Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
SVB: közel 200 amerikai bank összeomolhat

SVB: közel 200 amerikai bank összeomolhat

Az SVB helyzetét a többi szereplővel összehasonlítva kiderült, hogy közel 200 amerikai bankot fenyeget potenciálisan az összeomlás veszélye.

 

Az SVB talán csak egy a sok közül

A veszteségek, a nem biztosított tőkeáttétel és a kiterjedt hitelportfólió tökéletes keveréke - egyéb tényezők mellett - a Silicon Valley Bank (SVB) bukásához vezetett. Míg az SVB összeomlása a hagyományos pénzügyi rendszer törékenységére emlékeztetett, egy közgazdászok által nemrégiben készített elemzés kimutatta, hogy számos bankot veszélyeztetnek a nem biztosított betétkivonások.

SVB | Cryptofalka abcnews.go.com

Az elemzés szerint:

"Még ha a nem biztosított betéteseknek csak a fele dönt úgy, hogy kivonul, akkor is csaknem 190 banknál áll fenn a biztosított betétesek értékvesztésének potenciális kockázata, és potenciálisan 300 milliárd dollárnyi biztosított betét van veszélyben."

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Miért vannak veszélyben a bankok?

A központi bankok által folytatott monetáris politika árthat a hosszú távú eszközöknek, például az államkötvényeknek és a jelzáloghiteleknek, ami veszteségeket okozhat a bankok számára. A jelentés kifejti, hogy egy bank akkor tekinthető fizetésképtelennek, ha eszközeinek piaci értéken számított értéke - miután a nem biztosított betéteseket kifizették - nem elegendő az összes biztosított betét visszafizetésére.

Az alábbi ábrán szereplő adatok a bankok 2022 első negyedévére vonatkozó lehívási jelentései alapján számított eszközöket mutatják. A jobb felső sarokban lévő bankok, az SVB mellett (218 milliárd dolláros eszközállományával), a legsúlyosabb eszközveszteséggel és a nem biztosított betétek legnagyobb arányával rendelkeznek a piaci értéken nyilvántartott eszközökhöz képest.

 

SVB | Cryptofalka cointelegraph.com

A kamatlábak közelmúltbeli emelkedése, amely az amerikai bankrendszer eszközpiaci értékét 2 billió dollárral csökkentette, egyes amerikai bankoknál a nem biztosított betétek nagy részével együtt veszélyezteti a bankok stabilitását.

"A banki eszközértékek közelmúltbeli csökkenése jelentősen megnövelte az amerikai bankrendszer sérülékenységét a nem biztosított betétesek rohamával szemben" - állapította meg a tanulmány.

 

A kormány reakciója

Miközben a szövetségi kormány lépéseket tesz az SVB és a Signature Bank betéteseinek védelmében, Joe Biden elnök biztosította, hogy mindez az adófizető polgárokat nem érinti.

Egy felhasználó azonban a Twitter-en felhívta Biden figyelmét arra, hogy "minden, amit teszel vagy amihez hozzányúlsz, az az adófizetők pénzébe kerül!"

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.05% $65,638.52
Ethereum ETH -3.98% $3,444.68
BNB BNB -1.56% $595.87
Solana SOL -7.41% $136.79
XRP XRP 0.24% $0.4902
Dogecoin DOGE -9.89% $0.1217
Cardano ADA -7.97% $0.3801
Litecoin LTC -6.23% $73.32
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!