Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új kriptovaluta index születőben, jön az S&P Dow Jones

Új kriptovaluta index születőben, jön az S&P Dow Jones

Már fejlesztés alatt az S&P Dow Jones kriptovaluta index! Ezzel pedig a legújabb nagy pénzügyi társasággá válhat az eszközosztályon.

 

Mik azok a kriptovaluta index alapok?

Ahogy a kriptovaluták egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, úgy elkerülhetetlen volt, hogy a hagyományos pénzügyi piac egyes elemei elvérezzenek. A szabályozások, a határidős ügyletek, az ETF-ek mind különféle módon bekapcsolódtak a kriptopiacba és ebben az indexalapok sem jelentenek kivételt.

2017-ben számos kripto fedezeti alap is felbukkant. Az átlagos befektetőnek kihívást jelent a minimumok biztosítása, vagy a fedezeti alapba való belépés.

Az kriptovaluta index alapok olyan befektetési formák, amelyek célja a piaci index hozamának nyomon követése. Az index az értékpapírok egy csoportja, amely a piac egy bizonyos szegmensét képviselik. A kriptóban gyakran egy egyedi tokent vezetnek be, amely ezt a funkciót szolgálja. A hivatásos kereskedők, a régi motorosok és más hatalmi szereplők számára az indexalapok nem jelentenek túl izgalmas potenciált. De azok számára, akik újak a térben, vonzó lehetőség lehet.

Kriptovaluta index I Cryptofalka Forrás: Hashgains

Az S&P Dow Jones indexek a világ legnagyobb, globális forrása az indexalapú koncepciók, adatok és kutatások számára. Az ikonikus pénzügyi piaci mutatóknak, például az S&P 500-nak és a Dow Jones ipari átlagnak otthont adó S&P Dow Jones Indexek több mint 120 éves tapasztalattal rendelkeznek innovatív és átlátható megoldások építésében, amelyek megfelelnek az intézményi és lakossági befektetők igényeinek. Tulajdonképpen az Amerikai Egyesült Államok 30 legfontosabb vállalatának tőzsdei állapotát mutatja, egyetlen mutatóban.

 

S&P Dow Jones index kripto piacra lépése

A S&P Global Inc. pénzügyi adatszolgáltató részlege csütörtökön kijelentette, hogy 2021-ben kriptovaluta indexeket indít, és ezzel a legújabb nagy pénzügyi társaság lesz a kialakulóban levő eszközosztályon

A S&P DJI márkajelzésű termékek a New Yorki székhelyű Lukka virtuális valuta társaság adatait fogja felhasználni. A legnépszerűbb 550 kriptovaluta lesz elérhető. Az ügyfelek együttműködnek az index szolgáltatóval, testbeszabott indexek és egyéb benchmarking eszközök létrehozásában. 

A S&P és a Lukka remélik, hogy a megbízhatóbb ár adatok a befektetők számára megkönnyítik az eszközosztály elérését és csökkentik a kockázatát a nagy volatilitás és spekulatív piacnak. 

Mivel a digitális eszközök, például a kriptopénzek gyorsan kialakuló eszközosztályokká váltak, itt az ideje a független, megbízható és felhasználóbarát referenciaértékeknek. - mondta Peter Roffman, a S&P Dow Jones Index globális innovációs és stratégiai vezetője. 

A világ egyik legismertebb indexszolgáltatójának lépése elősegítheti, hogy a kriptopénzek mainstream befektetésekké váljanak. Ez különösen akkor következne be, ha a bitcoin továbbra is emelkedik a dollárral szemben. Ezt a befektetők megnövekedett kereslete is erősíti, akik szerint a digitális valuta fedezetet jelent az inflációval szemben. 

Bitcoin árfolyam grafikon 2020 I Cryptofalka Bitcoin árfolyam grafikon 2020 - heti nézet

A bitcoinnal csütörtökön 19.300 dolláron kereskedtek, az idei évben nagyjából 170%-os emelkedésben van. 

A kriptovaluták több mint egy évtizede léteznek és az utóbbi években, a nagy pénzügyi vállalatok, egyre nagyobb érdeklődését váltja ki. A nagyvállalatok, köztük a Fidelity Investments és a japán Nomura Holdings Inc., elkezdték a bitcoinok és más kriptovaluták védelmét az intézményi befektetők számára, míg a nagyobb tőzsdék elkezdték őket listázni.

A mainstream piaci infrastruktúra megjelenése hozzáférhetőbbé tette az eszközosztályt az intézményi befektetők számára. A fedezeti alapok kezelői, például a Paul Tudor Jones és a Stanley Druckenmiller szerint a bitcoint széleskörű befektetési stratégiájukba foglalják. 

 

Hogy megéri-e kriptovaluta indexbe fektetni?

Elsősorban mindenki döntse el maga. A részvények tekintetében az indexalapok az utóbbi években általában jelentősen felülmúlják az aktívan kezelt alapokat. Az index alap széles piaci kitettséget, alacsony működési költségeket és alacsony portfólió forgalmat tud biztosítani. Warren Buffett szavaival élve: „Egy nagyon alacsony költségű index megveri az amatőrök által kezelt pénz vagy a professzionálisan kezelt pénz többségét.”

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

2016 végén a kripto kutatója és a Coindesk szerzője, Willy Woo egy sor szimulációt futtatott (az azt megelőző 3 év alapján), hogy kiderítse, felülmúlhatja-e az altcoin piac indexe a bitcoin teljesítményét. Arra a következtetésre jutott, hogy „a bitcoint nagyon nehéz legyőzni indexalapokkal, verhetetlen lehet a jelenlegi altcoinok jelenlegi állapotával. Nemcsak jelentős mértékben alulteljesítik a bitcoint, hanem kombinált kosárként a napi volatilitása is magasabb. ”

A dolgok azonban nyilvánvalóan sokat változtak 2016 óta, és a jelenlegi indexkínálatok a bitcoint tartalmazzák, nem pedig a piac többi részéhez viszonyítják. De a kérdés továbbra is fennáll: vajon a pénz elosztása az érmék spektrumában nagyobb valószínűséggel eredményezi-e a profit maximalizálását - a kockázat minimalizálását, amelyet a befektetők remélnek?

Az, hogy hogyan válaszolunk erre a kérdésre, a saját perspektívánkban válasz arra a kérdésre is, hogy megéri-e nekünk kriptovaluta indexbe fektetni avagy sem. 

Kép forrása: https://www.investinblockchain.com/

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.49% $64,632.04
Ethereum ETH 0.81% $3,091.45
BNB BNB 1.66% $559.96
Solana SOL 5.38% $146.91
XRP XRP 0.35% $0.503
Dogecoin DOGE 1.60% $0.153
Cardano ADA 3.86% $0.4733
Litecoin LTC -0.01% $81.75
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!