Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin ár becslésénél sokan nem veszik ezt figyelembe

A Bitcoin ár becslésénél sokan nem veszik ezt figyelembe

Számos értekezés szól arról, hogy a Bitcoin paraméterei hogyan változnak, de a Bitcoin ár becslésénél figyelembe kell venni a változó külső világot is. Már pedig az jelenleg jobban változik, mint előtte bármikor! 📊

 

Bitcoin ár értekezés - Alapok

Nagyon sokszor merül fel a Bitcoinnal kapcsolatban, hogy mi áll mögötte? Mi az értéke? Miért kerül annyiba egy Bitcoin, amennyibe kerül. Erről a témáról szerintem órákat lehetne beszélni, ezért jelen cikkünkben nem is szándékozunk belemenni a mély technikai részletekbe. Ha valaki mégis meghallgatna erről egy rövid sztorit akkor ajánlom a Bitcoin kisokos podcastünk 2. epizódját:[buzzsprout episode='3288079' player='true']Nagyon leegyszerűsítve azért kerül ennyibe, mert van rá kereslet iránta, maga a teljes Bitcoin készlet száma pedig a Satoshi Nakamoto által megálmodott kód szerint véges. Erről is ugye számtalan cikk és értekezés szól, hogy ha a Bitcoin teljes készlete és az új Bitcoinok felszabadítási módja is rögzített akkor annak milyen hatása van a Bitcoin árra. Ennél a témánál jön szóba ugye a Bitcoin blokk felezés is. Ha valakinél hiányoznának ezek az alapok akkor a következő cikkünk elolvasását ajánljuk a tovább olvasás előtt A Cryptofalka szerint ez lesz a Bitcoin blokkfelezés hatása.

Nagyjából ez az a pont, ahol a legtöbb Bitcoin ár elemző megáll, megvizsgálja magát a Bitcoin fundamentális alapjait, elhelyezi azt a saját térképén. Viszont a külvilágot egyáltalán nem veszi figyelembe! A mai cikkünknek pontosan ez az extra kis adalék megvizsgálása lesz, amit a legtöbb szemellenzős elemző figyelmen kívül hagy.

Bitcoin ár_2

 

 

A Bitcoin - dollár ár emelkedése 2 féleképpen jöhet létre

A Bitcoin ár vizsgálatához nincsen egyetlen olyan fix viszonyítási pont, ami maga sem változna az időben. Ezért a Bitcoin árát csak relatív viszonyítási rendszerben tudjuk vizsgálni. Ezért mondjuk azt, hogy BTCUSD, vagyis Bitcoin ára a dollár ellenében. Itt fontos észrevenni, hogy egy érték párról van szó, nem elég ha az egyik felet vizsgáljuk, a másik tag is egy időben változó paraméter. 

Első opció: A Bitcoin készlete egy felkeményedő, egyre nehezebben hozzáférhető tendenciát ír le. A múlt beli mozgások alapján az látható, hogy a Bitcoin fundamentális alapjainak ezért az időben árfelhajtó hatása van. Ezt segíti elő a Bitcoin blokk felezés is. Az, hogy ennek mennyi idő is kell, hogy kifejtse a hatását nehezen becsülhető és a válasz is igazán megoszló rá, ezért ebbe sem mennénk bele.

bitcoin ár stock to flow Stock to flow modell Forrás: Digitalk/PlanB

 

Második opció: Tekintsünk el teljes egészében a Bitcoin fundamentális változásaitól. Tegyük fel, hogy nincs blokk felezés és a Bitcoin fundamentális paraméterei állandóak. A Bitcoin ár ez esetben is tud változni! Pontosan azért mert érték párról van szó, tehát ha a BTCUSD dollár része az időben változik, maga a Bitcoin - dollár érték pár is változni fog!

Ezért nem elég ha csupán a Bitcoin fundamentális alapjait vizsgáljuk, hanem magát a relatív viszonítási pontunkat is vizsgálnunk kell ugyanis az sem egy fix pont a térben. A legtöbb Bitcoin ár elemző pedig pontosan ezt a hibát követi el. Becsukja a szemét és egyáltalán nem veszi figyelembe azt, hogy a külső pénzügyi világ is változik.

penzugyi_rendszer

 

A készpénz az új szemét

Ez a Bitcoinon kívüli pénzügyi világ, ahogyan Ray Dalio is összefoglalta nem áll túlságosan jól! Az elmúlt hetekben a milliárdos befektető a készpénzt nevezte az új szemétnek. Hogy miért is mondta mindezt? Nagyjából kettő egyszerű képpel össze lehet ezt foglalni:

Bitcoin ár cryptofalka

Ez a kép egy venezuelai utcát ábrázol, ahol az emberek szimplán elsétálnak a földön heverő készpénz mellett. Ugyanis az annyit sem ér már, hogy az ember lehajoljon érte! Ennek okát is hosszasan lehetne ecsetelni, de ha nagyon röviden szeretnénk megfogalmazni akkor annak a hiperinfláció és az elbaltázott gazdaságpolitika volt.

