Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Passzív jövedelem lehetőségei a kriptovaluták világban!

Passzív jövedelem lehetőségei a kriptovaluták világban!

Ha már rendelkezünk kriptovalutával, bizonyára gyarapítani is szeretnénk a portfóliót! Megmutatjuk a passzív jövedelem szerzés további módjait!

Cikkünk első részében azt a témát jártuk körbe, hogy mit tudnánk kezdeni a megvásárolt kriptovalutáinkkal, ha nem akarjuk mondjuk egy hardveres tárcára kiutalni és eltenni azt egy fiókba. Ezúttal megnézzük milyen egyéb megoldásokat kínál a kriptovilág arra, hogy passzív jövedelemként gyarapítsuk portfóliónkat.

 

Affiliate programok

Nem nagyon van olyan szolgáltató a kripto világban, aki ne ajánlana bizonyos jutalmat azért, hogy ismerőseinket is becsábítsuk az ügyfeleik közé. Ez az üzleti világban egyébként jól elterjedt modell különböző kedvezmények elérését teszi lehetővé és arra ösztönöz, hogy minél több ember körében megosszuk a referral-linkünket és híreljük az adott szolgáltatást. Ez persze azok számára jelenthet komolyabb bevételi forrást, akik nagyobb követőtáborral, ismerősi körrel rendelkeznek. Ugyanakkor itt sem árt előzetesen arról is tájékozódni, hogy mit is ajánl az ember az ismerőseinek, nehogy utólag legyen konfliktus belőle.

 

Passzív jövedelem masternode segítségével

A teljesség igényére törekedve célszerű említést tenni a masternode létrehozásának lehetőségéről is, mint passzív jövedelmi forrásról. Azt azonban már előzetesen le kell szögezni, hogy komolyabb előzetes befektetést és magasabb technikai tudást igénylő eljárásról van szó. Nem beszélve a kockázatokról. A Masternode egy számítógép szerverhez hasonlító dolog, ami decentralizált hálózaton működik. A működési elv hasonlatos a stake-hez, ugyanakkor bizonyos projektek tudatosan elinflálják a masternode működéséhez zárolt összeg utáni hasznot, tehát érdemes körültekintőnek lenni ha erre vállalkoznánk.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Fork és Airdrop, mint passzív jövedelem

A hard fork egy viszonylag egyszerű módja a portfólió gyarapításának. Maga az eljárás nem más mint, hogy a meglévő blokklánc kettéválik és egy adott pont után külön folytatódik a kettő. Az előzményeket illetően a két lánc megegyezik, de ami a hard fork után jön, az már nem. Ilyen volt a Bitcoin és a Bitcoin Cash hard forkja is 2017-ben. Jövedelemszerzés szempontjából a lényeg az, hogy a hard fork pillanatában őrzött coin mennyiséget az újonnan létrejövő láncon is megkapja az illető. Tehát a Bitcoin Cash létrejöttével ugyanannyi BCH-val gazdagodott mindenki mint, amennyi Bitcoinja volt a fork pillanatában.

Az airdop logikájában hasonlít a Forkhoz, azaz többnyire birtokolni kell valamennyi koint az adott valutából vagy legalábbis rendelkezni kell egy az adott valutához tartozó tárca címmel. Az airdrop ugyanis vagy egy jutalom azért, amiért bizonyos mennyiségű coint birtoklunk vagy pedig azért kapjuk, mert az adott láncon élő tárca címmel rendelkezünk. Ennek többnyire marketingkommunikációs okai vannak, hogy az adott projekt felkeltse terméke iránt a figyelmet.

coin-income I Cryptofalka

 

Milyen hátrányai vannak a passzív jövedelem szerzésnek?

  • Silány projektek: Említettük a körültekintő kutatás jelentőségét, mielőtt bármelyikbe is belefognánk. Sok gyenge projekt van a piacon, amelyik magas hozam ígéretével csábítja a befektetőket. Valós értéke azonban nem feltétlenül van, ezért javasolt kutakodni előzetesen, hogy mi is a célja a projektnek.
  • Felhasználói hiba: a különböző lehetőségek ismertetésénél nem egyszer utaltunk rá, hogy bár kecsegetető hasznot hozhat egy-egy befektetés, mégis komolyabb szakmai, technikai tudás hiányában inkább nem javasolt a velük való foglalkozás. Idővel nagyrészük elérhetőbbé válik, addig is vannak egyszerűbb megoldások.
  • Zárolt összegek: nem egy olyan esetet vázoltunk fel (kölcsönzés, staking), amikor szükséges bizonyos mennyiségű összeg zárolása, annak érdekében, hogy jogosulttá váljunk a jutalomra. Ez ugyanakkor magában foglalja azt a jelentős árfolyamkockázatot, amelyre nem tudunk reagálni, amig az adott összeg zárolva van. Ha például 90 napra (vagy akár hosszabb időre) lekötjük a kriptovalutánkat és közben bezuhan az árfolyam lehet, hogy többet veszítünk, mint amennyit az összeg zárolásával nyertünk. Mindez természetesen a hagyományos bankrendszerben is előfordulhat, ám azért ott lényegesen kisebb volatilitást tapasztalunk általában.
  • Hiba a rendszerben: technikai megoldásokról lévén szó, a programozási hiba sohasem zárható ki. Ezekben az esetekben is alaposan mérlegelni kell a várható kockázatot és a várható hasznot is.

 

[box type="bio"] Amint két cikkünkből kiderül, meglehetősen széles a kriptovilágban a passzív jövedelemet termelő eszközök tárháza. Az egészen egyszerű megoldástól kezdve a komolyabb befektetést és technikai ismeretet feltételezőkig igen sokféleképpen gyarapíthatjuk portfóliónkat. Fontos azonban az, hogy alaposan feltérképezzük a lehetőségeinket, a várható kockázatokat és tisztában legyünk képességeinkkel. Nehogy hamis marketing ígéreteknek bedőlve rossz döntést hozzunk.[/box]

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.69% $66,638.97
Ethereum ETH 1.50% $3,619.29
BNB BNB 0.32% $609.96
Solana SOL 3.77% $150.83
XRP XRP -0.54% $0.4884
Dogecoin DOGE 0.12% $0.1368
Cardano ADA 0.57% $0.4161
Litecoin LTC -0.44% $78.84
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!