Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Akár örökre megszabadulhatnak a készpénztől a kínaiak

Akár örökre megszabadulhatnak a készpénztől a kínaiak

Kína központi bankjának volt elnöke szerint ha minden jól alakul a digitális yüannal kapcsolatban, akár örökre búcsút mondhatnak a készpénznek.

 

Kínában a digitális valuták lecserélhetik a készpénzt is akár

Li Lihui, a Bank of China volt elnöke nyilatkozott arról, hogy a digitális jüan elindulása már küszöbön áll! Ez mellett arról is beszélt, hogy Kína digitális yüan-ja helyettesítheti a készpénzt is akár, ha négy kulcsfontosságú feltétel is teljesül.

A kínai központi bank digitális jüan-ja jelenleg a próbaverzióban van, és fokozott izgalmakat vált ki a kínai internetes felhasználók körében. A digitális jüanra és a kriptovalutákra való keresések száma az utóbbi időben radikálisan emelkedett.

digitalis_yuan

Lihui május 5-én egy élő videó streamet adott a People News-on. Itt arról is beszélt, hogy a WeChat Pay és az Alipay-el szemben a digitális yüan mindenféle szervezettől és hálózattól független rendszer lesz. Ahhoz viszont, hogy Kína képes legyen lecserélni a készpénzt, 4 fontos feltételnek is teljesülnie kell szerinte:

Az, hogy a digitális jüan válhat-e majd a mainstream fizetési lehetőségek domináns eszközévé, az négy fontos tényezőtől függ. Számít a hatékonysága, az alacsony tranzakciós költségei, a rendszer skálázhatósága, valamint végső soron, hogy elfogadják-e az emberek. Ha ezek mind teljesülnek, akkor nagy eséllyel búcsút mondhatunk a jelenlegi készpénznek.

 

A digitális valutákat több kategóriába sorolhatjuk

Kína központi bankjának volt elnöke elég egyszerűen fogalmazta meg, hogy mi is az a digitális valuta... Mégpedig minden olyan valuta, amely digitális technológiát használ. Aztán végül ezeket a digitális valutákat három kategóriába is feloszthatjuk. Törvényes digitális valuták (központi bankok által kibocsátott valuták CBDC), blokklánc alapú valuták és intézményi digitális valuták.

A Bitcoin, mint kriptovaluta például anonim és transzparens is. A digitális yüan, ami esetleg leválthatja majd a készpénzt szintén lehetővé fog tenni anonim tranzakciókat is. Viszont itt elvileg a tranzakciók gyakoriságától és a mozgatandó érték nagyságától fog függeni az anonimitás.

Az év elején sorra jelennek meg a legújabb hírek a kínai blokklánc és kriptovaluta fejlesztésekkel kapcsolatban, korábban ezekről a témákról olvashattatok ezzel kapcsolatban: Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant , A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt

Forrás: Cointelegraph.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.44% $58,010.56
Ethereum ETH 2.06% $3,137.88
BNB BNB 2.71% $535.9
Solana SOL 2.61% $139.03
XRP XRP 8.95% $0.5115
Dogecoin DOGE 2.79% $0.109
Cardano ADA 5.07% $0.4214
Litecoin LTC 2.11% $70.38
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!