Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az a BscScan és hogyan használhatod?

Mi az a BscScan és hogyan használhatod?

A BscScan hatalmas segítség lehet számodra is, ha szeretnél elmerülni a BNB alapú Defi világában. Hogyan is kell használni? A következő cikkből kiderül!

 

A BscScan használata

A BscScan (BscScan.com) egy blokklánc explorer (felfedező), amelyet ugyanaz a csapat fejlesztett ki, mint  amelyik az Etherscan-t. A gyakorlatban egy analitikai platformot kínálnak a Binance Smart Chain (BSC) számára, de számos más hasznos funkcióval is kibővítették a rendszert. Ezek a megoldások jó információforrások lehetnek, ha például a BSC-re épülő DeFi projekteket szeretnéd figyelemmel kísérni. A BscScan a következőet tudja:

 • Tranzakciókat kereshetsz, és ellenőrizheted azok aktuális állapotát.
 • Megnézheted a blokklánchoz újonnan hozzáadott blokkokat.
 • Ellenőrizheted egyes pénztárcák egyenlegét és az általuk végrehajtott tranzakciókat is megnézheted.
 • Ha akarsz rákereshet a blokkláncban telepített intelligens szerződésekre és akár kommunikálhatsz is ezekkel.
 • Vagy Kutass fel a tokenek és nézd meg a kínálatot.

Mindezek az információk regisztráció nélkül és teljesen ingyenesen elérhetők mindenki számára.  A blokklánc-felfedező mindezt egyszerűen és könnyen navigálható módon jeleníti meg a transzparencia érdekében.

Mi a BscScan és hogyan használhatod? Forrás:https://watcher.guru/news/how-to-use-bscscan

 

Mi értelme van ennek és hogyan tudom használni?

Ahogy arról már korábban szó volt a BscScan az EtherScan, egy népszerű Ethereum blokkfelfedező mögött álló megbízható fejlesztőcsapattól származik. A BscScan segíthet eligazodni a blokkláncon. Ezért érdemes lehet megtanulni a használatát, ami egyébként nem is bonyolult.  

A használatára vonatkozó alapvető ismeretek birtokában gyorsan meglépheted az alapvető lekérdezéseket. Ezzel pedig időt, és bizonyos esetekben pénzt is spórolhatsz magadnak.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Például az okosszerződés megkeresésének ismerete a BscScan-en hasznos készség mindenki számára, aki DApps-ot használ. Megnézheted, hogy a különböző okosszerződéseiket ellenőrizték-e, és akár közvetlenül is kapcsolatba léphetsz ezekkel a szerződésekkel, ha a DApp API-ja (kulcsa) nem működik. A láncon belüli információk azonban jóval többet jelenthetnek, az okosszerződések és az alapvető tranzakciók ellenőrzésénél.

Beállíthatsz bálnariasztásokat a nagy tranzakciók figyeléséhez. Egyes esetekben a nagy mennyiségű BNB tőzsdére kerülése azt sugallhatja, hogy hamarosan értékesítésre kerül sor. Még a DeFi protokoll-alapítók pénztárcáját is nyomon követheted, hogy lásd, mozgatják-e a tokeneiket. Nézzünk meg néhány olyan leggyakrabban használt eszközt és mérőszámot, amelyeket a BscScan segítségével megkereshetsz.

Mi a BscScan és hogyan használhatod?

Hogyan találhatom meg a Binance Smart Chain napi tranzakciós összegét? 

Ez a diagram a Binance Smart Chain tranzakcióinak teljes számát mutatja egy adott napon. Elérhető a [Charts & Stats] részben.

Mi a BscScan és hogyan használhatod? Forrás binance.com

Míg egyes okosszerződések végrehajtásához több tranzakcióra van szükség, mint másoknak, ez a diagram képet ad a hálózat tevékenységéről.  Valamint  arról, hogy az esetleg túlterhelt-e. Ez is egy egészséges, növekvő hálózat jó jele, amely hasznos információ lehet egy BNB-be fektető számára.

 

Hogyan találhatok meg Binance Smart Chain yield farmjait?

A BscScan yield farming irányítópultja megmutatja az összes aktuális stakelési lehetőséget. Ezt úgy érheted el, hogy az egérmutatót a Resources gombra kattintva megnézed  Yield Farms List részt.

Mi a BscScan és hogyan használhatod? Forrás:Binance.com

 Itt megtekintheted a legújabb farmokat. Látod, hogy hol érhetők el, és hogyan működnek a dedikált webhelyeiken. A likviditás biztosítása egy módja annak, hogy meglévő kriptovalutádból még többet generálj. Az olyan platformok használatával, mint a PancakeSwap, hozamot generálhatsz a Binance Smart Chain segítségével. Mivel a BSC díjai alacsonyak az olyan alternatívákhoz képest, mint az Ethereum, a BSC ideális a kisebb szereplők számára, hogy belépjenek a hozamgazdálkodási színtérre, és méltányos részesedést szerezzenek a rendelkezésre álló farmokból. De légy óvatos, mert sok átverés van. Ügyelj arra, hogy csinálj saját kutatást (DYOR-t), és soha ne kockáztass olyan pénzt amire a közeljövőben nagy szükséged lehet!

 

BSC scan összefoglalva

Akár a DeFi veterán vagy, akár teljesen új, a BscScan használatának elsajátítása segít jobban megérteni a blokkláncot. Ne feledd azonban, hogy a piacok irracionálisak, kiszámíthatatlanok, és hajlamosak a szélsőséges volatilitásra. Különösen ha kriptovalutákban gondolkodik az ember.  A saját kutatás kulcsfontosságú a kereskedés vagy a befektetés sikerességéhez. Ez magában foglalhatja annak ellenőrzését, hogy a tokent hitelesítette-e a BscScan csapata, hogy a szerződés nyílt forráskódú-e, és auditálták-e.

Továbbá mindenképpen keresd fel  a projekt oldalát vagy a közösségi média fiókjait. Mert ez rengeteget elárul a projektről. Mit látsz? Névtelen fejlesztők és gmail-es email cím? Lehet, hogy ebben az esetben jobb lesz továbbállni és nem tenni pénzt az ilyen projektekbe.  Jó tanácsként pedig fontos meggyőződni arról, hogy megértetted a DeFi-ben való részvétel kockázatait, mielőtt belevágsz. Sok sikert!

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
 2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
 3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
 4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
 5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
 6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a Bitcoin felezés (halving)? Bitcoin

A Bitcoin felezés 4 évente történik, ekkor a bányászoknak járó Bitcoin jutalmak mennyisége megfeleződik, mely több szempontból is fontos esemény.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.98% $60,992.75
Ethereum ETH -3.71% $2,967.72
BNB BNB -0.08% $542.82
Solana SOL -7.59% $129.48
XRP XRP -2.90% $0.4889
Dogecoin DOGE -7.79% $0.1429
Cardano ADA -3.86% $0.4395
Litecoin LTC 0.21% $79.03
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!