Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mélyen van a Litecoin árfolyam, de hol lehet a vége?

Mélyen van a Litecoin árfolyam, de hol lehet a vége?

Rég nem tudott semmit felmutatni a Litecoin árfolyam. Az egyik legismertebb névről van szó a piacon, így úgy gondoltuk megéri elemzeni a mozgását. Bitcoin ellenében vizsgáljuk az eseményeket, és mindenzt tesszük nagyobb időtávú, heti grafikonon.  

 

Litecoin árfolyam Bitcoin ellenében

Valóban mélyen a Litecoin árfolyama, de a címben feltett kérdésre, hogy hol lehet az alja az egész esésnek, valójában elég nehéz válaszolni. Aljpontokra találgatni sosem ajánlott, azt viszont meg tudjuk állapítani, hogy érdemes-e vele foglalkozni hosszú távú portfóliónk egyik elemeként. Nem véletlenül választottuk a heti ábrát a Litecoin árfolyam elemzésére. Minél nagyobb időtávon vizsgáljuk ugyanis az eseményeket, annál validabb következtetéseket vonhatunk le hosszú távra. 

Eddig szabályosnak formálódó csökkenő árcsatornában halad lefelé a Litecoin árfolyam Bitcoin ellenében. A képen látható 2018 februári csúcsponttól számítva összesen 80%-t zuhant az ár. Ez masszív számnak tűnik, azonban a legtöbb alt a 2018-s csúcsoktól számítva szintén ezt a számot produkálta, vagy többet is. Ez alapján elmondhatjuk, hogy mélyen az ár. A piacot azonban a nagy halak mozgatják. Valójában nem az a kérdés, mi számít nekünk mélynek, hanem mi számít nekik olcsónak?

 

Litecoin árfolyam LTC-BTC 1w Litecoin árfolyam LTC-BTC 1w

Ezt a kérdést próbáljuk megválaszolni a technikai elemzés módszertanával. A legelején tisztázzuk, hogy egyelőre semmilyen jel nem utal a hosszú távú emelkedésre. Amiket le tudunk szűrni az ábrából, azok a meglévő down trend fáradására utaló jelek. 

Csökkenő csúcsok mellett zajlik a mozgás. Mindez egy eső ék alakzatban történik a csökkenő árcsatorna alsó támasza környékén. Maga az eső ék trendfordító alakzat, bár nem a legerősebb. Ez már trendfáradásra utaló jel. Szintén a trendfáradást erősítik a mozgás során megjelenő nagyobb  volume-k. Ezek utalhatnak az adott trend kifárasztására és felhalmozásra. Ezek pozitív jelek, amik jelenthetik, hogy megjelentek a nagyobb befektetők a piacon. Ezek mellett úgy tűnik, az RSI grafikonja nem igen tud mélyebb pontot felvenni, ami divergenciára utal. Ez szintén a trendfáradást erősíti, és a MACD hisztogramja is 0-s középvonal felett jár, ami pozitívnak számít.
Trendfáradásra utaló jelekben tehát bővelkedünk, azonban a trendfáradás nem jelenti automatikusan, hogy megvan az aljpont és jöhet a trendfordulás. Az első trendfordító jelet az eső ék csökkenő trendvonalának áttörése szolgáltatná. Ebben az esetben véleményem szerint a képen jelölt ellenállás visszatesztelése reális elvárás lenne.

 

Altpiaci potenciál

Jelenlegi cikkünkben a Litecoin árfolyamra koncentrálunk, előzőben a Ripple mozgásával foglalkoztunk. Ez nem véletlen, sok alt elég mély árfolyamokat produkál Bitcoin pár ellenében, amiben meg lehet látni a lehetőségeket. 

Több kis market cap-pel rendelkező versenyzőnek sikerült már szép kitöréseket produkálni, a hagyományosabb alt nevek a piacon egyelőre jórészt altatnak. Bár az Ethereum nem olyan régi run-ja megsüvegelendő. Sok esetben az altok emelkedése a kisebb piaci kapitalizációval rendelekező nevek pumpálásával indul, majd őket követik a nagyobb nevek. Kis piacokon könnyebb emelkedéseket előidézni, mint a hagyományosabb, nagyobb nevek között. 

Úgy gondolom tehát, hogy van ráció abban, hogy hosszú távú portfólió lehetséges elemeként mérlegeljük a Litecoinban rejlő potenciált. A trendfáradásra utaló jelek pozitívumként hatnak, bár tegyük hozzá, hogy ezek nem jelentenek automatikus trendfordulást. A hagyományosabb nevek kevésbé kockázatos lehetőségeket rejtenek magukban, így a Litecoin árfolyam és egyéb nagyobb nevek megérik, hogy trendfáradásra, trendfordulásra utaló jelek után kutassunk a nagyobb időtávú grafikonjaikon. 

[buzzsprout episode='4950683' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.68% $64,634.52
Ethereum ETH -3.50% $3,412.19
BNB BNB -4.10% $580
Solana SOL -7.69% $133.5
XRP XRP -6.47% $0.4803
Dogecoin DOGE -8.78% $0.1197
Cardano ADA -9.39% $0.3717
Litecoin LTC -7.44% $71.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!