Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Befolyásolhatják-e az ETF jóváhagyások az Ethereum árát?

Befolyásolhatják-e az ETF jóváhagyások az Ethereum árát?

Az Ethereum árfolyama az új ETF jóváhagyásoknak köszönhetően akár jelentős növekedést is mutathat. Felülmúlhatja-e a jövőben a Bitcoin ETF-ek sikerét?

Az ETF jóváhagyások hatása az Ethereum árfolyamára

Az utóbbi időben az Ethereum árfolyama jelentős emelkedést mutatott, különösen azután, hogy új ETF-eket (tőzsdén kereskedett alapokat) hagytak jóvá az Egyesült Államokban. Az ETF jóváhagyások növelik az Ethereum iránti keresletet, mivel könnyebbé teszik a befektetők számára, hogy hozzáférjenek az Ethereum piacához anélkül, hogy közvetlenül kriptovalutát kellene vásárolniuk. 

A K33 elemzői szerint a várhatóan július 8-án induló ETF-ek "aranytojásnak" számítanak az ETH árfolyamában, míg a Bitcoinnak eladási nyomással kell szembenéznie, mivel a héttől kezdődően 8,5 milliárd dollár értékben visszakerülnek a bedőlt Mt. Gox tőzsde hitelezői.

Az elemzők szerint az Ethereum árfolyama az ETF jóváhagyások után hosszú távon is stabilan növekedhet. Az ilyen típusú pénzügyi eszközök bevezetése szélesebb befektetői bázist vonzhat, különösen az intézményi befektetőket, akik nagyobb összegeket mozgathatnak a piacon. 

Vetle Lunde és David Zimmerman a K33 Research elemzői arra számítanak, hogy az ETH „azonnal megbotlik az ETF-ek elindítása után”, de megjegyezték – mint ami később a Bitcoinnal történt –, hogy az alapokba történő beáramlás valószínűleg meg fogja erősíteni az ETH árfolyamát.

„Az ETF-ek szilárd katalizátorai a relatív ETH-erősségnek a nyár előrehaladtával és az áramlások felgyülemlésével, és határozottan úgy tekintek, mint a jelenlegi ETH/BTC árakra, mint a türelmes kereskedők alkujára” – írta Lunde.

Ethereum Spot ETF - jobban teljesíthet mint a Bitcoin?

Az Ethereum és a Bitcoin közötti verseny új szintre lépett az ETF jóváhagyásokkal. Míg a Bitcoin már régóta az első számú kriptovaluta, az Ethereum most olyan új lehetőségeket kínál, amelyek vonzóvá teszik a befektetők számára. Az Ethereum ETF-ek bevezetése jelentős lépés a kriptovaluták intézményesítése felé, és tovább növelheti az Ethereum piaci dominanciáját.

„Úgy gondolom, hogy az Ethereumon túli jövőbeli ETF-eknek valóban köze van az Egyesült Államokban elfogadott jogszabályokhoz” – állítja Steve Kurz, a Galaxy Digital munkatársa.

A K33 Reserch jelentés szerint a Bitcoin határidős prémiumai a Chicago Mercantile Exchange-en (CME) ismét kétszámjegyűek, 10,9%-on állnak.

Ami az Ethereumot illeti, az újonnan bevezetett VolatilityShares 2x tőkeáttételű ETH ETF immár 33 700 ETH (114 millió dollár) egyenértékű kitettséggel rendelkezik mindössze 15 kereskedési nap után, ami azt mutatja, hogy a CME kereskedők jelenleg hosszú tőkeáttételes kitettséget szeretnének az ETH-val szemben.

Az elemzők azt is kiemelik, hogy az Ethereum technológiai előnyei, például az okosszerződések és a decentralizált alkalmazások (dApps) szélesebb körű felhasználása, tovább erősíthetik az Ethereum pozícióját a piacon. 

Az új pénzügyi eszközök bevezetése révén az Ethereum nagyobb befektetői bázist vonzhat, ami hosszú távon stabil növekedést eredményezhet az árfolyamban, felülmúlva még akár a Bitcoint is​.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.30% $66,867.09
Ethereum ETH 1.53% $3,525.06
BNB BNB -1.06% $585.86
Solana SOL 0.08% $177.32
XRP XRP 0.84% $0.601
Dogecoin DOGE -0.53% $0.136
Cardano ADA -1.58% $0.4255
Litecoin LTC -3.03% $71.67
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!