Digitális jen, Japán is saját kriptoval állhat elő

Szerző: | jan 25, 2020 | Kriptovaluta

Japán is beállhat a nemzeti kriptovalutákkal rendelkező országok sorába. A digitális jen koncepcióján dolgoznak az ország törvényhozói. A kezdeményezés eddig kezdetleges, de az első lépés megkezdődött. 

 

Digitális yen

A Reuters január 24-i tudósítása szerint Japán törvényhozói egy nemzeti kriptovalutával kapcsolatos indítványon dolgoznak. A cselekedet a  kínai állami kriptovalutára, a digitális jüanra való reagálás lehet Japán részéről.

A tervezett digitális jent a kormány közösen tervezi majd fejleszteni magán vállalatokkal. A nemzeti kriptovaluta projekttel, Japán is csatlakozna több, hasonló kezdeményezéssel foglalkozó ország csoportjához a világon. 

Az előterjesztésen egy országgyűlési csoport dolgozik. A csapat 70 liberális demokrata párti törvényhozót tartalmaz. A tervek szerint a javaslatot még idén februárjában továbbítani szeretnék a kormány felé. 

A munka természetesen időigényesnek ígérkezik, tekintve Japán eddigi hozzáállását. Már a javaslat is kardinális változásnak tűnik, figyelembe véve, hogy a Központi Bank képviselői nem régiben még azt nyilatkozták, hogy nincsen szükség a Központi Banknak digitális valutára. 

 

Libra és a digitális jüan a döntések hátterében

A nemzeti digitális valuták témája a Világgazdasági Fórumot sem kerülte el. Fő megbeszélési pontnak számított január 23-n. A Facebook Libra és a kínai digitális jüan fejlesztése késztette a központi bankokat szerte a világon, hogy újra átgondolják az állami kriptokról alkotott képüket. 

Az egyes kezdeményezések különböző problémákra reagálnak. A Libra elsősorban egy globális, surlódásmentesen működő fizetési hálózatként szolgálna. Ezzel szemben a digitális jüan célja, hogy növelje Kína gazdasági befolyását, állítja a Japán Központi Bank korábbi munkatársa, Takahide Kiuchi.

A japán pénzügyi miniszter Taro Aso kifejezte félelmeit a digitális jüannal, és annak elterjedésével kapcsolatban. Ez természetesen közrejátszhatott, hogy fontolóra vegyék Japánban is a digitális jen kérdését. Kiuchi azonban úgy gondolja a digitális jen legfőbb motivációja, hogy lecserélje idővel a készpénzt. 

 

Az eredeti cikk és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
  3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
  4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
  7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.