Elindult a Cardano okos szerződése a teszt hálózatán

Szerző: | szept 3, 2021 | Kriptovaluta

A teszthálózaton elinduló Cardano okos szerződések hatására az ADA ára új rekordmagasságra, 3 dollár fölé emelkedett.

 

Indul a Cardano (ADA) okos szerződések tesztelése

Az ADA, a Cardano blokklánc natív token árfolyama új rekordmagasságra, 3,1 dollárra emelkedett, majd nem sokkal később 3 dollár körül konszolidálódott. 

A token ára a július 21-i mélypontról lassan de biztosan emelkedett, a bejelentett Alonzo hard fork hatására. A legújabb Cardano hard fork lehetővé teszi a blokklánc számára, hogy bárki okos szerződést hozzon létre a blokkláncon. Ezért az elmúlt időszakban az ADA értéke a mélypontról 200%-kal emelkedett, amely így a harmadik legnagyobb kriptovaluta lett, jelenlegi piaci kapitalizációja 96,8 milliárd dollár, vagyis a teljes piac 4,2% -os részesedése.

ADA chart I Cryptofalka

Forrás: Tradingview

A legutóbbi áremelkedés legvalószínűbb oka a teszthálózaton már elérhető intelligens szerződéses funkcionalitás bevezetése volt. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők már megkezdhetik a decentralizált alkalmazások fejlesztését, hogy lássák, hogyan működnek tesztkörnyezetben, mielőtt nyilvánosságra kerülnek.

Ha szeretnéd élőben követni a Bitcoin, Cardano és a többi kriptovaluta árfolyamát, azt itt megteheted! Az árfolyamok mellé pedig hasznos információkat, összefoglalókat is találsz a coinokról 

 

Rögös út áll a Cardano előtt

Az intelligens / okos szerződések a blokklánc technológia olyan úttörői, amelynek kifejezését Nick Szabo az 1990 -es években alkotta meg, és olyan kódrészeket jelentenek, amelyek automatikusan parancsot adnak adott műveletek végrehajtására, ha bizonyos előre meghatározott feltételek és előre meghatározott körülmények jönnek létre.

Cardano I Cryptofalka

Forrás: https://blockzeit.com/

A kriptovaluták világában az okos szerződések az Ethereum blokkláncon debütáltak, azonban mivel egyre több projekt kihasználja a technológia előnyeit a verseny fokozódik.

Az már világosan látszik, hogy a Cardano ökoszisztéma is szeretne kihasítani egy szeletet az okos szerződések piacából, azonban az még nem világos, hogy Charles Hoskinson, az Ethereum egyik eredeti alapítója által vezetett projekt képes lesz -e megzavarni a versenytárs hálózatát.

Az Ethereum jelenleg a decentralizált pénzügyek (DeFi) 96 milliárd dolláros teret ural, a népszerű protokollok, mint az Aave, a Maker, a Curve, az Uniswap és a Compound mind csak másodhegedűs és az Ethereum mögött. A DeFi a kriptovaluta iparág egyik ágazata, amely bonyolultabb pénzügyi szolgáltatásokat tesz lehetővé, mint egyszerűen eszköz megvásárlása és tartása, központosított közvetítő nélkül.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Több Ethereum platform is rendelkezésre áll az okos szerződésekkel ellátott nem cserélhető tokenek (NFT), online szerencsejátékok és egyebek számára. Az NFT -k egyedi digitális tokenek, amelyek műalkotások, zenék és akár koncertjegyek tulajdonjogát képviselhetik. Ezen kívül más fontos protokollok, köztük a Tron és az EOS is versenyeznek ezen a piacon, ami azt jelenti, hogy a Cardano előtt álló út nem lesz egyszerű.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka