Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptovalutás fizetés jön Horvátország vezető élelmiszerláncába

Kriptovalutás fizetés jön Horvátország vezető élelmiszerláncába

Horvátország legnagyobb kereskedelmi láncában, a Konzum-ban válik elérhetővé a kriptofizetés lehetősége. Az amerikai Newegg és a Nothing is követi a példát.
 
 

A nyugat után Horvátországban folytatódik a kriptofizetés bevezetése

A nyugat-balkáni régió legnagyobb élelmiszergyártója és kiskereskedője, a Konzum lett az első olyan kiskereskedelmi lánc Horvátországban, ahol a vásárlók előtt megnyílt a kriptofizetés lehetősége. Jelenleg az ilyen jellegű tranzakciók csak az online áruházban érhetők el, de a cég a közeljövőben azt tervezi, hogy a szolgáltatást a szupermarketekben is bevezeti. Ezenkívül a vezető technológia-központú észak-amerikai e-kiskereskedő Newegg is bejelentette, hogy a karácsonyi ünnepek alatt a Shiba Inu (SHIB) kriptofizetési módot is elfogadja platformján. A Nothing – egy londoni székhelyű technológiai vállalat – szintén elérhetővé tette a kriptovaluta-elszámolásokat legújabb termékéhez.
 
Konzum kripto fizetés I Cryptofalka Forrás: https://www.intellinews.com/
 
A Konzum – Horvátország legnagyobb, több mint 10 000 alkalmazottat foglalkoztató szupermarket-lánca – bejelentette, hogy számos digitális eszköz fizetőeszközként történő elfogadásával lép be a kriptovaluta iparágba. Ezek közé tartozik a Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Stellar (XLM), Dai (DAI), EOS (EOS), Tether (USDT) és USD Coin (USDC).
 
A kriptofizetések lehetővé tétele érdekében a Konzum együttműködött a hazai Electrocoin fintech céggel és annak PayCek rendszerével, amely Horvátország első kriptovaluta fizetési processzoraként ismert. Tekintettel a legtöbb digitális token volatilitására, az Electrocoin garantálja a vevőnek a fix árfolyamot a tranzakció idején. Uroš Kalinić – a Konzum igazgatótanácsának pénzügyi és informatikai ügyekért felelős tagja – megjegyezte, hogy a Konzum folyamatosan figyelemmel kíséri a globális trendeket, utalva arra, hogy a kriptovaluta iparág is ezek közé tartozik.
„Horvátország legnagyobb kiskereskedelmi láncaként, amely közel 65 éves története során folyamatosan vezető szerepet tölt be a hazai piacon az üzleti eredményeket és a technológiai eredményeket tekintve, büszkék vagyunk arra, hogy egy újabb rohamosan fejlődő és a piacot diktáló területen vezető szerepet töltünk be” – nyilatkozta a cég.
A Konzum nemcsak Horvátország vezető áruházlánca, hanem a legnagyobb áruházlánc a nyugat-balkáni térségben is. Hazáján kívül Bosznia-Hercegovinában és Szerbiára is kiterjedt bolthálózatot működtet. A következő hónapokban a kiskereskedelmi óriás több mint 700 kereskedelmi egységében, nagyjából 650 000 ügyfelének lesz elérhető a kriptofizetési funkció. A jövőben a cég tervei közt szerepel az egész üzletláncra kiterjeszteni az új szolgáltatást.
 
 

A Newegg és a Nothing is követi a trendet

A Newegg egy másik jelentős e-kereskedelmi vállalat, amely a közelmúltban döntött a kriptovaluták elfogadása mellett. A kaliforniai székhelyű cég elfogadja a Bitcoin (BTC) mellett a népszerű Shiba Inu (SHIB) mémérmét is. A cég Észak-Amerika legnagyobb óriásplakátján jelentette be a hírt.
 
kriptovaluta elfogadás I Cryptofalka Forrás: https://www.newegg.com/
Az év elején a Newegg volt az egyik első olyan cég világszerte, amely elfogadta a SHIB legnagyobb riválisát, a Dogecoint (DOGE). Később a Litecoint (LTC) is hozzáadta kriptofizetési lehetőséghez. Andrew Choi, a cég márkamarketing igazgatója elismerte, hogy az ügyfelek nagy érdeklődést mutatnak a kriptovaluták iránt.
„A Bitcoin és az alternatív érmék fizetési módként történő használatára vonatkozó lehetőségek megadása nagyobb rugalmasságot biztosít”. -jelentette ki a Newegg
Ezt követően a Nothing – a Carl Pei (a OnePlus társalapítója) által alapított technológiai vállalat jelentette be, hogy ők is elfogadják a digitális eszközöket, mint Bitcoin (BTC), az Ether (ETH), az USD Coin (USDC) és a Dogecoin (DOGE) fizetési módként a Nothing ear vezeték nélküli fülhallgatóiért. A kriptofizetési lehetőség a Nothing online áruházaiban egyelőre az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Kanadában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Olaszországban és Japánban érhető el.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.26% $58,715.02
Ethereum ETH 3.67% $3,166.3
BNB BNB 3.77% $538.86
Solana SOL 4.42% $140.56
XRP XRP 10.82% $0.5122
Dogecoin DOGE 4.44% $0.1099
Cardano ADA 5.31% $0.4218
Litecoin LTC 2.78% $70.58
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!