Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Uniswap Defi projektje átlépte a Bitcoint napi bevételekben

A Uniswap Defi projektje átlépte a Bitcoint napi bevételekben

Két egymást követő napon és a hétnapos átlagban is túllépték a Uniswap liquidity providerek díjak a Bitcoin hálózat bevételét.

 

A Uniswap az Ethereum mögött a második legtöbb bevételt generálja kriptodíjak tekintetében

Evan Van Ness, kriptoblogger írta meg először Twitteren, hogy a Uniswap napi díjak tekintetében végre átlépte a Bitcoint. Ezzel a Uniswap már a második helyen szerepel a listán az Ethereum hálózati bevételei után. Ezt követően a hivatalos források is megerősítették a hírt. A Uniswap alapítója, Hayden Adams is azonnal megosztotta a sikert:

„A Uniswap v2 [második verzió] végre átlépte a Bitcoin hálózati díjait a hétnapos átlag alapján. Ez még magasabb lenne, ha a harmadik verziót követnék,” – írta az alapító.

A Cryptofees oldala szerint, amelynek adataira Van Ness is támaszkodott, a tegnapi díjbevételek a Uniswap esetén már a 7,1 millió dollárt is átlépték. Ez a Bitcoin hálózatánál tegnap csak $4,6 millió volt.

Voltak azért olyanok is, akik nem rögtön a szépet és jót látták a közzétett adatokban. Sokan ugyanis az utóbbi időben megint horribilis magasságokba emelkedő Ethereum gas fee-ket okolták a megnövekedett bevételekért. Ezt azonban maga Hayden Adams is cáfolta, és egy tweetben hívta fel a figyelmet arra, hogy a Cryptofees által követett díjak a swapping fee-re utalnak, amelyeket a liquidity provider-öknek (LPs, likviditás biztosítók) fizetnek.

Az Ethereum gas fee-ket elnézve nem is csoda, hogy az Ethereum hálózat napi bevételei toronymagasan vezetik a listát: csaknem 90 millió dolláros napi átlagot tudtak produkálni az elmúlt napokban.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Meg kell oldani a skálázhatósági bajokat a Uniswap esetében is

Hayden Adams is beszélt egyébként az Ethereum nagyon magas hálózati díjairól, hiszen ez a Uniswap számára is megnehezíti a működést. A skálázhatóság problémái miatt például csak a Uniswap felhasználók több, mint 40 millió dollárt költöttek gas fee-kre. Amikor ráadásul május 5-én a Uniswap végre elindította a harmadik verziós platformját, akkor ezek a díjak még a második verziós szintnél is magasabbak lettek.

 

A Uniswap átlépte a Bitcoint napi bevételekben Forrás: @evan_van_ness - Twitter

Ez a skálázhatósági probléma nem csak a Uniswap esetében áll fenn, hiszen az átlagos gas fee-k soha nem látott rekordokat értek el az utóbbi hetekben. Ez azonban különösen jelentős a komplexebb tranzakciók, például egy decentralizált tőzsde token swapjai esetén.

Adam tweetje alatt aztán azok is megjelentek, akik a layer-two scaling, a skálázható második réteg állapotával kapcsolatban érdeklődtek – bár az érdeklődés talán egy kicsit túl finom szó a követelőző hangnemek esetén. Egy Optimismre alapuló második réteg elméletileg a következő hónapokban kerül majd elindításra.

Lark Davis, kripto YouTuber például ezt kérdezte Hayden Adamstől:

„Remek, most pedig implementáljatok egy második réteget, hogy a Uniswap végre ne csak a gazdag felhasználók számára legyen elérhető. A Polygon kész van. Aave, Curve, Sushi, Pool, mindnyájan együtt vannak ott. Az Optimism még hónapok múlva lesz. Miért vártok?”

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összefoglalva

A Uniswap már két egymást követő napon, illetve a hétnapos átlagot tekintve is átlépte a Bitcoin hálózat átlagos díjainak értékét. Ezzel a decentralizált tőzsde az Ethereum mögött a második helyet tudja elfoglalni a napi bevételek tekintetében. A díjak növekedése nem a nagyon magas Ethereum gas fee-k miatt következett be, hanem a liquidity provider-öknek fizetett swapping fee-k megemelkedése miatt. Ennek ellenére a Uniswap esetében továbbra is gondot okoz a skálázhatóság és a magas gas fee-k problémája.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.91% $61,557.23
Ethereum ETH -1.18% $3,021.75
BNB BNB 0.17% $536.54
Solana SOL 0.76% $134.72
XRP XRP 0.85% $0.4984
Dogecoin DOGE -2.20% $0.1501
Cardano ADA -0.51% $0.4515
Litecoin LTC 0.92% $79.82
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!