El Salvador: tananyag lesz a fiat valuták “sötét oldala”

Szerző: | szept 9, 2023 | Kriptovaluta, NFT

A diákok mostantól El Salvador állami iskoláiban a fiat valuták elértéktelenedéséről is tanulnak majd a Bitcoin helyes használata mellett.

 

El Salvador állami iskolákban tanítja a Bitcoin használatot

Pontosan két évvel a Bitcoin törvényes fizetőeszközként való bevezetése után El Salvador oktatási minisztériuma csütörtökön megkezdte kísérleti programját, amelynek célja, hogy a Bitcoin-oktatást bevezesse az ország állami iskoláiba.

Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

Első lépésként a program, amelyet a Bitcoin Beach és a My First Bitcoin natív Bitcoin-projektekkel partnerségben indítottak el, 150 közoktatásban tanító pedagógust képez a blokklánc technológiáról és a Bitcoinról, mielőtt visszatérnek saját tantermeikbe, a helyi iskolákba.

A kriptovaluták már 2018-ban betörtek a felsőoktatás világába. Egy Coinbase-jelentés szerint abban az évben a világ 50 legjobb egyeteme közül 42-ben volt legalább egy kriptovalutákkal és blokklánccal foglalkozó kurzus.

 

A Bitcoin tanterv része a “fiat sötét oldala” is

A 2021-es indulás óta a My First Bitcoin már 25 000 salvadori diákot tanított meg a kriptovaluták használatára. Tavaly a nonprofit szervezet kifejlesztett egy 10 hetes Bitcoin-programot, amely “nyílt forráskódú” – vagyis a tartalma teljes mértékben elérhető és online megtekinthető.

“A tanáraink készen állnak – több mint egy éve tréningeznek, tanítanak, sőt, maguk is fejlesztik saját Bitcoin-oktatási tervünket.” – mondta John Dennehy, a My First Bitcoin alapítója.

el salvador bitcoin

A munkafüzet tartalma a híres “The Bitcoin Standard” című Bitcoin-könyv témáit idézi, amelynek szerzője, Saifedean Ammous ma már Nayib Bukele salvadori elnök tanácsadója.

A 187 oldalas tanulói munkafüzet gazdasági ismereteket tartalmaz, olyan témákat érintve, mint a pénz szerepe, fejlődése és a “fiat sötét oldala”.

 

A küldetés az egész világot érinti

A My First Bitcoin jelenleg több mint 20 országban működik együtt kisebb oktatási kezdeményezésekkel, többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Hongkongban, Guatemalában és Kubában.

Ami az állami oktatást illeti, Dennehy elmondta, hogy az elmúlt hónapban két további latin-amerikai kormány már megkereste a My First Bitcoint a Bitcoin-oktatással kapcsolatos lehetséges együttműködés érdekében.

“Arra számítunk, hogy továbbra is gyors ütemben fogunk terjeszkedni. El Salvador áll a középpontban, de a küldetés az egész világot érinti.” – mondta Dennehy.

 

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka