Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptocégek is érintettek az SVB bukásában

Kriptocégek is érintettek az SVB bukásában

A BlockFi, Circle, Avalanche, Yuga Labs és a Proof is azon kripto-vállalatok közé tartoznak, amelyeknek a most bezárt Silicon Valley Banknál volt kitettsége. Lássuk az eddig nyilvánosságra hozott listát! 👇🏼

 

Amerika második legnagyobb bankcsődje az SVB bukása

Ahogy a Silicon Valley Bank (SVB) elképesztő összeomlásának következményei lezajlanak, számos kriptovállalat jelezte követőinek a bankkal szembeni kitettségét, amely sokáig a világ egyik legjelentősebb hitelezőjeként volt ismert a technológiai startupok számára.

A bank pénteki bezárása által a kaliforniai pénzügyi minisztérium az amerikai történelem második legnagyobb bankcsődjét jelentette a Washington Mutual 2008-as pénzügyi válság során bekövetkezett bukása után. A Silicon Valley Bank az elmúlt negyedévben 212 milliárd dolláros eszközállományról számolt be.

SVB I Cryptofalka

A részvények (SIVB) szerdán késő este kezdtek spirálba kerülni, miután olyan pletykák keringtek, hogy az intézmény felvásárlásra törekszik, miután nem tudott elegendő tőkét bevonni kötelezettségei fedezésére.

Az ezt követő napokban számos kockázati tőkealap a jelentések szerint azt tanácsolta ügyfeleinek, hogy vonják ki a pénzüket, aminek következtében csütörtökön 42 milliárd dollárnyi pénzkivonást kezdeményeztek és bankrohamot idézett elő. Péntek reggelre a Nasdaq leállította a SIVB részvényeinek kereskedését. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Kriptocégek is érintettek a bank összeomlásában

Bár pénteken elsősorban a kockázati tőkecégeket és a technológiai startupokat érintette az SVB pánikja, számos kriptovállalat is nyilvánosságra hozta a bankkal szembeni kitettségét.

Lássuk tehát az SVB összeomlásának célkeresztjébe került kriptocégeket:

Ripple:
Vasárnap este a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse azt tweetelte, hogy a Ripple-nek "volt némi kitettsége az SVB-nél - ugyanis banki partnere volt a vállalatnak, a készpénzegyenleg egy részét tárolták a banknál". Ennek ellenére Garlinghouse azt mondta, hogy a Ripple "nem számít fennakadásra a napi üzletmenetünkben", és hogy a vállalat "továbbra is erős pénzügyi helyzetben van".

Ripple I Cryptofalka

BlockFi:
A bukott kriptohitelező vállalat, amely novemberben csődöt jelentett az FTX összeomlása nyomán, 227 millió dollárnyi pénzeszközt tart az SVB-nél, a BlockFi csődeljárásával kapcsolatosan benyújtott dokumentumok szerint. Ezeket a pénzeszközöket a jelentések szerint nem biztosítja a Szövetségi Betétbiztosítási Bizottság (FDIC), mivel pénzpiaci befektetési alapban vannak, ami önmagában a csődtörvény megsértését jelentheti.

Circle:
A Circle, a világ második legnagyobb stabilcoinjának, az USDC-nek a kibocsátója pénteken bejelentette, hogy az USDC fedezetéül szolgáló és az értékét az amerikai dollárhoz kötő készpénztartalékok egy meg nem nevezett részét a Silicon Valley Banknál tartották. A vállalat pénteki közleményében azt írta, hogy az SVB egyike volt annak a hat banknak, amelyre az USDC készpénztartalékainak kezelésében támaszkodtak, de állítása szerint az USDC képes lesz a normál működés folytatására.

 Circle I Cryptofalka

Pantera:
A kriptofókuszú Pantera kockázati tőkecég eddig ismeretlen mértékű kitettséggel rendelkezik az SVB összeomlásával kapcsolatban. Még a múlt hónapban a cég a csődbe ment bankot magánalapjai három letétkezelője között tartotta számon. A Pantera a világ legnagyobb kriptofókuszú VC-cégei közé tartozik; csak tavaly 1,3 milliárd dollárt gyűjtött egy kizárólag blokklánc-alapú projektekre összpontosító alaphoz.

Avalanche:
Az Avalanche blokkláncot támogató Avalanche Alapítvány péntek este bejelentette, hogy "valamivel több mint 1,6 millió dollárnyi kitettséggel rendelkezik" a Silicon Valley Banknál. Kérdéses, hogy az Avalanche natív tokenje, az AVAX mennyire fogja megérezni a beszorult pénzeszközök hiányát.

Proof:
A Proof, az NFT-k egyik vezető vállalata. A Digg társalapítója, Kevin Rose által létrehozott Web3 projekt, amely a vezető NFT-gyűjtemény Moonbirds mögött áll, pénteken kiadott egy nyilatkozatot, amely megerősíti, hogy "a vállalat kitettséggel rendelkezik az SVB-nél, azonban szerencsére diverzifikálták a vagyonunkat ETH, stabilcoinok, valamint fiat között". A Proof egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy mekkora összegű készpénzt kötött le az SVB-nél. 

Proof I Cryptofalka

Yuga Labs:
A Yuga Labs jelenleg közel 4 milliárd dolláros cég, amely a domináns NFT-gyűjtemény, a Bored Ape Yacht Club mögött áll (többek között), szintén ki van téve az SVB-nek. A Yuga társalapítója, Greg Solano viszont pénteken azt mondta, hogy a cégnek "korlátozott kitettsége" van a csődbe ment bankkal szemben, bár a Yuga még nem erősítette meg, hogy pontosan ez mennyit jelent számokban. Solano szerint az összeg "semmilyen módon nem befolyásolja az üzletünket vagy a terveinket".

Dapper Labs:
A Dapper Labs, az NBA Top Shot NFT-k mögött álló cég azt nyilatkozta, hogy "minimális készpénzegyenleggel" rendelkezik a Silicon Valley Banknál, és ennek következtében a bank csődje szerencsére nem volt "jelentős hatással" rá. 

 

A FED vizsgálja az SVB csődjének okait

Vasárnap Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke, Janet Yellen pénzügyminiszter és Martin Gruenberg, a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC) elnöke közös nyilatkozatot adott ki, amelyben közölték, hogy a Silicon Valley Bank valamennyi betétese március 13-án, hétfőn teljes kártalanítást kap és hozzáférhet pénzéhez. A Federal Reserve jelenleg vizsgálja a bank csődjét.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.96% $64,668.43
Ethereum ETH 2.38% $3,144.77
BNB BNB 2.16% $569.29
Solana SOL 3.82% $149.52
XRP XRP 4.12% $0.527
Dogecoin DOGE 4.28% $0.1617
Cardano ADA 6.59% $0.5036
Litecoin LTC 4.37% $84.87
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!