Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A medvepiacon is megmaradt a DeFi felhasználók aktivitása

A medvepiacon is megmaradt a DeFi felhasználók aktivitása

Alapvetően a DeFi piac tőkemérete 75%-kal esett a medvepiac hatására, azonban a felhasználói bázisa magas aktivitást mutat. 

 

A DeFi felhasználók nem hagyják ott az iparágat

Az egész kriptopiacra kiterjedő összeomlással együtt a DeFi protokolloknál is jelentős visszaesés figyelhető meg a kereskedési volumenben és az árakban is. 2022 első fele göröngyös volt a kriptobefektetők számára.
 
DeFi | Cryptofalka Forrás: pymnts.com
 
A kriptopiac továbbra is vérzik, a befektetők a veszteségek miatt panaszkodnak. A DeFi piaci kapitalizációja 75%-kal csökkent az év második negyedévében. A kriptoelemző cég nemrégiben tette közzé a 2022. második negyedévi kriptovaluta jelentését, amelyből kiderül, hogy a DeFi szektor nagy visszaesést szenvedett el, főként a Terra kataklizmikus összeomlása miatt.
 
A Terra partnerségeinek és más protokollokkal való interoperabilitásának köszönhetően az összeomlás hatalmas láncreakciót indított el. Az összeomlás minden olyan projektet érintett, amely a natív digitális eszközeit támogatta. A Terra 60 milliárd dolláros összeomlása súlyosan érintette az egész kriptoipart, így a DeFi piaci mérete 142 millió dollárról 36 millió dollárra csökkent három hónap alatt.
 

 

A DeFi hackek súlyosbítják a piaci visszaesést

A CoinGecko azt is kiemelte, hogy a DeFi-vel kapcsolatos hackek közelmúltbeli megugrása tovább súlyosbította a piac hanyatlását, aláásva a befektetők egyes natív protokollokba vetett bizalmát.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
A jelentés hivatkozik az Ethereum-alapú DeFi Inverse Finance hitelezési protokollra, amelyet három hónapon belül kétszer is feltörtek, és a támadók több mint 17 millió dollár értékben loptak el digitális eszközöket. Megemlítette még a DeFi hitelező Rari Capital elleni támadást is, ahonnan a hackerek májusban 80 millió dollárt loptak el.
"Ezek a támadások negatívan befolyásolták a token árakat, mivel a befektetők elvesztik a hitüket ezekben a feltört protokollokban" - mondta CoinGecko.
 

A DeFi ipar megtartja a felhasználókat

A DeFi láncon belüli tevékenységének jelentős csökkenése ellenére az ágazat megtartotta felhasználóinak többségét. Míg a teljes napi aktív felhasználó több mint 34%-kal esett vissza, a második negyedévben csaknem 50 000-ről valamivel 30 000 alá esett, bizonyos esetekben a DeFi aktivitása hatalmas kiugrást ért el.
 
DeFi | Cryptofalka Forrás: ledgerinsights.com
 
A CoinGecko ezek közül kettőt azonosított. Az első május elején volt, a Terra összeomlása idején. DeFi felhasználók ezrei özönlöttek a decentralizált (DEX) tőzsdékre, mint például a Curve Finance és az Uniswap, hogy eladják LUNA és UST részesedéseiket, mivel több központosított tőzsde (CEX) leállította ezen eszközök kereskedelmét. Ennek eredményeként ezeken a DEX-eken a kereskedési volumen az egekbe szökött.
 
A második júniusban volt, amikor a Celsius kriptokölcsönző platform pénzkivonási korlátozásokat rendelt el felhasználóira. A kereskedők a DeFi protokollok felé vették az irányt, hogy élvezhessék az engedély nélküli tranzakciókat, így a DeFi protokollok napi aktív felhasználói 24%-kal megugrottak.
 
 
 

 

Uniswap uralta a DEX Spot Volume 60%-át

A jelentés azt is kiemelte, hogy a vezető decentralizált tőzsde, a Uniswap megőrizte pozícióját a világ legnagyobb DEX-jeként, és a top 10-ben kereskedett teljes spot forgalom több mint felét itt hajtották végre. Bár a DEX azonnali volumene a második negyedévben 274 milliárd dollárra esett vissza az első negyedévben regisztrált 446 milliárd dollárról, a Uniswap az összes lánc piaci részesedésének mintegy 60%-át birtokolta.
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 8.14% $61,476.53
Ethereum ETH 5.61% $3,420.17
BNB BNB 4.85% $414.33
Solana SOL 13.01% $121.74
XRP XRP -1.11% $0.5788
Cardano ADA 3.97% $0.6453
Dogecoin DOGE 16.73% $0.1126
Litecoin LTC 1.60% $75.9
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!