Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ez a legelterjedtebb mítosz az amerikai dollárról

Ez a legelterjedtebb mítosz az amerikai dollárról

Az amerikaiak közel egyharmada tévesen úgy hiszi, hogy a dollár mögött aranyfedezet van, 70%-uk pedig nem tudja, valójában mi áll mögötte.

 

Mit tudnak az amerikaiak a dollárról?

Egy pénzügyi ismeretekkel foglalkozó új tanulmány feltárja, milyen keveset tudnak az amerikaiak a dollárról – vagy egyáltalán, hogyan működik a monetáris rendszer. A Genesis Mining kriptovaluta cég által szponzorált tanulmány célja annak feltárása volt, hogy az átlagos amerikai mennyire érti a bankrendszerrel, a Federal Reserve-vel és a pénztárcájában lévő dollárokkal kapcsolatos alapvető pénzügyi részleteket. Sajnos az amerikai oktatási rendszer hírneve szempontjából az eredmények nem voltak túl kedvezőek.

A tanulmány megállapította, hogy az amerikaiak 29%-a tévesen úgy hiszi, az amerikai dollár mögött aranyfedezet van. Ez évtizedek óta nem igaz, de legalább logikusabb, mint azok, akik azt mondták, hogy kötvények (5%) vagy olaj (4%) támogatja a zöldhasút. További 7% válaszolt "semmit", míg 23% elismerte, hogy "nem tudja", így a válaszadók mindössze 30%-a mondta ki a helyes választ: "az Egyesült Államok kormánya".

dollár | Cryptofalka masterthecrypto.com

 

Amióta Richard Nixon 1971-ben hivatalosan megsemmisítette az aranystandardot, az amerikai dollárt az Egyesült Államok kormányának „teljes hite és hitele” támogatja, ami sokak szerint nem elegendő. De nem ez volt az egyetlen aggasztó kinyilatkoztatás. A tanulmány arra is rákérdezett, hogy a bankoknak az ügyfelek betéteinek 100%-át tartalékban kell-e tartaniuk. A válaszadók közel fele válaszolt igennel vagy "nem tudom"-mal. Csupán a fennmaradó 52% tudta a helyes választ: „nem”.

Marco Streng, a Genesis Group vezérigazgatója úgy véli, az amerikaiak "boldogan tudatlanok" pénzügyi rendszerükkel kapcsolatban, ami egy olyan luxus, amely a volatilisabb gazdaságok lakói számára nem elérhető.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Hogyan használják az amerikaiak a dollárt?

A tanulmány nem csak azt kívánta bebizonyítani, hogy az amerikaiak milyen keveset tudnak a pénzükről. Azt is tudni akarta, hogyan használják fel a pénzüket és nyitottak-e olyan digitális alternatívákra, mint a kriptovaluta. A válaszadók kétharmada szívesebben fizet bankkártyával vagy hitelkártyával, míg 31 százalékuk a készpénz mellett érvelt.

Annak ellenére, hogy a legtöbb válaszadó bevallotta, hogy nem használ készpénzt és előnyben részesíti a betéti/hitelkártyák használatát, a tanulmány megállapította, hogy az amerikaiak nem akarják teljesen elhagyni a készpénzt a kriptovaluta vagy más digitális pénzrendszer javára. A javaslatra vonatkozó kérdésre a válaszadók csekély 13%-a válaszolt igennel, további 10% nem tudta, 76%-a pedig elutasította. Streng úgy gondolja, ez a vonakodás a megbízhatóbb rendszerre való ösztönzés hiányából fakad:

Ha te migráns munkavállaló vagy, aki pénzt küld haza a családjának, vagy nemzetközi vállalkozást vezetsz, és a lassú, költséges elektronikus átutalással kell megküzdened, a digitális valuta fogalma és előnyei hasznosak lehetnek számodra. De ha például egy 20 éves főiskolai hallgatót veszünk, ezeknek az előnyöknek a nagy része semmit sem jelent számára.

 

dollár | Cryptofalka ineteconomics.com

Hozzátette azonban, hogy a kriptovalutákkal kapcsolatos kételyek kizárólag az új technológiával szembeni szkepticizmusból fakadnak:

Időbe telik, amíg az emberek megszokják ezt a jelenséget, ahogy az is időbe telt, hogy kényelmesen fizessenek hitelkártyával az interneten.

 

Záró gondolatok

Streng úgy véli, nem csak az idő fogja megváltoztatni az átlagos amerikai gondolkodását, hanem a megfelelő oktatás is. Hangsúlyozta azonban, hogy a tanításnak az egyéni igényekhez kell igazodnia.

Az átlagembert nem érdekli a blokklánc vagy bármilyen technológia. Nem érdekli őket, ha valami decentralizált. Az érdekli őket, hogy a bankjuk hétvégén zárva van. Érdekli őket, hogy kényszerhelyzetben vannak, mert elérik a napi ATM felvételi limitet. […] A közösség egészének az ilyen típusú előnyök értékesítésére és népszerűsítésére kell összpontosítania, nem pedig azokra a funkciókra és technológiára, amelyek lehetővé teszik a kriptovaluták létezését, mert a nap végén a legtöbb ember számára ezek nem érdekes információk.

Noha a tanulmány eredményei rávilágítanak a monetáris rendszerrel kapcsolatos ismeretek aggasztó hiányosságaira, egyúttal egyértelmű felhatalmazást adnak a témával kapcsolatos megfelelő oktatásra. Talán a legjobb módja annak, hogy az amerikai bitcoin-fanatikusok megismertessék szeretteikkel a kriptovalutát az, ha először magáról a dollárról tanítanak nekik egy s mást.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.76% $61,930.86
Ethereum ETH 1.62% $3,430.58
BNB BNB 0.93% $408.19
Solana SOL -3.77% $128.35
XRP XRP 5.98% $0.6226
Cardano ADA 9.94% $0.7345
Dogecoin DOGE 20.67% $0.1438
Litecoin LTC 6.14% $90.1
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!