Tanácsadásnak számít bizonyos emojik használata?!

Szerző: | márc 9, 2023 | Kriptovaluta

Az amerikai bíróság úgy döntött, hogy a kriptovaluta és NFT posztok esetében a rakétákat, grafikonokat és pénzeszsákokat ábrázoló emojik használata befektetési tanácsadásnak minősülhet.

 

Elkerülhetőek a promóciós anyagokkal kapcsolatos jogi problémák?

Lisa Braganca, a SEC (Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) korábbi kirendeltségvezetője arra figyelmeztette a nyilvánosságot, hogy ne használjanak bizonyos emojikat kriptovaluta és NFT promóciós anyagokban, miután egy bírósági döntés értelmében a DapperLabs korábbi Twitter posztjait befektetési tanácsadásnak minősítette az emojik használatát.

Braganca a Twitteren figyelmeztette a közösséget, miközben a DapperLabs ellen nemrégiben hozott bírósági ítéletre utalt.

Forrás: Twitter

 

Az emojik elleni ítéletet a Dapper Labs és annak vezérigazgatója, Roham Gharegozlou ellen benyújtott per tartalmazta. A posztjaival megsértette az értékpapír-törvényeket az NBA Top Shot Moments NFT promotálásával.

Forrás: nbatopshot.com

Az NBA Top Shot Moments gyűjteményből olyan NFT-k vásárolhatók meg , amelyek az NBA-meccsek legfontosabb pillanatait rögzítik képeken és videókon.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

A felperesek azzal vádolták a Dapper Labs-t, hogy gondosan kiválasztott emojikkal ellátott marketinganyagain keresztül befektetési lehetőségként népszerűsítette az NBA Shot Moments-et. Bár szó szerinti a “profit” szó nem szerepel egyik tweeten sem, a “rakéta” emoji, a “grafikon” emoji és a “pénzeszsák” emoji miatt a potenciális befektetők az NFT-k megvásárlásával a befektetés pénzügyi megtérülésére asszociálhatnak.

Forrás: Twitter

A Dapper Labs azzal érvelt, hogy az emojik a tweetekben az NFT-k piaci adatainak pontosságára utaltak, nem pedig a pénzügyi megtérülésre. A kriptoközösség több tagja azonban azzal érvelt a döntés ellen, hogy az emojik mindenki számára mást jelenthetnek, ezért a használatukra vonatkozó szabály akadályozhatja a szólásszabadságot.

 

Kripto/NFT influenszerek és az emojik 🚀📈💰

Amerikában a szigorú szabályozások végett úgy tűnik, hogy a kripto influenszereknek kétszer is meg kell gondolniuk, hogy milyen emojikat használnak a közösségi média posztjaikban, mert az ilyen posztok pénzügyi tanácsadásnak minősülhetnek, és jogi következményeket vonhatnak maguk után. Pénzügyi tanácsadást kizárólag engedéllyel rendelkező szakemberek nyújthatnak, és nekik is a hatályos jogszabályoknak megfelelően kell eljárniuk.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.