Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az a Binance Fan Token és milyen lehetőséget rejt?

Mi az a Binance Fan Token és milyen lehetőséget rejt?

A Binance neves sportcsapatokkal és márkákkal működik együtt, hogy közelebb hozza a szurkolókat az általuk támogatott csapatokhoz és klubokhoz. Milyen haszonnal jár egy ilyen token birtoklása? A következő cikkből kiderül!

 

Binance Fan Tokenek a szurkolóknak és a rajongóknak

A Binance Fan Tokenek egy adott klubhoz, csapathoz vagy márkához kapcsolódó tokenek. Ezek különleges szurkolói/támogatói jogosultságokat biztosítanak a tokentulajdonosoknak. Például egy futballklub rendelkezhet egy szurkolói tokennel, amely elsőbbséget biztosít a jegyek vásárlásában. Vagy például a Fan token tulajdonosai szavazati jogot is kaphatnak a klub döntései során. Ilyen lehet például egy új zászló, induló, esetleg szlogen vagy mez dizájn kiválasztása.

Mi az a Binance Fan Token és milyen lehetőséget rejt?

A token általában egy sportklubhoz, hírességhez vagy más, nagy követőkkel rendelkező entitáshoz kapcsolódik. A Juventus, az AS Roma és az FC Barcelona csak néhány nagy név a saját tokenekkel rendelkező klubok közül, amelyek ma már kriptotőzsdéken keringenek. A Bitcoinnal (BTC) és az Etherrel (ETH) ellentétben, amelyek értéke a mögöttes projektből származik, a Fan Token értéke azokon az egyedi előnyökön alapul, amelyeket a rajongóknak hoz.

Ilyen például az S.S. Lazio Fan Token (LAZIO). A LAZIO  a tokenen keresztül lehetőséget biztosít az S.S. Lazio futballszurkolóknak. A példánál maradva a LAZIO szurkolói token tulajdonosai a futballcsapat által közzétett különféle "szurkolói döntésekben" szavazhatnak. A jövőben a felhasználók a LAZIO segítségével nem helyettesíthető token (NFT) jutalmakat is gyűjthetnek, és további gamification funkciókat fedezhetnek fel.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Akkor a Fan Token egy NFT?

A rövid válasz erre a kérdésre az, hogy nem. Az NFT-k egyszeri, egyedi gyűjthető tárgyak, amelyeket nem lehet sokszorosítani. A Fan Token felcserélhető bármely más, azonos típusú rajongói tokennel. Míg például Binance felületén elérhető rajongói tokennel rendelkező csapat NFT-ket is készíthet, amiket a tulajdonok között oszt ki a jövőben. Tekintsd úgy, mint egy 1 dolláros bankjegyet, amely cserélhető bármely más 1 dolláros bankjegyre. 

Viszont nem az NFT az egyetlen jutalom amit be lehet zsebelni. Hogy mikre lehet még számítani? Nézzük őket sorban!

Mi az a Binance Fan Token és milyen lehetőséget rejt? Forrás: https://www.binance.com/en/blog/fantoken/announcing-binance-fan-tokens-everything-you-need-to-know-about-the-future-of-fandom-421499824684902886

Maguk pontos előnyök a birtokodban lévő tokentől és a klub vagy márka elgondolásaitól nagyban függenek. A legtöbb rajongói token a következőkhöz biztosít hozzáférést:

1. Rejtélydobozok (Mystery Box) és NFT-k – rajongói tokenjeit különböző ritka vagy ikonikus pillanatok NFT-jét tartalmazó NFT rejtélydobozok vásárlására használhatod.
2. Szavazati jogok – Ha a  rajongói tokenhez kapcsolódó klub vagy csapat szurkolói szavazást tart, a token tulajdonosok részt vehetnek és külön hallathatják a hangukat. Ezek a szavazatok magukban foglalhatják a csapat által kínált áruk kiválasztását, vagy jótékonysági rendezvényeket és mérkőzéseket.
3. Szurkolói jelvények (Fan Badges) – A Fan Token tartásával esélyéjünk van úgynevezett rajongói jelvény megszerzésére. Ha elegendő számú rajongói jelvényt gyűjtesz össze, exkluzív élményeket is nyerhetsz a klubbal vagy márkával. Ilyen lehet például egy ingyen jegy, vagy dedikált meccslabda. 

 

Összefoglalva

A rajongói klubmodell egyáltalán nem új ötlet. A blokklánccal való kombinálása azonban egy új modellt hozott létre a rajongók számára. Minél több előnyt kínál egy olyan klub, mint az S.S. Lazio, annál valószínűbb, hogy nagy lesz a kereslet a Binance Fan Token iránt. A tokenizálás ismét olyan egyedi előnyöketadhat, amelyekkel a rajongók foglalkozhatnak ez pedig növelheti az árat.Ha szeretnél VIP-előnyöket élvezni, vagy csak támogatni a kedvenc klubjaidat, akkor a Fan Tokenek egy új lehetőséget nyitnak meg előtted. .

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.94% $67,513.21
Ethereum ETH -8.21% $3,252.94
BNB BNB -4.86% $586.9
Solana SOL -12.47% $153.05
XRP XRP -10.76% $0.5455
Dogecoin DOGE -12.85% $0.1727
Cardano ADA -13.61% $0.508
Litecoin LTC -12.95% $85.72
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!