Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új konszenzus lépett életbe (PoA 2.0) a VeChain hálózaton

Új konszenzus lépett életbe (PoA 2.0) a VeChain hálózaton

A VeChain hálózat műveleteinek számos javítása mellett, az új mechanizmus (PoA 2.0) környezetbarátabb, és biztonságosabb lett.

 

A VeChain a proof-of-authority 2.0 konszenzusos mechanizmusra frissített

Az ellátási láncokat nyomkövető blokklánc hálózata, a VeChain nemrégiben frissítette konszenzusos mechanizmusát. Állítólag ez a „világ legzöldebb” módszere a lánc blokkjainak ellenőrzésére. Kedden a VeChain mérföldkőhöz érkezett hatéves történetében azzal, hogy a VeChainThor főhálózatát a proof-of-authority (PoA) 2.0 SURFACE konszenzusalgoritmus első fázisára frissítette.

VeChain I Cryptofalka Forrás: https://www.virtualis.cash/

A PoA és a proof-of-stake (PoS) abban különbözik, hogy nincs szükség bányászatra a hálózati konszenzus eléréséhez. A PoA a felhasználók személyazonosságának ellenőrzésével ér el konszenzust, míg a PoS érméket helyez el (stakel) a hálózatban. A VeChain hálózat mindössze 101 csomóponttal működik. A kevesebb csomópont csökkenti a decentralizációt, de növeli a hálózat sebességét és megbízhatóságát. Ezt általában a kereskedelmi és ipari alkalmazásoknál részesítik előnyben. Összehasonlításképpen a Bitcoin jelenleg 13 777 csomóponttal (node) rendelkezik, míg az Ethereum 2 717 -el.

 

Drasztikusan csökkenti a PoA az energia igényt

További előnye, hogy a PoA konszenzus a kevésbé energiaigényes mint a többi blokk-validálási lehetőség. A frissítés a hivatalos közlemény szerint három fő összetevőből áll. Az első egy ellenőrizhető véletlenszerűségi függvény, amely biztonságosan és véletlenszerűen rendeli hozzá a csomópontokat blokkok létrehozásához vagy tranzakciók feldolgozásához, így immunissá teszi őket a korrupcióval szemben.
 
A második egy bizottság által jóváhagyott blokk előállítási folyamat, amely jelentősen csökkenti a hálózatelágazás valószínűségét. Az elágazás késéseket okozhat, és lelassíthatja a hálózat átviteli sebességét.
 
A harmadik komponens egy passzív blokk véglegességének megerősítési folyamata. Ez biztosítja az új blokkok véglegesítését még akkor is, ha a hálózat összes csomópontja nincs szinkronizálva.
 

[embed]https://twitter.com/vechaindev/status/1460520419757154308[/embed]

 

A PoA 2.0 SURFACE frissítés célja a VeChainThor főhálózat méretezhetőségének, biztonságának és átviteli sebességének javítása is. A VeChain csapata a közleményben kifejtette, hogy a PoA 2.0 Secure Use-case adaptív, viszonylag fork-mentes megközelítésű lánckiterjesztésre (SURFACE) van szükség „a jövőbeli blokklánc-alkalmazások és a növekvő globális kereslet kielégítéséhez.
 
A VeChain projekt kedden bejelentette a második irányítóbizottság (SC) megválasztását is. Az SC célja, hogy „elősegítse a döntéshozatal hatékonyságát, és minden alapvető ügyben biztosítsa a végrehajtás tisztességes és eredményességét”.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.74% $64,740.43
Ethereum ETH 3.42% $3,146.39
BNB BNB 2.91% $570.05
Solana SOL 5.61% $149.48
XRP XRP 5.35% $0.528
Dogecoin DOGE 5.99% $0.1622
Cardano ADA 7.98% $0.5044
Litecoin LTC 5.51% $84.96
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!