Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tőzsdei szakértőnk Bitcoin ár elemzése 📉📈

Tőzsdei szakértőnk Bitcoin ár elemzése 📉📈

Közeledik a Bitcoin blokk felezés, mozgolódnak a kriptovaluták a tőzsdéken. Szakértőnkkel nézzük meg hova tart a Bitcoin ár rövid és hosszú távú nézeteken📊

 

Bitcoin ár elemzés - Heti, hosszú távú nézet

Ha teljesen távolról szemléljük a Bitcoin ár és a kriptovaluták mozgását, akkor a korábbi masszív emelkedő trend helyett inkább oldalazást láthatunk. 2018-ig szinte példa nélküli bull runnak lehettünk a sztemtanúi. A masszív emelkedő trendet folyamatosan emelkedő aljak és csúcsok táplálták. A 20000 dolláros teszt után beköszöntött egy erős medve piac, amit még mindig nem sikerült kihevernie a Bitcoinnak és az altcoinoknak

2020 áprilisában durván 7000-7500 dollárt ért egy Bitcoin, ez nagyjából 2 éve is pont ugyanennyi volt. Látható, hogy felfele és lefele is erős kitérések voltak, viszont a Bitcoin ár átlaga az elmúlt évek során nagyjából pontosan a mostani szint körül ingadozik. Persze volt itt újabb 12 000 és 3000 dolláros Bitcoin ár, de a két szélsőséges esetnek az átlaga is nagyjából erre a 7000 körüli szintre esik.

Tőzsdei szakértő Bitcoin ár elemzés 2 I Cryptofalka BTCUSD-1w-20200426

Azt ezt megelőző időszakot egy szinte 8-10 éves emelkedő trend előzi meg, ezért azt lehet mondani, hogy egy "útkeresési" időszakban van jelenleg a Bitcoin ár. Ugyanis a hosszú emelkedés utáni oldalazás jelenthet akár egy trendfordulót is, de akár egy "oldalazó pihenést" is. Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen lesz a kimenetele ennek a közömbös időszaknak.

Az pedig a HODL-erek számára elég rossz hír, hogy gyakorlatilag nincs már velük a masszív emelkedő trend jótékony hatása. Ezzel nincs, ami kihúzza őket a gödörből, így fontos, hogy jelenleg nagyon nem mindegy, hogy mikor és hol száll be valaki. Ha az ábra bal oldalára néztek, akkor lehet valaki elkapott egy lokális maximumot, viszont mivel a trendünk alapból is emelkedett simán kihúzta vele a gödörből. Ez jelenleg sajnos nehezebben mondható el.

 

Bitcoin ár elemzés - Napi nézet 

Ha egyel jobban beleközelítünk az ábrába az látható, hogy az elmúlt 1 évben inkább a csökkenő trend dominált ha a Bitcoin ár grafikonját nézzük. Egy csökkenő árcsatornában mozgott az ár, ezt kékkel jelöltük az ábránkon. A tavalyi évben sokszor sikerült ennek a felső trendvonalnak ellenállásként funkcionálnia és leütni az árat.

Szerencsére már a második próbálkozásnál tartunk az ebből az árcsatornából való kitörésből. Ez azért pozitívum, ugyanis segítségével sikerül megtörni egy hosszú távú negatív trendet. Ezzel a hosszú távra jelző macro indikátorunk az Ichimoku felhő is együtt jelez. Ugyanis a felhő fölött zárva, inkább hosszabb távú emelkedést feltételez a Bitcoin ár mozgására.

Tőzsdei szakértő Bitcoin ár elemzés 3 I Cryptofalka BTCUSD-1d-20200426_2 Tőzsdei szakértő Bitcoin ár elemzés 4 I Cryptofalka BTCUSD-1d-20200426

Ugyan jó dolog, hogy a felhő felett sikerült zárnia a Bitcoin árnak, viszont maga az enyhe emelkedő trenddel párosuló alacsony volume nem a legszebb. Ez ugyanis az aktív kereskedés hiányát mutatja, ami miatt csökken a grafikonból kinyerhető adatunk, a mintavételek száma. Ez önmagában bizonytalanabbá teszi a legtöbb elemzést és sokszor extra rizikót tud hordozni.

Lassan közeledik a Bitcoin blokk felezés, úgy gondolom, hogy a május közepén beütő esemény majd szépen meg fogja ezt változtatni! Addig is abból tudunk főzni, amink van... A következő komolyabb ellenállás a 8000-8300 dolláros tartománynál látom. Viszont ez is egy +6-10% még innen.

 

Bitcoin ár elemzés - Órás, rövid távú nézet

Ha valaki beszállót szeretne keresni a Bitcoin kereskedés során akkor természetesen nem elég ha egy napi Bitcoin árfolyamot megnéz. Ekkor az elemzése során le kell mennie a rövidebb távú nézetekre is, hogy megértse milyen a Bitcoin micro trendje. Nálam általában az 1 órás nézet a legkisebb, amit komolyan szoktam venni a swing tradelésem során. A day traderek közül sokan akár 5 percig is lemennek, viszont az már egy jóval rizikósabb és stresszesebb világ. Viszont segítségével akár a legkisebb hullámokat is meg lehet lovagolni. Én maradtam az aranyközépútnál. 

A rövid távú órás Bitcoin ár grafikonján azt láthatjuk, hogy szép emelkedésen van túl a Bitcoin, amelyet a kereskedési volume is szépen támogatott. Azóta pedig egy jól kivehető oldalazást produkál. Ez összességében egy emelkedő trend után pozitívum, ugyanis nem jelent meg még túlságosan nagy nyomás az eladók részéről. A 7600 dolláros sáv az, ami jól láthatóan fogja az árat, ha ezt sikerülne áttörni utána szépen tudna tovább száguldani a Bitcoin ár.

Tőzsdei szakértő Bitcoin ár elemzés 5 I Cryptofalka BTCUSD-1h-20200426

A tegnapi napon volt is erre egy próbálkozás, viszont keményen el lett utasítva. Ezt onnan láthatjátok, hogy volt egy olyan gyertyánk, ami hosszú felső szárral rendelkezik. Itt próbált meg áttörni az ár az ellenálláson, de végül elbukott. Ennek ellenére a formáció pozitív, viszont egy ilyen bukfenc sokszor azt szokta jelezni, hogy talán mégsem annyira erős a termék, mint gondoltuk.

Lentről nézve a 7400-as ár tartomány egy olyan zóna, amely támaszt tud nyújtani egy esetleges csökkenésnek. De ha ez alá is benéznénk akkor az rohamosan rontaná a rövid távú nézeten a kilátásokat. Nagyjából a holnapi napig el fog dőlni, hogy sikerül-e áttörnie a Bitcoin árnak a 7600 dolláros emelkedést. Ha nem akkor a 7400 dolláros támaszon lesz a sor, mint mentőöv.

 

Bitcoin kisokos podcast

Akit érdekel, hogy miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni, hallgassa meg az erről készült podcast műsorunkat!  A Bitcoin kisokost Spotify és iTunes segítségével is eléritek!

[buzzsprout episode='3417535' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.81% $58,218.68
Ethereum ETH 2.60% $3,152.97
BNB BNB 2.84% $537.06
Solana SOL 2.98% $139.59
XRP XRP 10.53% $0.5177
Dogecoin DOGE 3.06% $0.1094
Cardano ADA 5.41% $0.4224
Litecoin LTC 2.02% $70.47
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!