Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nagyot ment a Tezos, mutatjuk mivel foglalkozik az XTZ

Nagyot ment a Tezos, mutatjuk mivel foglalkozik az XTZ

Amikor az ember aktívan mozog a közösségi médiában, gyakran felfigyel bizonyos coinok nevére. Egyre többször hangzik el a Tezos neve is. Mit érdemes róla tudni? Nézzük röviden a legfontosabbakat.

 

Pár hasznos információ a Tezos-ról

A blokkláncon intelligens szerződések támogatására és futtatására jött létre. Az eredetileg 2014 -ben tervezett Tezos mainnet 2018 -ban kezdte meg működését, és mérsékelt sikereket ért el az Ethereum hálózat egyik riválisaként.

A Tezost a The Tezos Foundation felügyeli. Ez egy svájci szervezet, amely felelős a promócióért, a támogatásokért, a stratégiai partnerségekért. Illetve minden más olyan tevékenységekért, amely felhívja a figyelmet a Tezos ökoszisztémára.

 

Mi a Tezos (XTZ)? Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Tezos

 

A kezdetben az Arthur Breitman a feleségével, Kathleen Breitmannel közösen kifejlesztett projekt különböző késedelmeket szenvedett el. Ennek egyik oka volt a köztük és a Tezos Alapítvány elnöke, Johann Gevers közötti vita elmérgesedése. 

A rázós kezdés után azonban a Tezos sikeresen túlélte a medvepiacot. A Tezos 2017 júliusában lebonyolította az első érmefelajánlást (ICO), amely 232 millió dollárt gyűjtött össze. Ezzel méltó helyet foglal el a valaha volt legnagyobb ICO -k között.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Miért lehet érdekes a Tezos (XTZ)?

A Tezos egy alapvető különbséggel rendelkezik a blokklánc -területen lévő többi okos szerződéses platformhoz képest. A Tezos önmódosítást használ, amely lehetővé teszi a hálózat frissítését anélkül, hogy két különböző blokkláncba kellene bekapcsolódnia. 

Az önmódosítás miatt a Tezos könnyen alkalmazkodik a folyamatosan változó szabályozási és technológiai környezethez. Bár az Ethereum 2.0 nagy ugrás az Ethereum számára, megköveteli, hogy felpörgessük azt, ami lényegében egy új és különálló blokklánc. A Tezosnak azonban képesnek kell lennie arra, hogy az ilyen esetekben módosításokat hajtson végre, és nagyobb megszakítás nélkül folytassa a működését. Ez pedig a maga nemében nagyon különlegessé teszi.

Mi a Tezos (XTZ)? Forrás:https://forkast.news/headlines/tz-apac-tezos-blockchain-adoption-push-asia/

A Tezos egy Proof of Stake (PoS) blokklánc. Technikailag a PoS egyik változatát használja, ez az úgynevezett Delegated Proof of Stake (DPoS), bár a megvalósítás viszonylag egyedi.

 

Mire jó a Tezos?

Akárcsak más blokkláncok esetében a Tezos-ra is igaz, hogy gyorsan képes hitelesíteni tranzakciókat. Mindezt igyekszik a lehető legköltséghatékonyabban megtenni. 2019 szeptemberében Franciaország kiberbűnözéssel foglalkozó részlege (C3N) az első kormányzati ügynökségek egyike lett, akik a Tezos szolgáltatást használták fel tranzakcióik hitelesítésére.

Mindezek mellett  a Tezos felhasználható illikvid eszközök, például ingatlanok, műkincsek és ékszerek tulajdonjogának átruházására is. Például a MountX nevű cég a Tezos-t használja Mexikóban ingatlanok tokenizációjára.

 

Összefoglalva 

Ahogy a mondás tartja minden kezdet nehéz és ez különösen igaz a Tezos-ra. Viszont érdemes figyelembe venni, hogy számos egyedi megoldással rendelkező projekt. Ami már sikeresen túlélt egy medvepiacot is. 

A frissítés és a szavazás egyedi megközelítése agilisabb platformmá teheti, mint néhány versenytársa, ami hosszú távon nagy előnnyel járhat. A nehéz úton elinduló Tezos megmutatta, hogy van helye a "nagyok" között. Ez pedig vonzó lehet mind a magán, mind pedig az intézményi ügyfelek számára.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.84% $67,415.98
Ethereum ETH -7.73% $3,258.97
BNB BNB -5.69% $590.29
Solana SOL -12.56% $152.34
XRP XRP -10.50% $0.5457
Dogecoin DOGE -12.65% $0.1725
Cardano ADA -13.35% $0.5079
Litecoin LTC -12.63% $85.8
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!