Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Változhat a kriptoeszközök szabályozása Dél-Koreában

Változhat a kriptoeszközök szabályozása Dél-Koreában

Dél-Korea új elnöke, Yoon Suk-yeol egyik fő célja országát meghatározó kriptopiaci szereplővé tenni. Nemrég a virtuális eszközök piacának szigorú szabályozásának feloldására tett fogadalmat és most a növekedés elősegítése érdekében barátságosabb szabályozási keretet hozna létre a kriptopiaci szereplők számára.

 

Új rezsim, új irányok Dél-Koreában

"A virtuális eszközök piacában rejlő korlátlan lehetőségek kiaknázásához felül kell vizsgálnunk az ésszerűtlen és valóságtól távol álló szabályozást" - mondta Yoon Suk-yeol egy szöuli szállodában tartott virtuális eszközökkel foglalkozó fórumon.

Yoon úgy véli, hogy az országnak "át kell térnie egy negatív szabályozási rendszerre, hogy legalább a virtuális eszközök piacán ne legyenek gondok", és intézkedéseket javasolt annak biztosítására, hogy a dél-koreai kriptoipar ígéretes startup cégek paradicsomává válhasson.

 

Dél-Korea falka forrás: bitcoinist.com

 

Kampányában a fiatalabb szavazókat célozta meg, akik azt szeretnék, hogy az ország nyissa meg a kapuit a virágzó kriptoipar előtt. A szigorú intézkedések meghozatala előtti időkben a kiskereskedők egyre inkább elkezdtek a digitális eszközök felé fordulni, és kevesebb hagyományos részvényt vásároltak. Ezért a drákói szigorral hozott törvények egyik célja a kripto körüli hype megfékezése volt.

A digitális eszközök felé irányuló figyelem talán sok más politikus előtt is példát mutathat arra, hogy a kripto támogatásával és kampányba emelésével választást is lehet nyerni.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

Dél-Korea jelenlegi szabályozási kerete

A jelenlegi szabályozási kerettel kapcsolatban a Freeman Law kifejti, hogy:

"2018 januárjától kezdve a dél-koreai kormány úgy próbálta szabályozni a kriptopénz-kereskedelmet, hogy csak valódi identitással és névvel rendelkező bankszámlákról lehessen kereskedést indítani és folytatni. Így a bankok ellenőrizhették a kiskereskedők személyazonosságát, gazdasági tevékenységeiket. A törvényi nem teszi lehetővé, hogy külföldiek és kiskorúak kriptovalutákkal kereskedjenek."

2020 elején a kormány módosította az egyes pénzügyi tranzakciókra vonatkozó információk bejelentéséről és felhasználásáról szóló törvényt. Ez az új keretrendszer legalizálta a kriptovalutákat és megfelelőségi normákat állapított meg. A kriptotőzsdei szabályozás továbbra is szigorú az ügyfelek korhatárára vonatkozó szabályok, a külföldi vagy névtelen kereskedők számára az e-pénztárcákból történő pénzfelvétel korlátozása, a készpénzfelvétel és számos egyéb tevékenység tekintetében.

Dél Korea Cryptofalka forrás: weforum.org

 

Ezenkívül van egy javasolt adózási keretszabályozás, amelynek megvitatását a befektetők ellenérzései miatt 2023-ra halasztottak. Ez a 2,5 millió koreai won (kb. 2100 dollár) feletti kripto-nyereségre kivetett 20-25%-os adóról szólna. Az állampolgároknak továbbá adót kellene fizetniük az örökölt kripto-eszközök után is, valamint az ajándékba kapott eszközök után, függetlenül az ajándékozótól (család, barátok, ismerősök stb.).

 

Mi változhat az új elnökséggel

A megválasztott elnök ígéretet tett ezen adóintézkedések felülvizsgálatára, és azt javasolta, hogy a tőkenyereség adójának küszöbértékét 52,4 millió koreai wonra (42 450 USD) emeljék, ami azt jelenti, hogy az ezen érték alatti nyereség adómentes lenne.

Yoon alá kívánja írni a "digitális eszközökről szóló alaptörvényt", amely biztosítékot nyújtana a befektetőknek és a vállalatoknak, hogy kevésbé legyenek kitettek a hackerek, csalások, kibertámadások és más illegális tevékenységek miatt bekövetkező vagyonvesztésnek.

"Elősegítem a tőzsdéhez hasonló digitális eszközbefektetési környezetet, hogy a fiatalok félelem nélkül léphessenek be az új piacokra!" - mondta Yoon.

Bár a megválasztott elnök egyes javaslatait elnöki rendeletekkel megvalósíthatja, az adómentességre vonatkozó ajánlásokkal kapcsolatban akadályokba ütközhet, mivel azt a dél-koreai parlamentnek is felül kell vizsgálnia. A digitális eszközök új szabályozásához szintén szükség lesz a törvényhozókra, hogy elfogadják az erről szóló törvénymódosítást és felállítsanak egy ügynökséget.

 

Összefoglalva

Dél-Korea egyike a világ öt legnagyobb technológiai innovátorának, és a világ tíz legnagyobb gazdasága közé sorolandó. A digitális eszközipar intézményesítését és előmozdítását célzó barátságosabb szabályozás kedvezne a gazdasági növekedésnek és elhárítaná az akadályokat az elfogadottság elől is. Így Dél-Korea valóban egy lépéssel közelebb kerülne ahhoz, hogy kriptoközponttá váljon.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.37% $64,729.6
Ethereum ETH -4.26% $3,414.62
BNB BNB -4.53% $580.92
Solana SOL -8.33% $133.93
XRP XRP -6.12% $0.4821
Dogecoin DOGE -9.48% $0.12
Cardano ADA -10.01% $0.3722
Litecoin LTC -7.85% $71.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!