A másik fontos ábra, amit mindenképpen érdemes megnézni az 1 dollár vásárló ereje. Vagyis, hogy 1 dollárból, mint fizetőeszközből az évek változásával "mennyi valós terméket" tudtál venni. 

Bitcoin ár dollár értéke

Ezen az ábrán az látható, hogy ha az 1913-as 1 dollárral hasonlítjuk össze a mai 2020-as 1 dolláros vásárló értékét, akkor nagyjából az eredeti 5%-ánál járunk. Vagyis az évek során maga a dollár iszonyatosan inflálódott és az évek során folyamatosan veszít az értékéből. (Ezt ugye nehéz mérni, mert nincs egy fix viszonyítási pontod)

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Ami itt a fő üzenet, hogy a Bitcoin dollár érték pár második része a dollár is időben változó paraméter! Annak iránya pedig pontosan olyan, hogy ha a Bitcoin fundamentális alapjaiban semmi sem változik, akkor a dollár gyengülésével és inflációjával a Bitcoin dollár érték pár magától is emelkedni fog az évek során!

A jelenlegi pénzügyi és pandémiás válság alatt az országok pedig mindent megtesznek azért, hogy ez továbbra is így maradjon!

 

Trillió számra nyomtatják a dollárt

Ha Amerikánál és a dollárnál maradunk a példánkban, akkor azt láthatjuk, hogy a jelenleg kialakult pénzügyi válság ellen az államoknak egyetlen válaszuk van: Pénznyomtatásból finanszírozott "mentőcsomagok". Az elmúlt hetekben az amerikai központi bakok rendszere a FED több trillió dollárt nyomtatott. Azzal a céllal, hogy a "mentőcsomag" segítségével kisegítsék azt, akiket ki kell... Cégeket, bankokat stb. Hogy ezzel gyakorlatilag lélegeztető gépre tegyék a rászoruló vállalatokat.

pénzügyi_rendszer6 Forrás: https://www.shutterstock.com/video/clip-5555234-money-printing-press-making-hundred-dollar-banknotes

Ez nagyon szépen hangzik, viszont ennek fájdalmas ára van! Az pedig az, hogy ha végtelenségig növelik a dollár készletét az még erősebben és tovább fogja inflálni annak az értékét, ahogyan ezt tette az elmúlt 100 évben is. Vagyis pont az adófizetőknél lévő dollár, mint fiat valuta fog egyre kevesebbet érni. Ezzel pedig végső soron az adófizetők segítik ki az akár korrupt vagy rosszul működő bankokat, vállalatokat. 

 

Bitcoin ár összefoglaló

Remélem átjött, hogy hova akarok kilyukadni! Ha az állami vezetők és a világ tovább folytatja azt az utat, amit jár, akkor az autómatikusan magával fogja vonzani a Bitcoin ár emelkedését! Ha van blokk felezés ha nincs, ha a Bitcoin dollár érték pár másik fele folyamatosan és továbbra is gyengülni fog csak idő kérdése mikor lő ki ismét a digitális arany árfolyama!

[box type="bio"] Szeretnél belevágni a Bitcoin kereskedésbe, érdekelnek a kriptovaluták, de félsz egyedül belekezdeni? Rendelkezel már digitális valutával, de a szakmai tudásodon szeretnél csiszolni a nagyobb profit érdekében? Egyedi problémáddal kérnél segítséget egy szakértőtől? Akkor jó helyen jársz! Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! ➡️ Bitcoin és kriptovaluta konzultáció[/box]

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.23% $58,454.17
Ethereum ETH 2.86% $3,158.95
BNB BNB 3.20% $537.53
Solana SOL 3.20% $139.85
XRP XRP 9.53% $0.5163
Dogecoin DOGE 3.59% $0.1096
Cardano ADA 5.11% $0.4209
Litecoin LTC 1.84% $70.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!