Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
FED kutatás: egyre több amerikai választja a kriptovalutákat!?

FED kutatás: egyre több amerikai választja a kriptovalutákat!?

Az közismert tény, hogy bármilyen új termék vagy szolgáltatás jelenjen is meg a piacon, az elterjedésének kulcsa az elfogadottságban rejlik. Nincs ez másképpen a kriptoval sem. Ezúttal az amerikai jegybank (FED) egy kutatása tárt fel érdekes trendeket a digitális pénzekhez való viszonnyal kapcsolatosan.

 

FED kutatás a pénzügyi helyzetről

Az Egyesült Államok Jegybankja a Federal Reserve (FED) 2013 óta évről évre felméri a lakosság pénzügyi helyzetét, azzal a céllal, hogy megértse azokat a kihívásokat és lehetőségeket, amelyekkel az amerikai családok szembesülnek. A jelentést találóan ,,gazdasági jóllét”-nek azaz ,,Economic Well-being”-nek nevezték el. A kutatási eredményeket ismertető legfrissebb kiadvány a napokban jelent meg és a 2021-es évre vonatkozóan vizsgál különféle tényezőket.

Meglepő megállapítás például, hogy míg a megkérdezettek nagy része aggódik az ország gazdasági állapota miatt, ugyanakkor az egyéni pénzügyi helyzetük pozitív megítélést kapott. Az önbevalláson alapuló vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy a 2013 óta nem volt ilyen magas a háztartások pénzügyi helyzetének stabilitása. A kutatás is alátámasztotta, hogy a munkanélküliség visszatért a pandémia előtti szintre. 2019-hez és 2020-hoz képest javult a családok fizetőképessége és a megtakarítása is. A FED kutatás további érdekessége, hogy ezúttal már kriptovalutával kapcsolatos adatok is belekerültek.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

 

FED: kriptoval a bank nélküliek felé

Az amerikai pénzügyi élet közismerten hiteltörténet centrikus, így mégis bármilyen hihetetlennek is tűnik, az USA-ban is vannak olyanok, akiknek még nincsen bankszámlája vagy bankkártyája. A 11.000 fős mintán elvégzett vizsgálat az ő fogyasztási szokásaikat is a fókuszba helyezte és azt állapította meg, hogy a bank nélküli fogyasztók nagyobb valószínűséggel használnak vásárlásra digitális pénzt, mint a banki ügyfelek. Ez utóbbiak, ha foglalkoznak is kriptovalutával, inkább befektetési céllal vásárolják azokat.

Az arányok még mindig elenyészők a trend azonban azt mutatja, hogy határozott növekedés tapasztalható a korábbiakhoz képest. A válaszadók 3 százaléka foglalkozik kriptoval, amelynek 13%-a nem rendelkezik bankszámlával. Ez az arány megduplázódott az egy évvel korábbihoz képest. A megkérdezettek 27%-a pedig úgy fordult az elektronikus pénzek felé, hogy egyébként nincs bankkártyája. Ez a szám 17% volt korábban.

Unbanked I Cryptofalka

 

USA Jegybank: BTC, a jómódúak pénze

A Jegybank kutatása tovább boncolta a kripto kérdést. A 11 ezer megkérdezett 12%-a birtokol vagy tartott az elmúlt évben Bitcoint vagy Ethereumot. Az érékállóság gyakori érv a véges darabszámú BTC mellett, ám a nyugdíjas időkre még így is előre kell gondolni. Érdekes ugyanakkor, hogy azok a fogyasztók akik fizetésre, vásárlásra használnak kriptovalutát, sokkal kevésbbé valószínű, hogy rendelkeznek nyugdíj megtakarítással.

Akik viszont már előre takarékoskodnak idősebb napjaikra, azok 27%-a egyáltalán nem foglalkozik a kriptoval, míg 29%-a csak befektetési céllal teszi ezt. Az is fontos megállapítása az elemzésnek, hogy a Bitcoint és Ethereumot befektetési céllal vásárló válaszadók jellemzően jómódúak. Számszerűsítve a kripto befektetők 46%-a év 100.000 dollárnál nagyobb jövedelemmel rendelkezik, míg 29%-a 50.000 dollárnál kevesebbel.

 

Összegzés

A Jegybank tanulmányának megállapítása lényegében az, hogy a hagyományos banki szolgáltatást igénybe nem vevők egyre nagyobb arányban fordulnak a kriptovaluták jelentette alternatív megoldáshoz. Ez a trend mindenképpen elgondolkodtató, még akkor is, ha egyelőre még csak pár százalék foglalkozik egyáltalán kriptovalutákkal. A mainstream-é válás folyamata azonban javában zajlik és az bizonyos, hogy egy két év múlva ennél még meglepőbb számokat fogunk olvasni.

Fotó: wikimedia.org

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.32% $50,775.41
Ethereum ETH -2.21% $2,922.56
BNB BNB -2.92% $373.36
Solana SOL -3.26% $99.85
XRP XRP -1.77% $0.5338
Cardano ADA -1.48% $0.5831
Dogecoin DOGE -0.36% $0.08441
Litecoin LTC -0.58% $68.73
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!