Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Vajon a kriptopiac "immunis-e a monetáris politikára”?

Vajon a kriptopiac "immunis-e a monetáris politikára”?

Egy új tudományos kutatás szerint a kriptopiac "immunis az általános monetáris politikára”. Azonban továbbra is folytatódik a vita arról, hogy a kriptovaluták megtérülését nem-e befolyásolják a globális szinten változó monetáris politikák továbbgyűrűző hatásai.

 

Monetáris politikák hatása a kriptopiacra

A nemzetközi monetáris politika nincs hatással a kriptopénzek megtérülésére - derül ki a Durham University Business School legújabb, "International Monetary Policy and Cryptocurrency Markets" (Nemzetközi monetáris politika és kriptopénz-piacok) című kutatásából. A tanulmányban arra is kitértek, hogy szoros összefüggést találtak a kriptopénzek hozamai és a monetáris politika tovagyűrűző hatása között akkor, amikor az árnyékkamatlábak negatívak voltak.

USD_Cryptofalka forrás: cnbc.com

Ez az egymásra hatás a Fed "tapering“ folyamat során csökkent. A tapering azt jelenti, hogy leállítják a pénznyomtatást, kivezetik az eszközvásárlásokokat. Ez a közelmúltban ismét kiéleződött, amikor a kriptopénzek újra fellendültek. A kutatók arra keresték a választ, hogy a hagyományos pénzügyi eszközökre és a kriptovalutákra ugyanúgy hatnak-e a nagy nemzetek külföldi monetáris politikájának dinamikus és tovagyűrűző hatásai.

 

Adatgyűjtés folyamata

Ehhez a kutatók az árnyékkamatlábakra vonatkozó napi adatokat használták fel, amelyek a monetáris politikai tevékenységet jelzik az euróövezet, Japán, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok esetében. Ezt követően három nagy kriptopénzpiac napi záróárfolyam-adatait elemezték: Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) és Ripple (XRP).

Kutatásuk eredményei szerint a kriptovaluták között erőteljes kapcsolat van, a hozamok pozitív korrelációban állnak egymással az összes vizsgált digitális valuta esetében.

Továbbá az anyag feltárja, hogy a rövid távú árnyékárfolyamok és a kripto hozamok alacsony, negatív kapcsolatot mutatnak, ami azt jelenti, hogy a monetáris politika szigorítása árt a kriptopénzek nyereségének. Alacsony kamatkörnyezetben a befektetők inkább "keresik a hozamot", ami megerősíti azt a meggyőződést, hogy a kriptopénz portfóliók némi diverzifikációs előnyt kínálhatnak.


Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

"A globális pénzügyi válságot követően a fejlett országok és a feltörekvő piacgazdaságok központi bankjai egy sor nem konvencionális monetáris politikát vezettek be. Nem meglepő, hogy a nemzetközi monetáris politika továbbgyűrűzése különösen fontossá vált, és kihívások elé állította a politikai döntéshozókat. Kutatásunk azonban azt sugallja, hogy a kriptovaluták kevésbé volatilis eszköznek számítanak, amikor ezekről a tovagyűrűző hatásokról van szó.” - mondta Ahmed H. Elsayed professzor.

 

Szinkronizálni kellene a monetáris politikákat? 

A tanulmány alátámasztja azt a feltételezést, hogy a monetáris politikák szinkronizálása az elmúlt években az egyenlőtlen gazdasági fejlődés miatt hiányzott. Az USA továbbítja a gazdasági sokkokat, míg az euróövezet és az Egyesült Királyság küldi és fogadja is azokat.

Ami a kriptovalutákat illeti, a Bitcoin és a Litecoin nettó “sokk-küldőnek”, a Ripple viszont nettó fogadónak tekinthető. Ezek a nagy nemzetközi monetáris tovagyűrűző hatásokra vonatkozó eredmények problémákat okoznak a nemzeti hatóságoknak, és rávilágítanak a szakpolitikai együttműködés jelentőségére.

 

Összefoglalva

Végső soron tehát a kutatók azt javasolják, hogy hozzanak létre világszerte egyenlő versenyfeltételeket a szabályozási arbitrázs kiküszöbölése és a kriptovalutákba történő portfólió-átcsoportosításokból eredő tőkeáramlások hirtelen változásai által okozott pénzügyi instabilitás megelőzése érdekében.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.21% $69,631.65
Ethereum ETH -2.68% $3,704.11
BNB BNB -0.09% $616.69
Solana SOL 1.36% $180.6
XRP XRP -3.06% $0.5304
Dogecoin DOGE -3.22% $0.1646
Cardano ADA -4.87% $0.4801
Litecoin LTC -2.17% $86.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!