Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Szárnyal és új éves csúcsot döntött az Ethereum árfolyam

Szárnyal és új éves csúcsot döntött az Ethereum árfolyam

Mind a DeFi szektor, mind a Bitcoin erősödése kedvezően hatott az Ethereum árfolyamára. Elemzésünkben megnézzük mennyi lehet még a vezető altcoinban. 📊🧐

 

A szárnyaló Ethereum árfolyam fundamentális alapjai

A Bitcoin után a második kriptovaluta, amivel a legtöbb blokklánc szerelmes megismerkedik az az Ethereum (ETH). A Vitalik Buterin alkotta okos szerződés platformja igazán nagy népszerűségnek örvend, mind a kriptovaluta bányászok, mind a kereskedők körében. Újonnan pedig a DeFi (decentralised finance) szárnyalása is növeli a vezető altcoin iránti keresletet.

A DeFi szektor az okos szerződések segítségével kínál automatizáltan, közvetítők, bankok vagy ügyvédek jelenléte nélkül a hagyományos banki szolgáltatásokhoz hasonló termékeket.

Egy jó ideje csúcson jár már az Ethereum hálózati aktivitása és a tranzakciós költségek is az egekbe szöktek. Korábban erről, valamint az Ethereum árfolyam kitörése előtti potenciális felhalmozási zónáról itt írtunk. ➡️ Csúcson az Ethereum hálózat aktivitás. Mi van az ETH árral?

Ez mellett egyre inkább a fókuszba kerül az Ethereum 2.0, mely során az Ethereum projektje átáll a jelenlegi PoW algoritmusról Proof of Stakere. Az Ethereum stakelése során egy nodehoz 32 Ethereumra lesz szükség. A következő grafikonból pedig egyértelműen látszik, hogy sokan elkezdtek felkészülni a stakelésre és a minimum 32 Ethert birtokló digitális tárcák száma folyamatosan növekszik. Ez pedig keresleti oldalról szintén jó hatással van az Ethereum árfolyam emelkedésére.

Ethereum árfolyam minimum 32 ETH I Cryptofalka 32 Ethereumot birtokló tárcák száma

Vagyis számos olyan tényező van, ami pozitívan fűti az Ethereum projektjét! Ha szeretnél többet olvasni a stakelésről akkor azt itt teheted meg ➡️ Mi az Ethereum staking? Minden fontos info egy helyen! Úgy gondolom, hogy a fundamentális oldal az év második felében is erős maradhat, na de nézzük is, hogy mi van az árral! ⤵️

[buzzsprout episode='3481501' player='true']

 

Hogyan teljesít az Ethereum árfolyam a Bitcoinnal szemben?

Általában az elemzéseinket Bitcoin ellenében szeretjük elkészíteni, ugyanis a kriptovaluták USD-ben mért árára nagy hatással van a dominancia közel 60%-át adó Bitcoin ára. Vagyis általánosságban elmondható, hogy ha a Bitcoin ára USD ellenében emelkedik, akkor a többi altcoin ára is hasonlóan tesz. Ez viszont sokszor nagyon csalóka képet tud adni. Ezért bölcsebb azt vizsgálni, hogy mikor tudják az altcoinok még a Bitcoin mozgásait is túlszárnyalni. (ALTBTC párok)

Az Ethereum árfolyamról még júliusban készítettük a következő ábrát, amikor is egy stratégiai ellenálláshoz érkezett el az Ethereum ára. Ez a 0,026 BTC-s zóna a múltban számtalanszor késztette az árfolyamot fontos mozgásokra, ezért, mint kritikus ellenállás tekintettünk rá.

Ethereum árfolyam I Cryptofalka

Az erősebb ellenállásokat pedig sokszor úgy szoktuk szemléltetni, mint egy gátat. Ami egy ideig tudja fogni magát az árfolyamot, majd ha átszakad akkor utána szabadon tud szárnyalni az ármozgás is. Minél erősebb az ellenállás, az utána felszabaduló energia is annál nagyobb. Márpedig az Ethereumnál a medve piac során jó sok energia és HODL-er gyűlt össze, ez és a több hónapos alj építés pedig megalapozta a sikeres kitörést. 


