Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Uniswap átlépte az 1T dolláros kereskedési volument

A Uniswap átlépte az 1T dolláros kereskedési volument

A Uniswap decentralizált tőzsde (DEX) teljes kereskedési volumene meghaladta az 1000 milliárd dollárt, amióta 2018 végén elindult az Ethereumon.

 

Mérföldkő a Uniswapnak

A hatalmas kereskedési volumen egy viszonylag kis felhasználói bázistól származik, ami azt jelzi, hogy várható még potenciális növekedés. A protokoll és az ökoszisztéma fejlesztésében főként közreműködő Uniswap Labs adatai szerint a DEX összesített címeinek száma ebben a hónapban 3,9 millió körül mozog.

[embed]https://twitter.com/Uniswap/status/1529102980296867842[/embed]

„Az elmúlt három évben a protokoll felhasználók millióit vonzotta a decentralizált pénzügyek világába (DeFi), tisztességes és engedély nélküli kereskedést vezetett be, csökkentette a korlátokat a likviditás biztosítására.” -írta a Uniswap Labs csapata.

Az Uniswap jelenleg az Ethereumon és a Layer-2 skálázási megoldásokon támogatott, a Polygon, Optimism és Arbitrumon. A Uniswap Labs a hónap elején azt is felfedte, hogy a DEX két Ethereum Virtual Machine (EVM) kompatibilis lánccal, a Gnosis Chain-nel és a Polkadot-alapú para-chain-nel bővül.
 
Kereskedelmi mennyiségét tekintve az Uniswap jóval megelőzi versenytársait a DEX piacon. A CoinGecko adatai azt mutatják, hogy az Uniswap v3 protokollja 938 millió dollár értékű mennyiséget termelt az elmúlt 24 órában, ami a teljes piaci részesedés 33%-át jelenti. Összehasonlításképpen a Binance Smart Chain alapú PancakeSwap (v2) a második helyen áll 491 millió dollárral és 17,3%-os piaci részesedéssel.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
Ha az Uniswap adatait a központosított tőzsdékkel (CEX-ekkel) hasonlítjuk össze, 938 millió dolláros mennyisége jóval elmarad az olyan platformoktól, mint a Binance, az FTX és a Coinbase, amelyek 12,2 milliárd dollárt, 1,95 milliárd dollárt és 1,79 milliárd dollárt termeltek. Figyelemre méltó azonban, hogy a Uniswap DEX jóval megelőz olyan nagy szereplőket, mint a Crypto.com és a Kraken, amelyek egyenként 724,9 és 597,4 millió dollárt termeltek.
 
A DefiLlama szerint az Uniswap nagyjából 5,93 milliárd dollár összértéket (TVL) is felhalmozott, ami az ötödik legnagyobb összeg a DeFi szektorban, míg a PancakeSwap a hetedik helyen áll 4,27 milliárd dollár értékű TVL-lel. A MakerDAO a legnagyobb platformot képviseli 9,82 milliárd dolláros TVL-lel.
 
Annak ellenére, hogy az Uniswap erős keresletet és likviditást biztosít, 2022-ben ugyanúgy visszaesett a natív eszköz, a UNI ára. Január eleje óta az UNI körülbelül 67%-ot esett, mostanában 5,59 dolláron mozog. A token történelmi csúcsa május elején 44,92 dollár volt, azóta 87,5%-ot esett.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.90% $64,221.9
Ethereum ETH -0.20% $3,424.42
BNB BNB -0.26% $572.51
Solana SOL 1.44% $161.67
XRP XRP -5.59% $0.5555
Dogecoin DOGE -2.02% $0.1201
Cardano ADA -3.33% $0.4246
Litecoin LTC -0.94% $71.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!