Így tegyél szert passzív jövedelemre a kripto segítségével

Szerző: | nov 19, 2020 | Kriptovaluta

A befektetésen és a kereskedésen kívűl egyéb módon is szert tehetünk kriptovalutával passzív jövedelemre! Megmutatjuk a leggyakoribbakat!

A passzív jövedelem jó dolog. Tele van ezzel kapcsolatos videókkal a legnagyobb videómegosztó oldal is, hogy miként foghatjuk munkára, vagyonunkat, tudásunkat, termékünket, ötletünket. Az alapötlet az lenne, hogy az aktív közreműködésünk nélkül jön a bevétel. Ez persze sok esetben meseszerűnek tűnő és elérhetetlen, más esetben pedig abszolút könnyen megvalósítható. A kriptovaluták világa a passzív kereseti formák széles tárházát kínálja. Megmutatjuk a legelterjedtebbeket!

A kriptovalutákat illetően a befektetés vagy kereskedés csak egy módja annak, hogy pénzt keressünk eszközeinkkel. De mindkét eset meglehetősen bizonytalan bevételi forrást jelent. Vannak azonban olyan módszerek, amelyek beállítása viszonylag egyszerű, utána már minimális odafigyelés mellett biztosítható a rendszeres jövedelem. Több ilyen megoldás együttes alkalmazása pedig akár már komoly bevételt is generálhat.

 

Bányászat, mint passzív jövedelmi forrás

A legegyszerűbb ilyen forrás maga a kriptovaluta bányászat. Igaz ugyan, hogy meglehetősen nagy kezdeti befektetést és szakértelmet igényelhet, de ha már működik a rendszer, akkor folyamatosan ,,termeli” a bevételt. A kriptovilág legrégebbi passzív bevételi forrásaként tekinthetünk a bányászatra, ugyanakkor nem igényel kezdeti kriptovaluta tőkét (fiat tőkét viszont annál inkább).

A nagyobb befektetésre azért van szükség, mert komoly hardver igénye van a bányászat folyamatának. Míg kezdetben sima számítógép processzorral is bányászható volt például a Bitcoin, ma már erősebb GPU-ra vagy még inkább speciális ASIC (Application-Specific Integrated Circuits) bányagépekre van szükség a hatékony bányászathoz. Szerencsére a vezető kriptovalután kívül még számtalan egyéb Proof-of-Work coin van, ami videókártyával is gazdaságosan bányászható, bár kétségtelenül kockázatosabb is a dolog. A kevésbé ismert koinok nagyobb hozammal kecsegtetnek, de könnyebben veszíthetnek is az értékükből.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Staking, mint passzív jövedelem

A staking a bányászathoz képest, lényegesebb elérhetőbb passzív jövedelem forrás, a legtöbb kriptovaluta birtokos számára. Ez ugyanis nem más, mint amikor egy bizonyos ideig egy megfelelő kriptovaluta tárcában tároljuk koinjainkat. Lényegében egy adott időre lekötjük a kriptovalutánkat megfelelő jutalomért cserébe, ezzel ugyanakkor támogatjuk a blokklánc hálózat működését is. Az esetek többségében létrehozunk egy staking tárcát és benne tartjuk a megfelelő koint, esetleg hozzárendeljük az összeget egy staking poolhoz. Ez a módszer leginkább a Proof-of-Stake konszenzusmechanizmust használó hálózatokon működik.

passziv-jovedelem I Cryptofalka

 

Kriptovaluta lending

Egy újabb megoldás passzív jövedelem szerzésére, ha egyszerűen csak kölcsönadjuk a pénzünket. A hagyományos banki működési gyakorlathoz hasonlóan egy meghatározott időre lekötjük a pénzünket és kölcsönadjuk, amiért cserébe kamatot kapunk. Ha hosszabb távon nélkülözni tudjuk valutánkat, akkor ez jó megoldás lehet, azonban mindig számolni kell az okosszerződések kapcsán fennálló a programozási hiba kockázatával.

A kriptovaluta lending történhet centralizált (CeFi) és decentralizált (DeFi) módon is. Az elmúlt hónapokban főként a DeFi-től volt hangos a kripto média, de mind a kettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.

Néhány szolgáltató, ahol extra kamatokat tudtok gyűjteni:

Nexo
Crypto.com
Blockfi
Inlock
Uniswap
YearnFinance
AAave

 

Lightning node futtatása – passzív bevételi forrásként

A lightning hálózat egy olyan másodszintű protokol, amely segítséget nyújt abban, hogy a tranzakciók ne a blokkláncon, hanem azon kívül menjenek végbe. Mindez sokkal gyorsabb (innen az elnevezés) fizetési megoldást jelent, viszont nem kerül a tranzakció azonnal a blokkláncra. Azért jött létre, hogy orvosolja például a Bitcoin hálózat sajátosságából eredő lassúságot és egyirányúságot. A hálózat működéséhez viszont likviditásra van szükség, ami úgy néz ki, hogy bizonyos összegeket zárolnak a fizetési csatornában. Ezért viszont jutalmul az utalás díjját gyűjtheti be, aki hozzájárul a megfelelő likviditás biztosításához. A fentiekből is látszik, hogy valószínűleg nem ez a legegyszerűbb bevételi forrás, mivel magasabb fokú műszaki ismereteket igényel.

 

Kriptovaluta passzív jövedelem összefogló

Az említett módszerek talán a legismertebbek arra, hogy kriptovalutáinkat akkor is munkára fogjuk, amikor éppen HODL ,,üzemmódban” vagyunk. A kockázat persze sosem elhanyagolható tényező, de aki elmerül a kripto világába, az valószínűleg már eleve toleránsabb a magasabb kockázati szintekkel, mivel szerencsés esetben ehhez magasabb haszon is társulhat.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

A stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. Ismerjétek...

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

MI AZ ETHEREUM? EGY DECENTRALIZÁLT OKOSSZERZŐDÉS PLATFORM   Ethereum legfontosabb adatai:...

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.