Ethereum árfolyam I Cryptofalka

Az ellenállás áttörése után közel +50%-ot pumpált az Ethereum árfolyam. Ez pedig azért fontos, mert ezzel egyértelműen megtört a korábbi medve piac dinamikája. Vagyis az, hogy egymás után macro nézeten csökkenő csúcsokat és aljakat produkáltunk. Tehát ki lehet jelenteni, hogy egy potenciális trendfordítóban lehet az árfolyam, akár egy kezdődő bika piac elején is!

 

Mennyi lehet még az Etherben?

Ahogyan láthattuk elég rövid idő alatt emelkedett 50%-ot az Ethereum ára még a Bitcoinnal szemben is, pedig a BTC sem tétlenkedett és jelenleg 11 900$-on megy egy darab Bitcoin ára. Vagyis ha az Ethereum árát dollár ellenében néznénk, még sokkal nagyobb profitokat kapunk. Jelenleg 476 dollár egyetlen Ethereum ára.

Heti nézeten a 0,04BTC-s zónában van egy viszonylag komolyabb ellenállásunk, amely rövid távon simán korrekcióra késztetheti a mostani szárnyaló és már-már fáradt árfolyamot. Úgy gondolom, hogy elsőre nem valószínű, hogy keresztül fogja tudni szelni az Ethereum árfolyam ezt az ellenállást, valószínűleg kellhet hozzá egy kisebb pihenő. A potenciális visszateszt szintjeinek meghatározásához jó kiindulási pontot szokott adni a ciklusra behúzott Fibonacci skála.

Ethereum árfolyam I Cryptofalka

Első körben a 0,382-es szintet tartom a 0,035BTC-s zónában egy jó potenciális támasznak, ami egy esetleges visszateszt során foghatja a csökkenést. A napi Ichimoku felhő támasza is itt húzódik, ameddig pedig ezt tartjuk addig hosszú távú emelkedő trendet becsül. Ha ez a zóna elesne, akkor a 0,618-as zóna és a 0,031BTC-s tartomány az, ami még támaszként tud funkcionálni.

[box type="bio"] Valószínűleg szükségünk lesz egy rövidebb pihenőre a következő ellenállás áttörése előtt. Viszont ha ez be is következik, akkor több zóna is tud támaszként funkcionálni és tovább fűteni az emelkedő trendünket.[/box]

 

Ethereum árfolyam elemzés összefoglalva

A kritikus ellenállás áttörése után hatalmasat tudott ugrani az Ethereum árfolyam. Ezzel megérkeztünk egy következő ellenálláshoz, ami rövid távon korrekcióra kényszerítheti a vezető altcoint. De nagy pánikra nincsen ok, ugyanis amíg a kritikus támaszokat tartja az ár addig egyértelműen az emelkedő trend dominál. A trend pedig a barátod, célszerű kihasználni annak pozitív dinamikáját és utazni az árral.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Vitalik Buterin is megvált az Ethereum készlete egy részétől
  2. 4GB-os kártyák alkonya, vagy van-e élet az Ethereum után
  3. Heteken belül indul az Ethereum 2.0 utolsó testnetje
  4. Az Ethereum készletet is felvásárolja Grayscale alapkezelő
  5. Mi az Ethereum staking? Minden fontos info egy helyen!
  6. Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.02% $65,711.82
Ethereum ETH -3.61% $3,455.18
BNB BNB -1.39% $596.72
Solana SOL -7.28% $137.29
XRP XRP 0.25% $0.4939
Dogecoin DOGE -9.64% $0.1222
Cardano ADA -7.71% $0.3809
Litecoin LTC -5.84% $73.44
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!