Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ukrajna lemondta a tervezett token airdropot

Ukrajna lemondta a tervezett token airdropot

A kriptovaluták új lehetőséget teremtenek a bajban lévők megsegítésére. Ugyanakkor sajnos a csalók mindenhol ott vannak, ezért vigyázni kell.

 

Airdrop helyett NFT 

Ukrajna csaknem 40 millió dollárnyi kriptoadományt kapott a közelmúltban. Ebből csaknem 7 millió dollár a most törölt airdrop bejelentése után érkezett. Mikhailo Fedorov ukrán miniszterelnökhelyettes szerdán tájékoztatta a nyilvánosságot erről. Az ország úgy döntött, hogy lemondja a korábban bejelentett airdrop-ot, ehelyett nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) értékesítésével kívánnak további pénzt gyűjteni az országnak.

https://twitter.com/FedorovMykhailo/status/1499348177002151937?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1499348177002151937%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fukraine-cancels-token-airdrop-reveals-new-nft-plans

Ukrajna crypto airdrop programja váratlan fordulatot vett, ugyanis hamis számlára egy ismeretlen csaló 7 milliárd „Peace World Tokent” hozott létre. Úgy tűnt, mintha ez lenne hivatalos airdrop token, ugyanakkor átverésről volt szó. 

Ukrajna lemondta a tervezett token airdropot Forrás:coinquora.com

 

A hamis airdrop csaknem egy órával a hivatalosan bejelentett időpont előtt kezdődött. Szerencsére nem sokkal ezután az Etherscan jelezte, hogy probléma van, így néhány órával később az ukrán kormány már képes volt reagálni a helyzetre. Fedorov bejelentette, hogy Ukrajna inkább NFT-k használatát tervezi és lemondott arról, hogy bármilyen helyettesíthető tokent kínáljon.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

A pontos ok nem ismert

Az adományok számára fenntartott hivatalos ukrán kriptotárca állítólag 7 millió dollár adományt kapott az airdrop bejelentése után. Ez vitatéma lett a Twitteren a későbbiekben. Bár a miniszter nem árulta el az airdrop törlésének okait, a kriptoközösség egy része nem örült a fordulatnak, míg mások, mint a Twitter influencer Cobie, találtak némi humort a helyzetben;

https://twitter.com/cobie/status/1499350181263065088?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1499350181263065088%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fukraine-cancels-token-airdrop-reveals-new-nft-plans

A tweet egy utalás a "rug pull" kifejezésre. Amikor a fejlesztők új kripto tokent hoznak létre, majd felpumpálják az árat, hogy a lehető legtöbb értéket kihozzák belőlük, mielőtt hirtelen elhagynák a projektet és az ára nullára esik. Ez egyfajta kilépési csalás.

 

Összefoglalva

Ukrajna az orosz invázió következtében a kriptopénzek felé fordult. Múlt szombaton Ukrajna hivatalos Twitter-fiókja megosztott egy Bitcoin (BTC) és Ethereum (ETH) tárcacímet, valamint egy felhívást, amelyben a kriptoközösség segítségét kéri. Ugyan az airdop lemondásának pontos oka jelenleg ismeretlen, a közeljövőben napvilágot láthatnak az ukrán NFT tervek. A jelentések szerint az Ukrajnának szánt hivatalos adománytárca összesen 37 millió dollárnyi nyomon követett kriptoadományt kapott eddig.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.42% $67,146.83
Ethereum ETH 0.68% $3,123.8
BNB BNB -0.33% $579.83
Solana SOL 0.77% $174.59
XRP XRP -0.28% $0.5223
Dogecoin DOGE -0.06% $0.1558
Cardano ADA -0.75% $0.4811
Litecoin LTC 0.23% $84.22
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!