Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Celsius 470 millió dollárnyi ethert szabadíthat fel

A Celsius 470 millió dollárnyi ethert szabadíthat fel

A kriptohitelezőnél jelenleg 206 300 ether van staking platformokról való kiutalási sorokban a Nansen blokklánc kutató cég szerint. Mit jelenthet ez a kriptopiac számára?

A Celsius megkezdte a kriptoeszközök visszahívását

A bajba jutott kriptohitelező platform, a Celsius megerősítette, hogy megkezdte kripto eszközeinek, köztük az ether visszahívását, lekotések megszüntetését, miközben arra készülnek, hogy azt időben szétossszák a hitelezőknek. Erre lassan másfél éve vàrnak a felhasználók. 

Január 5-én a cég, amely 2022 júliusában benyújtott 11. fejezet szerinti bejelentése óta csődeljárás alatt áll, kijelentette, hogy megkezdte eszközei átcsoportosítását, hogy bőséges likviditást biztosítson az esetleges eszközkiosztásokra való felkészülés érdekében.

Celsius csődeljárási folyamata

A 11. fejezet a csődeljárás egyik formája, amely az adós üzleti ügyeinek, adósságainak és eszközeinek átszervezését jelenti. A 11. fejezet az Egyesült Államok csődeljárási törvényének egy szakaszáról kapta a nevét. A 11. fejezetet benyújtó vállalatok azért teszik ezt, hogy időt nyerjenek adósságaik átstrukturálására és újrakezdésre. A feltétele, hogy az adós teljesítse az átszervezési tervben foglalt kötelezettségeit.

Bankruptcy-Celsius.webp

A Celsius hozzátette, hogy feloldja a meglévő Ethereum állományait, amelyek eddig értékes staking jutalmakat biztosítottak a vagyonkezelőnek. 

486,5 millió dollárnyi ETH-t szabadítanak fel

A felszabadított ethert az átszervezési folyamat során felmerülő bizonyos költségek ellentételezésére és az ETH felszabadítására fogják használni, hogy biztosítsák a hitelezőknek történő időben történő kifizetéseket.

In preparation of any asset distributions, Celsius has started the process of recalling and rebalancing assets to ensure ample liquidity

— Celsius (@CelsiusNetwork) January 4, 2024

A lépés pozitív hír azon már 18 hónapja várakozó ügyfelek számára, akik szeretnék visszaszerezni a pénzüket. A helyreállítási terv keretében a Celsius azt is kijelentette, hogy a kriptovalutáit szétosztja a bitcoint vagy ETH-t a hitelezőknek.

A Nansen blokkláncelemző cég jelentése szerint a kifizetésre váró sorban lévő ETH közel egyharmada jelenleg a Celsiusé.

Ez a jelenlegi árakon számolva 206 300 ETH-t jelent, ami körülbelül 468,5 millió dollár. Arról is beszámolt, hogy 19 906 érvényesítő vár teljes kilépésre, és hogy a Celsius eddig már 40 249 ETH-t vont ki.

ETHkiutalasra.jpg

forrás: Nansen Query

Mi fog történni a piaccal, ha az ETH kikerül?

Bár néhányan aggodalmukat fejezték ki, hogy a lépés csak úgy "kidob" egy nagy mennyiségű kriptovalutát a piacokra, mások szerint ez hosszú távon pozitív lépés az Ether-piacok számára és egyfajta tisztulási folyamat kezdetét jelentené. 

A Celsius egyike volt annak a több kriptohitelezőnek, amelyik csődbe ment a 2022-ben.

A cég 2023 novemberében bejelentette, hogy a csőd utáni időszakra csökkentett, a Bitcoin-bányászatra összpontosító stratégiát vezet be. A cég csődeljárását vezető bíró azonban nemtetszésének adott hangot a hirtelen változással kapcsolatban.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.26% $64,507.66
Ethereum ETH 0.20% $3,080.07
BNB BNB 1.18% $558.9
Solana SOL 5.59% $145.86
XRP XRP -0.51% $0.4981
Dogecoin DOGE 1.29% $0.1521
Cardano ADA 3.76% $0.4726
Litecoin LTC -0.74% $81.14
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!