Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Minden tizedik háztartás rendelkezik kriptovalutával

Minden tizedik háztartás rendelkezik kriptovalutával

Az EKB felmérése szerint minden tizedik háztartás rendelkezik kriptovalutával a vizsgált országok közül.

 

A többség 30 000 € alatt tart kriptovalutákat

Az Európai Központi Bank (EKB) kedden tette közzé egy új felmérés eredményeit, amelyet hat euróövezeti területen - Hollandiában, Spanyolországban, Olaszországban, Belgiumban, Franciaországban és Németországban - végeztek. Összességében elmondható, hogy a megkérdezett országok válaszadóinak körülbelül 10%-a nyilatkozott úgy, hogy rendelkezik valamilyen kriptovalutával.

Ebből a csoportból a válaszadók mindössze 6%-a mondta azt, hogy 30 000 eurónál nagyobb értékű digitális eszközzel rendelkezik. Eközben a válaszadók 37%-a nyilatkozta azt, hogy legfeljebb 999 euró értékű kriptovalutát birtokol.

Minden tizedik háztartás rendelkezik valamilyen kriptovalutával Forrás: pluang.com

 

Az összes vizsgált országban az ötödik jövedelmi ötödbe (vagy a népesség leggazdagabb 20%-ába) tartozó befektetők rendelkeztek a legmagasabb arányban kriptovalutával a többi jövedelmi csoporthoz képest. A "Consumer Expectation Survey" 18 és 70 év közötti felnőtteket kérdezett meg, hogy ők vagy a háztartásukban bárki rendelkezik-e különböző kategóriájú pénzügyi eszközökkel, például kriptoeszközökkel.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

A kriptokitettség is növekvő trendet mutat

A felmérés bekerült az EKB által aznap közzétett új jelentésbe, amely a kriptoeszközök növekvő elterjedésével foglalkozik. Többek között a jelentés kitér azok kockázati tényezőire is. Ahogyan az EKB is idézi, a Fidelity legutóbbi felmérésében a válaszadók 56%-a nyilatkozott úgy, hogy volt valamilyen kitettsége kriptoeszközben. Ezzel szemben a 2020-ban ez a mérték 45% volt, tehát itt is jelentős a növekedés.

 A kripto-alapú származtatott termékek és értékpapírok - például határidős ügyletek, tőzsdén kereskedett jegyzetek, tőzsdén kereskedett alapok és tőzsdén kívüli kereskedésű vagyonkezelői alapok - szabályozott tőzsdéken való fokozott elérhetősége hozzájárult a lendülethez.

Minden tizedik háztartás rendelkezik valamilyen kriptovalutával Forrás: omfif.org

 

Emellett a fokozott szabályozást annak jeleként értékelték, hogy a hatóságok támogatják a kriptot. Példaként az EKB Németországot hozta fel, amely lehetővé tette az intézményi alapok számára, hogy állományuk legfeljebb 20%-át kriptoba fektessék. 

 

Összefoglalva

Az EKB a jelentés végén kiemelte, hogy ha a digitális eszközök elterjedésének jelenlegi tendenciái folytatódnak, akkor azok (meglátásuk szerint) végül veszélyt jelentenek a pénzügyi stabilitásra. A jelentésből kiderül, hogy a lakosság kriptokitettsége növekszik, egyre többen és egyre nagyobb értéket tartanak valamilyen digitális vagyoneszközt ebben a dinamikusan fejlődő piacon. Fontos figyelembe venni, hogy az Európai Központi Bank az eurózóna közös valutájának, az eurónak a központi bankja. Tehát mint ilyen szereplő, nem meglepő, hogy elsősorban a már meglévő rendszer konzerválása az egyik fő célja, és ezt a nyilatkozataik és tükrözik. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.44% $51,611.14
Ethereum ETH 2.86% $3,022.79
BNB BNB -0.08% $378.77
Solana SOL 2.74% $103.26
XRP XRP 1.53% $0.5456
Cardano ADA 3.42% $0.5961
Dogecoin DOGE 1.36% $0.08623
Litecoin LTC 0.85% $70.02
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!