Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin ATH mellett a DeFi-ben lekötött érték is új csúcson

A Bitcoin ATH mellett a DeFi-ben lekötött érték is új csúcson

A DeFi protokollokba lekötött teljes tőke 233,8 milliárd dollárra emelkedett, a növekvő tokenárak és a stabil érmék növekvő integrációja miatt.

 

A DeFi bull is új csúcsokat döntöget

Október 20-án a kriptovaluta-piacon egyre jellemzőbb a pozitív piaci hangulat. A Bitcoin (BTC) minden idők új csúcsára, 67 000 dollárra emelkedett, és érdemes az altcoinokat, ezen belül a DeFi tokeneket is figyelemmel kísérni.

Fear and Greed index I Cryptofalka Forrás: https://cointelegraph.com/

 
A DeFi szektor is profitált a BTC bullish kitöréséből, és mára az összes zárolt érték (TVL) az összes DeFi protokollon új rekordmagasságba emelkedett. A DeFi Llama adatai szerint, amely a DeFi protokollok adatait gyűjti az összes nagyobb blokklánc hálózatból, beleértve a Binance Smart Chain (BSC), az Avalanche (AVAX) és a Wrapped Bitcoin (WBTC) szolgáltatásokat is, most több mint 233,88 milliárd dollár érték van a protokollokba zárva. Jelenleg az AAVE vezet 18,79 milliárd dollárral, a Curve pedig a második helyen áll 17,97 milliárd dollár értékkel.
 
DeFi TVL 21.10.21. I Cryptofalka Forrás: DeFi Llama
 
A Bitcoin áremelkedésének köszönhetően a WBTC a negyedik helyen áll a TVL szempontjából, 14,51 milliárd dollár zárolt értékkel. A TVL legnagyobb nyeresége az elmúlt hét napban a Trader Joe volt 57,2% -os növekedéssel és a Rari Capital, amely 50,57% -os növekedést ért el. A Yak hozama szintén magas volt, 36,52%.
 
DeFi hozamok 21.10.21. I Cryptofalka Forrás: Token Terminal
 

 

Új befektetők érkeztek a DeFi szektorba is

A növekvő tokenértékek mellett az iparág jelentősen megnövelte az új befektetők beáramlását, a Dune Analytics adatai azt mutatják, hogy 3.591.876 egyedi pénztárca lépett kapcsolatba legalább egy DeFi protokollal.
 
DeFi felhasználók I Cryptofalka Forrás: Dune Analytics
 
Az új felhasználók beáramlása ellenére a decentralizált tőzsdék (DEX) kereskedési volumene a májusi maximumok alatt maradt, és jelenleg alacsonyabb, mint az elmúlt hónapokban tapasztalt aktivitás.
 
Havi Dex volumen I Cryptofalka Forrás: Dune Analytics
 
Ennek egyik lehetséges magyarázata az, hogy az elmúlt néhány hónapban egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a BTC-re. A találgatások arról szólnak, hogy elindult az első Bitcoin ETF és a BTC ára meghaladja-e a 100 000 dollárt 2021 végéig.
 

A stabilcoin térhódítása a kriptovaluták népszerűségére utal

A DeFi növekedéséhez hozzájáruló másik tényező a stabil érmék folyamatos integrációja lehet. A Tether (USDT) keringő kínálatának növekedése nagyrészt egybeesett a Bitcoin árának felfutásával, és ez a legutóbbi rally sem kivétel, mert ugyanazon a napon, amikor a BTC új mindenkori csúcsot ért el, az USDT keringő kínálata is megnövekedett.

[embed]https://twitter.com/ChrisBTCbull/status/1450859065475731456[/embed]

A stabil érmék jelentőségét a teljes DeFi gazdaság szempontjából a grafikonon látható teljes érték is bizonyítja, amely kifejezetten stabil ökológiai poolok létrehozásával foglalkozik az ökoszisztéma egészében. A kriptovaluta teljes piaci részesedése jelenleg 2 635 milliárd dollár, a Bitcoin dominancia aránya pedig 47,5%.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.39% $64,695.45
Ethereum ETH 1.47% $3,148.46
BNB BNB 1.47% $569.98
Solana SOL 3.25% $150.32
XRP XRP 3.52% $0.5279
Dogecoin DOGE 3.52% $0.162
Cardano ADA 6.32% $0.5043
Litecoin LTC 4.34% $85.17
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!