Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A blokklánc technológia megjelenése a háztartásokban

A blokklánc technológia megjelenése a háztartásokban

A blokklánc technológia már egyre inkább kezd elterjedni a háztartásokban is és lassacskán elmondható, hogy a mindennapi élet részévé válik.

 

Blokklánc technológia a mindennapokban

A blokklánc technológia már ismerős a kriptovaluta tulajdonosok és a nemzeti bankok számára, valamint egyre gyorsabban terjed a játékosok körében is. Az iparban, különösen az ellátási lánc menedzsmentben is elkezdtek megjelenni a technológia különféle alkalmazásai. Rajtuk keresztül a blokklánc a háttérből, láthatatlan módon javíthatja a háztartás körülményeit, például biztosíthatja a jó minőségű élelmiszereket vagy megakadályozhatja a gyógyszer hamisítást. Ennek ellenére az otthon lehet a blokklánc végső határa.

A blokklánc elterjedtsége háztartási szinten eddig meglehetősen alacsony, de a mindennapi használat semmiképp sem utólagos szempont a blokklánc fejlesztők számára. Christoph Jentzsch, Simon Jentzsch és Stephan Tual, akik 2016-ban létrehozták a The DAO-t – az első rövid életű decentralizált autonóm szervezetet (DAO) – ugyanabban az évben bemutatták a Slock.it-et, „a blokklánc technológia első fizikai megvalósítását” is.

blokklánc háztartások | Cryptofalka datascience.eu

 

A Slock.it technológia biztonságosan, nem közvetített módon kapcsolta össze a Dolgok Internetén (Internet of Things, IoT) található eszközöket, például zárakat és fizetési rendszereket, amelyeket többek között tárgyak és ingatlanok bérlésére lehet használni. 2019-ben a Slock.it felvásárolta a Blockchain.com-ot, amely a mai napig kínálja ezeket a szolgáltatásokat.

 

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Az otthoni élet jobbá tétele

Az IoT-eszközök interakciójának elérése óriási kihívás. Globális szinten foglalkoznak vele, de a probléma sok otthonban érződik, ahol az Amazon Alexa, az Apple HomeKit, a Google Assistant és a Samsung SmartThings ökoszisztéma gyakran együttműködés nélkül funkcionál, az egyikkel sem kompatibilis okoseszközökkel egyetemben. Az otthoni intelligens technológia kezelhetőbbé tétele érdekében a Connectivity Standards Alliance 247 résztvevővel és 190 alkalmazóval létrehozza a Matter-t, egy átfogó blokklánc alapú csatlakozási protokollt. A Matter várhatóan idén, két év késéssel kerül majd bemutatásra.

A zöld energia egy másik olyan terület, ahol a blokklánc a nagyszabású megoldásoktól a háztartások felé mozdulhat el. A Whygrene blokklánc és felhőalapú szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy „virtuális erőműveket” hozzanak létre, amelyek lényegében saját energiakereskedőikké teszik őket. A projekt jelenleg kereskedelmi kísérleti szakaszban van.

 

blokklánc háztartások | Cryptofalka

 

A Whygrene a közszolgáltatókkal és a napelemek, akkumulátorok, valamint elektromos járművek tulajdonosaival működik együtt. Azok a felhasználók, akik elektromos társaságukon keresztül csatlakoznak, feltölthetik elektromos autóikat a nap csúcsidőn kívüli időszakában is, amikor az energiaárak alacsonyak. Csúcsidőben, amikor az árak magasabbak, az eltárolt többletenergiát visszaadják a közüzemnek. Az alkotó, Patrick Phelps elmondása szerint a felhasználók potenciális esetben a Whygrene-t nem csak az autók töltési költségeinek fedezésére használhatnák, hanem profitot is szerezhetnének belőle. A fogyasztók a krediteket és visszafizetéseket fiat valutában látnák, a színfalak mögött viszont a rendszer egy CryptoJoule nevű tokennel működne.

A Whygrene szoftver adaptálható lehet a fogyasztói kereslet megoldandó eseteire is, mint például az otthonok fűtésére és hűtésére, amelyek jellemzően a háztartás legnagyobb energiaszükségletét teszik ki. Otthoni akkumulátor használatával a rendszer fűthetné vagy hűthetné az otthont csúcsidőn kívül, közvetlenül azelőtt, hogy lakói hazajönnek a munkából vagy az iskolából. Ha megugrik a kereslet, ki is kapcsolhatna, így a fogyasztók pénzt takaríthatnának meg nemcsak a megőrzéssel, hanem a virtuális erőmű előnyeivel is. Phelps szerint az akkumulátortechnológia fejlődésével új lehetőségek is megjelennek majd.

