Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tovább fejlődik a Uniswap DeFi projektje, májusban jön a V3

Tovább fejlődik a Uniswap DeFi projektje, májusban jön a V3

Jön a várva várt frissítés a vezető DeFi projekthez a Uniswaphoz! Sávos díjak és koncentrált likviditás jellemzi a frissített Uniswap v3-at

 

Uniswap decentralizált tőzsde fejlődése

A Uniswap V1 (1-es verzió), a liquidity pool-ok és automated market maker-ök működtette tőzsde más koncepcióval közelíti meg a decentralizált kereskedés fogalmát. Általában a centralizált tőzsdéken ajánlati könyv (order book) szerint mennek végbe a cserék. A Uniswap megoldása jobban passzol az Ethereum hálózatához, valamint egyszerűbb is használni.

Az 1-es verzió ugyan elérhető lesz mindörökre (ameddig az Ethereum hálózata létezik), azonban a nagy érdeklődés, illetve a Uniswap csapatának bővülése miatt megszületett a 2-es verzió is. A V2 (2-es verzió) fő újdonsága az volt, hogy közvetlenül cserélhettünk már ERC-20-as tokeneket. Míg a V1-ben csak ETH-ERC20 liquidity pool-ok voltak, addig a V2-ben már ERC20-ERC20 pool-ok is megjelentek. Korábban, ha két ERC-20-as token piacán akartunk kereskedni, tegyük fel USDC-ből DAI-t szerettünk volna venni, akkor először ethert kellett vennünk USDC-ből, majd DAI-t ether-ből. Ezt megcsinálta nekünk automatikusan a Uniswap, a probléma ezzel annyi volt, hogy kétszer kellett kereskedési díjat fizetni, mivel kettő váltás volt.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Májusban jön az újabb frissítés a Uniswap v3

Annak érdekében, hogy a Uniswap továbbra is domináljon, és továbbra is releváns maradjon a decentralizált pénzügyi (DeFi) térben, a népszerű decentralizált tőzsde (DEX) újabb fejlesztést vezet be.

https://twitter.com/Uniswap/status/1374407380520239109

Az Uniswap elárulta, hogy bemutatja harmadik iterációját, és arra fog összpontosítani, hogy a decentralizált tőzsde a valaha létrehozott legrugalmasabb és leghatékonyabb automatizált piacvezető automated market maker (AMM) legyen. Az Uniswap v3 várhatóan május 5-én jelenik meg a mainnet-en.

 

Koncentrált likviditás jön az új UNI fejlesztéssel

A frissítés koncentrált likviditást hoz, amely lehetővé teszi egyes liquidity pool-ok számára, hogy részletesen ellenőrizzék, hogy tőkéjük milyen ársávba biztosít likviditást. Az egyes pozíciókat egyetlen készletbe összesítik, létrehozva egy kombinált görbét a felhasználók számára. Ez azt jelenti, hogy a liquidity pool-ok az egyéni ártartományokba koncentrálhatják tőkéjüket, nagyobb mennyiségű likviditást biztosítva a kívánt áron. Ennek során az liquidity pool-ok individualizált árgörbéket készítenek, amelyek tükrözik saját preferenciáikat. 

https://uniswap.org/static/CYL-0c1741eee14f9ced700fe7e88b07f5eb.mp4

 

A liquidity pool-ok tetszőleges számú, különböző koncentrált pozíciót egyesíthetnek egy készletben. Például, az ETH / DAI poolban lévő LP választhat, hogy 100 dollárt rendel az 1000 és 2000 dollár közötti ártartományokhoz, és további 50 dollárt az 1500 és 1750 dollár közötti tartományokhoz. A fejlesztés segítségével jóval hatékonyabban tud majd a közösség likviditást biztosítani, illetve lehetőségünk lesz töredék portfóliókkal hasonlóan magas kamatokat farmolni ha jól spekulálunk az árfolyam mozgására.

 

Különböző díjszintek jönnek

A különböző díjszintek lehetővé teszik liquidity pool-ok megfelelő kompenzálását a különböző mértékű kockázatvállalásért. Korábban az összes Uniswap poolban végzett tranzakciónak 0,30% -os díja volt a kereskedésnek. Bár ez úgy tűnik, hogy elég jól működött sok tokennél, de például a stabilcoinoknál vagy az egzotikusabb és ritkább coinoknál nem volt a legoptimálisabb.

https://uniswap.org/static/AL-f714a330ccdc7219bae4d4fda1f839a5.mp4

 

Az Uniswap v3 több díjszintet tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a likviditás-szolgáltatók megfelelő kompenzációját a különböző mértékű kockázatok vállalásáért. Kereskedési páronként három különálló szint lesz: 0,05%, 0,30% és 1,00%. Ennek eredménye, hogy a likviditás-szolgáltatók a várható páros volatilitását felhasználhatják a fedezetük testreszabására. A nem korrelált kereskedési párok magas kockázatot mutatnak, míg a korrelált kereskedési párok minimális kockázatot jelentenek.

 

Uniswap V3 összefoglalva

A DeFi iránti érdeklődés és az összes DeFi protokoll összesített értéke (TVL) folyamatosan növekszik, az UNI iránti kereslet is várhatóan nőni fog. Dappradar szerint a DeFi piac TVL-je meghaladta a 41 milliárd dollárt, és viszonylag stabil maradt ezen a szinten. A 41 milliárd dollárból 4,75 milliárd dollár az Uniswap-ból származik, ami azt jelenti, hogy a teljes DeFi piac TVL-jének jóval több mint 10% -a az Uniswap-ban van. Különösen a Coinbase IPO közeledtével valószínűleg felgyorsul az UNI lendülete, ami valószínűleg pozitívan érintené a SushiSwap-ot, a BNB-t, az FTT-t és más tőzsdei vonatkozású kriptográfiai eszközöket is.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.39% $61,230.37
Ethereum ETH -0.25% $3,381.41
BNB BNB 0.11% $574.25
Solana SOL 8.02% $135.58
XRP XRP 0.86% $0.478
Dogecoin DOGE 1.66% $0.1227
Cardano ADA 2.35% $0.3877
Litecoin LTC -1.69% $70.64
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!