Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Minimum 15 ember szenvedett látáskárosodást az ApeFest-en

Minimum 15 ember szenvedett látáskárosodást az ApeFest-en

A Yuga Labs hongkongi ApeFest rendezvényének résztvevői szemproblémákról és látáskárosodásról számoltak be a fesztiválon való részvétel után. 

Felejthetetlen élmény lett egyesek számára az ApeFest

A Yuga Labs, mint a Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT gyűjteményének anyavállalata, november 3. és november 5. között egy in-real-life (IRL) eseményt szervezett a közösségének Hongkongban. Az eseményt követő tapasztalatok azonban néhány résztvevő számára nem voltak túl kedvezőek.

Adrian Zduńczyk kriptokereskedőnél fotokeratitiszt diagnosztizáltak, miután az ultraibolya (UV) fényeknek való kitettség miatt súlyos fájdalmai voltak. 

Erősen sürgette a többieket, hogy ellenőriztessék a szemüket.

Jó ötletnek tűnt: UV fények színpadi fények helyett

A Twitteren sokan számoltak be egy hasonló esetről, amely hat évvel ezelőtt történt egy hongkongi partin.

"Hat évvel ezelőtt Hong Kongban a Hypebeast tartott egy partit, ahol az alvállalkozók UV fényeket szereltek fel a színpadi fények helyett, és az emberek hasonló szemsérüléseket szenvedtek, égési sérülések, vakság, fotokeratitisz....lehetséges, hogy most is ez történt"

Végül a BAYC közzétette, hogy megpróbálja megtalálni az ApeFesten résztvevő látogatók szemproblémáinak kiváltó okát. 

Az NFT cég azt állítja, hogy "a rendezvényen részt vevők és dolgozók jóval kevesebb, mint 1%-ának voltak ilyen tünetei".

Legalább 15 látáskárosodásról számoltak be

A Yuga Labs szóvivője elmondta, hogy tisztában vannak a helyzettel, és komolyan veszik azt: "aktívan keressük az érintetteket, és kapcsolatban állunk velük. Emellett többféle nyomozást is folytatunk, hogy megtudjuk a kiváltó okot".

"Becsléseink alapján az a 15 ember, akivel eddig közvetlen kapcsolatban álltunk, kevesebb mint egy százalékát teszi ki a szombat esti rendezvényünk mintegy 2250 résztvevőjének és munkatársának" - tették hozzá. 

Az ApeFest több száz résztvevője közül legalább 15 látáskárosodásról szóló jelentés jelent meg a közösségi médiában, ami arra utal, hogy az aggodalmak csak azokra a vendégekre korlátozódtak, akik a színpadi világítás közvetlen közelében tartózkodtak.

A látáskárosodásról szóló jelentések mindkét esetben egybeesnek a fotokeratitisznek, más néven "hegesztőszemnek" nevezett betegséggel. Ezt az állapotot az extrém mértékű UV-sugárzásnak való tartós kitettség okozza, amely általában mesterséges forrásokból, például hegesztőlámpákból származik, de a fényes felületekről, például a hóról visszaverődő természetes napfény is okozhatja, ami közismertebb nevén hóvakság.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.92% $64,710.85
Ethereum ETH 2.34% $3,155.4
BNB BNB 2.03% $570.92
Solana SOL 4.58% $150.77
XRP XRP 4.14% $0.5285
Dogecoin DOGE 4.93% $0.1627
Cardano ADA 6.84% $0.505
Litecoin LTC 4.62% $85.28
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!