream-mé válásában. Nem véletlen, hogy a kis országok vezetőiben van meg a rugalmasság, hogy gyorsan reagáljanak az innovatív kihívásokra. Idővel ez komoly előnyt fog jelenteni számukra.

Borítókép forrása: cointelegraph.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.23% $62,838.99
Ethereum ETH -1.52% $3,087.5
BNB BNB -1.52% $552.51
Solana SOL -6.73% $137.53
XRP XRP -1.29% $0.492
Dogecoin DOGE -0.29% $0.1585
Cardano ADA -1.72% $0.4538
Litecoin LTC -1.80% $77.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!