Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elérhető az Ethereum validator node futtatása Metamaskon

Elérhető az Ethereum validator node futtatása Metamaskon

MetaMask új szolgáltatásával mostantól nincs szükség pool-okra vagy speciális hardverre az Ethereum validátor csomópontok futtatásához.

A Metamask új funkciója: Ethereum validátor node

A MetaMask kriptotárca-szolgáltató új staking szolgáltatást vezetett be, amely lehetővé teszi az Ethereum felhasználók számára, hogy bizonyos összegért cserébe saját validáló csomópontot futtassanak.  A validátor stakelést január 18-án vezették be a MetaMask Portfólión keresztül.

A MetaMask a 32 Ether-t befizető felhasználók nevében futattja a validátor node-okat. A jelenlegi Ethereum árakon ez nagyjából 78 752 dollárnak felel meg, ami valljuk be nem egy kis összeg.

A közvetett Ethereum validátor node előnyei és hátrányai

Az új funkció csábító lehet a kezdők és decentralizáció-pártiak számára, mivel a MetaMaskon keresztül történő stakelés megoldhatja a nagy, likvid staking szolgáltatók, mint például a Lido centralizációs aggályait.

Ezzel a szolgáltatással az Ethereum csomópont működtetéséhez szükséges hardver megvásárlására sincs szükség, és megszűnik az internetkimaradások miatti ’slashing’ lehetősége.

A slashing egy olyan folyamat, amikor egy validátor megszegi a proof-of-stake konszenzus szabályait, ami gyakran az adott validátor eltávolítását eredményezi a hálózatból és a feltett Ether egy részének levonását, amelyet a validátor fedezetként kötött le.

A Consensys, amely a szolgáltatást kezeli, „több, mint kétéves működése során még soha nem kapott egyetlen slashing büntetést sem, annak ellenére, hogy több mint 2 milliárd dollár értékű ETH-t kezelt, több mint 33 000 hitelesítőn keresztül" - áll a közleményben.

A MetaMask-on keresztül történő stakelés jelenleg évi 3,8%-os hozamot biztosít, azonban a platform 10% jutalékot is felszámol a validátorok jutalmai után.

Ethereum validátor stakelés más platformokon

A MetaMaskkal történő stakelésből származó nyereség, a díjakkal együtt, hasonlóak a Lido által kínált 3,4%-os hozamhoz.

A Lido, az ágazat domináns likvid staking platformja, ahol jelenleg 9,3 millió ETH van letétbe helyezve 22,9 milliárd dollár értékben. Ez az Ultrasound.Money szerint a teljes, 28,8 millió lekötött Ethereum 40%-ának felel meg. Az Ethereum teljes forgalomban lévő készletének körülbelül egynegyede van lekötve stakelésbe.

Ethereum validátor node futtatása egyszerűen a Metamaskon | Cryptofalka

A decentralizált szolgáltatókon kívül az Ethereum tulajdonosok olyan központosított tőzsdéket is használhatnak, mint például a Coinbase, amely a jutalmak 25%-át vonja le.

Végezetül megállapítható, hogy léteznek a Metamask-nál csábítóbb ajánlatok azok számára, akik letétbe kívánnak helyezni fölösleges 32 Eth-ot. De a kezdőknek, illetve azoknak, akik nem akarnak a hardveres igények kielégítésével bonyolódni, mindenképpen egy megfontolandó lehetőség.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.96% $64,535.96
Ethereum ETH -4.69% $3,085.88
BNB BNB -4.92% $553.95
Solana SOL -3.42% $139.43
XRP XRP -7.02% $0.4934
Dogecoin DOGE -6.77% $0.1537
Cardano ADA -6.87% $0.4582
Litecoin LTC -5.86% $78.67
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!