Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Warren Buffett aranylázából a Bitcoin is pozitívan jöhet ki

Warren Buffett aranylázából a Bitcoin is pozitívan jöhet ki

Warren Buffett, a Berkshire Hathaway sztárbefektetője hosszú idő után dobta a bankokat és arany bányászatba fektette vagyona jó részét. A szakértők szerint az esetből a Bitcoin is jól jöhet ki. ⤵️

 

Warren Buffett: Goldman Sachs megy, arany jön

A Warren Buffett által vezetett durván 500 milliárd dolláros Berkshire Hathaway korábban megvált a Goldman Sachs papírjaitól, újonnan pedig egy kanadai arany bányászattal foglalkozó cégbe fektetett. Max Keiser, egy Bitcoin szakértő szerint ez a stratégiai lépés jól mutatja az elkövetkező évek irányát, szerinte akár 50 000 dollárig is repülhet a Bitcoin árfolyama.

A negyedéves jelentés szerint nem csak a Goldman Sachs papírjait építette le a sztárbefektető. Mind a JPMorgan Chase, Wells Fargo és PNG pozícióiból is jelentősen csökkentette kitettségét.

Warren Buffett I Cryptofalka Forrás: http://concordeblog.hu/2019/05/28/warren-buffett-az-amazonban/

A tradícionális tőzsdei befektetők közül nem csak Warren Buffett változtatott jelentősen a stratégiáján. Paul Tudor Jones korábban úgy nyilatkozott, hogy vagyona 2%-át fektette a digitális aranyba, bitcoinba. Augusztus 17-én pedig a következőt osztotta meg a twitteren:

Igazán jól muzsikál a Bitcoin menedékem a dollár leértékelődésével szemben. Csak azt sajnálom nem vettem belőle többet. A mostani Bitcoin ár emelkedés szerintem még csak a kezdet. - Paul Tudor Jones, hedge fund manager 5 milliárd dollár vagyonnal

 

Warren Buffett bankokból való kiábrándulása és aranyláza kedvezhet a Bitcoinnak is

Warren Buffett lépései azt mutatják, hogy hosszabb távon nem mer már a bankok világára fogadni, ez pedig mind az aranynak és a bitcoinnak pozitívan kedvezhet. A Barrick Gold kanadai arany bányászattal foglalkozó vállalat került nála jelenleg a fókuszba, mely idén már +45%-os növekedést tud maga mögött. A Warren Buffett befektetése utáni órákban nagyjából 8%-ot emelkedett az értéke.

Warren Buffett arany iránti érdeklődése a digitális arany, a Bitcoin értékelését is befolyásolhatja.

A globális befektetési alapok 100 billió dollárjának kevesebb, mint 1%-a csoportosul aranyban. Ha azt feltételezzük, hogy Warren Buffett-hez hasonlóan tesznek mások is és nagyjából 5% átmozog aranyba, az 5000$-os arany árat jelentene. Ha ugyanezt feltételezzük Bitcoinnal de csupán 1%-ot, akkor az pedig 50 000$-os Bitcoin árat jelentene. - Max Keiser

Bitcoin részvény 2020 I Cryptofalka

Úgy néz ki közel 20 év kellett ahhoz, hogy Warren Buffett kibéküljön az arany befektetésekkel. Ugyanis még 1998-ban még úgy nyilatkozott, hogy nincs stratégiai funkciója az aranynak. Korábban a Bitcoinról is igazán negatív véleménnyel volt, kíváncsian várjuk, hogy hány évre lesz szükség a digitális arannyal kapcsolatos pálfordulásához.

 

Egyre nagyobb korrelációt mutat a Bitcoin és az arany árfolyama

Elég sok közös tulajdonsága van a Bitcoinnak és a fizikai aranynak. Mindkettőnek véges a maximális készlete, egyre nehezebb kibányászni, rögzített az inflációja stb. A májusi bitcoin blokkfelezésnek köszönhetően pedig a Bitcoin éves inflációja az arannyal megegyező szintre csökkent. Jelenleg a Bitcoin éves inflációja fix 1,8%, az arany elmúlt évtizedekben mért inflációja 1,5 és 2% körül ingadozott. Vagyis a Bitcoin a jelenlegi állapotában valóban közel áll a digitális arany megtestesítőjéhez.

Április óta a Bitcoin mozgása jelentősen túlszárnyalta már az arany emelkedését is, de a grafikonok erős korrelációt mutatnak április óta.

Warren Buffett arany Bitcoin I Cryptofalka Forrás: Skew.com

A Bitcoin és az arany emelkedése, Paul Tudor Jones és Warren Buffett lépéseinek következtében egyre többen kezdenek valóban értékörző befektetésként tekinteni a Bitcoinra is. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.37% $67,836.77
Ethereum ETH -2.19% $3,788.27
BNB BNB -0.36% $597.35
Solana SOL -1.67% $168.48
XRP XRP -0.07% $0.5295
Dogecoin DOGE 1.29% $0.1659
Cardano ADA 0.70% $0.4601
Litecoin LTC 0.33% $83.43
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!