Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptovaluták az USA kannabisz üzletében

Kriptovaluták az USA kannabisz üzletében

A kannabisz felhasználása napjainkban komoly teret kapott az Amerikai Egyesült Államokban. A kriptovaluták új lendületet adhatnak a folyamatnak.

 

Cél a kannabisz termékek forradalmasítása

Brett Harrison, az FTX vezető kriptotőzsde elnöke a Cresco Labs-szal közösen dolgozik. A chicagói székhelyű Cresco Labs kannabisz alapú termékeket forgalmaz, termeszt és kínál. A cég célja a kannabisz „normalizálása, professzionalizálása és forradalmasítása” – olvasható a hivatalos honlapon. A cikk írásakor az FTX és a Cresco Labs még nem árult el további részleteket potenciális partnerségről.

Twitteren az FTX.US elnöke arról beszélt, hogy a kriptovaluták segíthetnek a kannabisziparnak az Egyesült Államokban. Harrison szerint a marihuánával kapcsolatos vállalkozásokat (MRB-ket) kizárták a pénzügyi rendszerből, így „gyakorlatilag alulbankoltak”.

A kriptovaluták új szintre léphetnek az USA marihuána üzletében Forrás:greenentrepreneur.com

Az ügyvezető kifejtette, hogy „egyetlen nagyobb nemzeti” pénzintézet sem fogadja be az MRB-ket a platformjába. Ez a status quo mindaddig fennmaradhat, amíg az Egyesült Államok kannabiszról szóló szövetségi törvényei nem legalizálják az MRB-k termékeit, vagy a törvényhozók nem kényszerítik arra a bankokat, hogy kezeljék ezeket a vállalkozásokat.

 

A kriptovalutákban lehet a megoldás?

Ezenkívül Harrison szerint a kannabisz alapú vállalatokat „magas kockázatú vállalkozásokként” kezelik, akárcsak a kaszinókat és a lőfegyver kereskedőket. Ez a pénzintézeteket alig, vagy egyáltalán nem ösztönzi arra, hogy MRB-ket vegyenek fel ügyfélként, mivel bizonyos helyi megfelelési szabályok megtiltják a bankok számára, hogy átvegyék a magas kockázati besorolású vállalatokat.

Még ha az MRB-knek sikerül is bankszámlát szerezniük, nem férhetnek hozzá az összes kedvezményes banki szolgáltatásokhoz. Például nem kaphatnak betéti kártyákat, hitelkártyákat, ACH-t vagy egyéb más pénzügyi szolgáltatásokat, amelyek bármely nagyobb vállalkozás virágzásához szükségesek. 

A kriptovaluták új szintre léphetnek az USA marihuána üzletében Forrás:hightimes.com

Harrison hozzátette: A fentiek következtében az MRB-k elsősorban készpénzt fogadnak el és tartanak, ezáltal az üzletekben felhalmozódnak a készpénzkészletek. Ez pedig komolyan növeli a bűnözés kockázatát, és komoly terhet ró a bűnüldözésre.

A hivatalos weboldal szerint az FTX potenciális partnere, a Cresco Labs az Egyesült Államok 10 államában működik, 21 gyártóüzeme, 51 kiskereskedelmi licence és 49 saját gyógyszertára van. Mi történhet, ha a kriptovaluták a készpénzes fizetés alternatívájaként megjelennek?

Nexo kriptovaluta váltó

 

Összefoglalva

Harrison úgy véli, hogy a kripto és digitális eszközök releváns szerepet játszhatnak a probléma megoldásában. Az FTX és más platformok alacsonyabb díjakkal kínálhatnak MRB-nek banki termékeket és szolgáltatásokat. Az együttműködés lényege a készpénzfizetéses súrlódások megszüntetése az ügyfelek és az üzletek között.

'Az MRB-k elfogadhatnának kriptofizetéseket és stabilcoinok formájában tarthatnák tartalékaikat, ami megkönnyítené az azonnali elszámolást és az MRB-k készpénzről való átállását. Az üzletek kihasználhatják a centralizált kriptotőzsdék által nyújtott összes AML és kiberbiztonsági szolgáltatást, illetve automatikusan követni fogják a megfelelési szabályokat és előírásokat, valamint pénzmosás elleni irányelveket. Ilyenformán pedig mind a két fél számára előnyös üzletet köthetnek.' 

Harrison az állami kormányokhoz fordult, kiemelve az MRB-k által elérhető potenciális adóbevételt is. A kripto- és kannabiszalapú vállalkozások együttműködése "új gazdasági lehetőségeket teremthet" az Egyesült Államokban. Úgy véli, hogy olyan lehetőséget kínálnak, amely az MRB-k, az államok és a fogyasztók számára is előnyös lehet.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.79% $66,408.12
Ethereum ETH 5.97% $3,259.5
BNB BNB 3.15% $578.15
Solana SOL 7.57% $154.63
XRP XRP 4.27% $0.5162
Dogecoin DOGE 4.72% $0.1654
Cardano ADA 3.62% $0.4923
Litecoin LTC 3.34% $82.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!