 

Blokklánc technológia a szórakoztatóiparban

A blokklánc alapú tartalomszolgáltatók vegyes sikerrel próbálták kihívni a hagyományos médiát. A blokklánc alapú streaming platformok számos előnnyel rendelkeznek a Web2 technológiával szemben, különösen a zene esetében. Ilyen például a Web3 élő közvetítés új gazdasági modellje, amely megfizethetőbbé teszi azt, ráadásul valós kontrolljuk van az alkotóknak a termékük felett. Így a Web3 jobban alkalmazkodik a réspiacokhoz, mivel mostanában praktikusabb a kisebb méretű események streamelése, mint korábban volt. A nagynevű tehetségek és a nagyvállalatok is bekapcsolódtak, de úgy tűnik, hogy a Web3 egyelőre kevés veszélyt jelent a kábeltévé és a YouTube hegemóniájára.

Ellentétben a Matter-rel, amely egyszerűsítené a technológia otthoni használatát, valamint a Whygrene-nel, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy egy segédprogram által üzemeltetett programban részt vegyenek, a blokklánc alapú szórakoztatás megköveteli a technológiája bizonyos fokú folyékonyságát azáltal, hogy kriptovalutában történő fizetést ír elő vagy nem helyettesíthető tokeneket (NFT) használ jegyvásárláshoz vagy szuvenírként. Egyelőre nem tudni, hogy mindez előmozdítja-e majd a technológia befogadását. A feltörekvő "mozogj és keress" trend, amely szorosan a rendkívül sikeres play-to-earn, azaz "játssz és keress" modellen alapul és egyformán rejtélyes a kripto ismeretekkel nem rendelkező felhasználók számára, nagyobb ígéretet rejthet magában az általa nyújtott pénzügyi motiváció révén.

 

blokklánc háztartások | Cryptofalka creditdonkey.com

 

Mi is az a "move-to-earn"?

Az OliveX, egy digitális egészség- és fitneszcég, valamint az Animoca Brands játékgyártó spinoff vállalata, a move-to earn, azaz mozogj és keress egyik kiemelkedő példája. A játékmódot, a kiterjesztett valóságot és a move-to-earn által nyújtott élményeket használja az edzés ösztönzésére. A jelenleg Alfa szakaszban lévő OliveX Dustland Runner játéka egy disztópikus jövőben játszódik, ahol a világ sorsa azon múlik, hogy a főszereplő képes-e átfutni egy pokoli tájon, hogy kézbesítsen egy csomagot. A való világban a játékosok okostelefonnal a kezükben, fejhallgatóval futnak. Kerékpárosoknak szánt Dustland Rider játék is készül, illetve egy fitnesz témájú metaverzum is létezik már, amelybe vállalati partnerek is beépültek.

A játék, sok versenytársától eltérően, nem igényel befektetést NFT-be a játék megkezdéséhez, de végül megköveteli, hogy a játékosok legalább egy Kettlemine NFT-vel rendelkezzenek ahhoz, hogy elkezdhessenek keresni. A játékosok „teljesítési jegyeket” kapnak feladataik elvégzéséért és a jegyek végül DOSE érmékre lesznek válthatók. Az OliveX megvásárolta a Bored Ape Yacht Club #8222-t, a Buster néven ismert majmot, aki a Dustland szereplője lesz. Egy Operation Ape: Exclusive Access Pass NFT birtoklása lehetővé teszi majd a játékosoknak, hogy a DOSE-t ApeCoin-ra cseréljék.

Az OliveX társalapítója és vezérigazgatója, Keith Rumjahn így nyilatkozott:

A Buster, egy másik NFT projekt Dustlandbe történő integrálásával reméljük, hogy olyan kreatív környezetet alakíthatunk ki a játékosok számára, amely elősegíti az együttműködés és az interoperabilitás szellemét.

 

Összefoglalva

A fentiek alapján egyértelműen látható, hogy a blokklánc technológia valóban egyre inkább kezd elterjedni a háztartásokban és lassacskán a mindennapi élet részévé válik. Egyre több vállalat és szolgáltató kezd fókuszálni a kripto világot kevésbé ismerő ügyfelekre, elősegítve ezzel az új applikációk és technológiák globalizációját.

Idővel kiderül, mit is jelent ez pontosan a jövőbeli életünk számára, mindenesetre izgalmas és hasznos lehet már most nyomon követni ezeket az újdonságokat.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.71% $70,054.42
Ethereum ETH -1.12% $3,731.69
BNB BNB 0.20% $620.84
Solana SOL -0.95% $180.53
XRP XRP -1.64% $0.534
Dogecoin DOGE 1.46% $0.1673
Cardano ADA -3.45% $0.4858
Litecoin LTC -2.35% $86.82
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!