Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Jön az Ethereum EIP-1559 elleni 51%-os támadás?

Jön az Ethereum EIP-1559 elleni 51%-os támadás?

Nem mindenkinek tetszik az Ethereum EIP 1559 javaslata, mely megreformálná a hálózat költségeit. A bányászok erődemonstrációt terveznek.

 

Ethereum EIP-1559 hálózatfrissítés

Buterin szerint, a következő hónapokban érkező hálózatfrissítés akár 100 szorosra növelheti az Etehreum hálózat gyorsaságát. Az Ethereum skálázási problémái már régóta fennállnak, annyira túlterhelt már a hálózat, hogy a gas fee-k (tranzakciós díjak) az egekbe szöktek. Elsősorban a tavaly berobbant DeFi tér szembesült azzal, hogy mekkora hálózati díjakat kell fizetni egyes tranzakciókért. Az egyszerű felhasználónak is problémákat okozott, ugyanis, egy hétköznapi, apró utalás esetében is fennakadások adódtak, mind gyorsasági mind költségek téren.

ETH2 I Cryptofalka Forrás: https://www.supercryptonews.com/

A frissítés várhatóan 2020 júliusában lépne életbe, és ez a lépés nagymértékben megváltoztatná az Ethereum jelenlegi költség rendszerét. Az így kiosztott coinok egy részét elégetnék, ezzel csökkentve a forgalomban lévő ETH-k készletét is.

 

Nem mindenkinek tetszik az EIP1559 változása

A hálózatfrissítés csökkentené a hálózat bányászai számára jutó költségek összegét, ezért tiltakozás indult köreikben. A csoport elkezdte hangoztatni, hogy hálózatátvételt kezdeményez, amely nagyban veszélyezteti a Ethereum hálózat biztonságát.

Ethereum bányászat I Cryptofalka Forrás: https://www.hebergementwebs.com/

A "Bits Be Trippin" néven ismert bányász egy március 9-i YouTube-videó során megjegyezte, hogy a csoport csak erődemonstrációnak szánja az ideiglenes hatalomátvételt. Hogy ezzel megmutassák, meg tudják tenni ezt ha akarják. Buterin és csapata azonban komolyan vette a fenyegetéseket és elkezdték kidolgozni a védekező stratégiát. 

 

A hálózat támadása

A Status blog megjegyezte, hogy az EIP-1559 ellenzéki csoport már technikailag elegendő erőt gyűjtött az 51% -os támadásuk végrehajtásához, a csoport weboldala alapján. Buterin és csapata kidolgozott egy dokumentumot, amely leírja, hogyan állhat át az Ethereum hálózat az Ethereum 2.0-ra pillanatok alatt. Ez a gyors átállás akadályozná meg a támadókat abban, hogy bármit is véghez tudjanak vinni. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.87% $60,885.99
Ethereum ETH -4.37% $2,961.53
BNB BNB -0.74% $541.18
Solana SOL -7.36% $130.37
XRP XRP -1.97% $0.4894
Dogecoin DOGE -7.90% $0.1443
Cardano ADA -3.88% $0.4405
Litecoin LTC -0.03% $79.13
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!