Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mik azok a "csendes kifizetések"?

Mik azok a "csendes kifizetések"?

Ahogy a blokklánc folyamatosan fejlődik, számos újítás lát napvilágot. Ide tartozik az úgynevezett csendes kifizetés is. Vajon mit jelent ez?

 

A Bitcoin „csendes fizetésekről” röviden

Az egyik ilyen kísérlet a „csendes fizetéssel” kapcsolatos, amelyet a Bitcoin Operations Technology Group (Optech) végez. Ez egy olyan szervezet, amely fejlett nyílt forráskódú technológiák fejlesztésén dolgozik. Elsősorban azokra a vállalkozások fókuszálnak, amelyek Bitcoinnal foglalkoznak valamilyen formában. A kísérletet a június elején megjelent legfrissebb hírlevelükben hozták nyilvánosságra.

A műszakilag kevésbé jártasak számára az Optech az egyik korábbi hírlevelében úgy írta le a Bitcoin csendes fizetéseket, mint amelyek elősegítik a nyilvános azonosító („cím”) fizetését anélkül, hogy nyilvános (onchain) feljegyzést hoznának létre a fizetési címről.

Mik azok a csendes kifizetések? Forrás:bullfrag.com

A koncepció kidolgozójának szavaival a folyamat így írható le:

„A címzett létrehoz egy úgynevezett csendes fizetési címet, és azt nyilvánosságra hozza. Ezután a küldő egy nyilvános kulcsot kapcsol a fizetéshez, majd az általa már ismert kód segítségével visszafejti a “csendes” fizetési címet, amire kiküldi a coinokat. Ezután a fogadó úgy fogja érzékelni a fizetést, hogy minden tranzakciót leképez a blokkláncon."

Nexo kriptovaluta váltó

 

Javaslattól a kísérletig

Ha valaki jobban érdeklődik vagy jártasabb a kriptovaluták világában, akkor mélyebben elmélyülhet ebben a kísérletben. Ehhez nem kell mást tenni, mint elolvasni a fejlesztő, Ruben Somsen (más néven w0xlt) oktatóanyagát. Ez az írás ugyanis részletekbemenően bemutatja, hogyan lehet csendes fizetéseket létrehozni az alapértelmezett megoldás megvalósításával a Bitcoin Core számára.

Mik azok a csendes kifizetések? Forrás:newsbtc.com

A hírlevél szerint a csendes fizetésre vonatkozó javaslatot Somsen március 28-án tette fel a Bitcoin Dev levelezőlistára. Ebben az írásában tovább részletezi a koncepciót, és úgy írja le, mint „egy új rendszer a privát, nem interaktív címgeneráláshoz anélkül, hogy on-chain főkönyvre kerülne a tranzakció.” Tehát ezzel mintegy nagyfokú anonimitást tudna magának kölcsönözni a felhasználó, akár egy Bitcoin fizetés alkalmával is.

 

Összefoglalva

Somsen szerint „vannak előnyei és árnyoldalai is” ennek az elgondolásnak. Ezért azt jósolta, hogy az igen komoly vita azon fog forogni, hogy érdemes-e követni a javaslatát vagy sem. Tehát jó-e a közösség és a Bitcoin számára, ha a felhasználók ilyen lehetőséget lennének képesek elérni a közeljövőben. A teljes íráshoz egy egyszerű szövegben később hozzáfűzte. A csoportja elfogadta a javaslatot, és úgy döntöttek, hogy nekilátnak az ötlet megvalósításának (kísérleti jelleggel). 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.19% $63,395.65
Ethereum ETH -1.23% $3,113.89
BNB BNB -2.30% $554.9
Solana SOL -7.77% $139.71
XRP XRP -1.63% $0.4965
Dogecoin DOGE -0.64% $0.1623
Cardano ADA -2.23% $0.4609
Litecoin LTC -2.10% $78.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!