Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
CME Bitcoin kereskedés: újabb intézményi tőke a láthatáron

CME Bitcoin kereskedés: újabb intézményi tőke a láthatáron

A CME Group, a világ legnagyobb határidős tőzsdéje spot Bitcoin kereskedés bevezetését tervezi, ami újabb intézményi befektetőket vonzhat és növelheti az elfogadottságot.

CME Group: az intézményi érdeklődés ébredése

A chicagói székhelyű CME tárgyalásokat folytat olyan kereskedőkkel, akik a kriptovalutát szabályozott piactér keretein belül szeretnék vásárolni és eladni – írja egy cikkében a Financial Times.

A tervezet, amely nem végleges, további lépést jelentene a nagy Wall Street-i intézmények részéről a digitális eszközök szektorába való terjeszkedésben, miután az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet januárban spot Bitcoin ETF-eket engedélyezett.

A Bitcoin spot kereskedés bevezetése a CME-n, amely már most is otthont ad a Bitcoin határidős ügyleteknek, lehetővé tenné a befektetők számára, hogy könnyebben kössenek úgynevezett bázis ügyleteket. 

A hivatásos bitcoin-kereskedők körében elterjedt stratégia és az amerikai kincstári piac egyik alapeleme, hogy pénzt vesznek fel a határidős ügyletek eladásához, miközben megvásárolják a mögöttes eszközt, és a kettő közötti kis különbségből nyereséget termelnek. A báziskereskedelem nagy része a CME helyszínein zajlik.

Láttuk jönni: Bitcoin szkeptikusból támogatók

A világ legnagyobb pénzügyi intézményei közül néhányan Bitcoin szkeptikusból támogatóvá váltak, köszönhetően annak, hogy a Bitcoin a 2022-es mélypontról idén rekordmagasra emelkedett továbbá, hogy szabályozott keretek között kereskedhető eszközzé vált.

Bár a legnagyobb kriptovaluta a márciusi, 73 000 dollár feletti csúcspontja óta korrekcióban van, a tőzsdén kereskedett alapjai minden idők leggyorsabban növekvő ETF-jei lettek.

blackrock-bitcoin.jpg

A fedezeti alapok, a nyugdíjalapok és a nagy bankok már a befektetők között vannak, akik több mint 10 milliárd dollárnyi eszközt fektetnek olyan vagyonkezelők által működtetett eszközökbe, mint a BlackRock, a Fidelity és az Ark Investment.

Márciusban Larry Fink, a BlackRock vezérigazgatója azt mondta, hogy "hosszú távon bullish" a Bitcoinnal kapcsolatban, valamint többször is digitális aranynak nevezte az legnagyobb kriptovalutát.

Vetélytársra akadhat a Binance és a Coinbase

Binance-t megelőzve, a CME lett a legnagyobb határidős Bitcoin tőzsde, ahol a kereskedők az eszköz volatilitásából igyekeztek profitálni.

A CME, amely nagyrészt fedezeti alapokat és saját kereskedőket szolgál ki, körülbelül 26 000 nyitott pozíciót tart nyilván a chicagói piacán, mintegy 8,5 milliárd dollár értékben, ami több mint kétszerese az egy évvel ezelőtti mennyiségnek.

A források szerint a CME a potenciális spot kereskedési üzletágát a svájci EBS devizakereskedési helyszínen keresztül működtetné, amely kiterjedt szabályozásokkal rendelkezik a kriptoeszközök kereskedelmére és tárolására vonatkozóan.

A nagy, hagyományos tőzsdei szolgáltatóknak nincs kellő tapasztalata a spot kriptovalutákkal kapcsolatos kereskedésben. A Deutsche Börse idén megnyitotta saját digitális eszközpiacát, de a CBOE Global Markets, a CME riválisa a múlt hónapban közölte, hogy bezárja spot piaci üzletágát, az egyértelmű amerikai szabályozás hiányára hivatkozva.

BTC exchange.webp

Szakértők szerint a CME lépésének legnagyobb előnye az, hogy a nagy szabályozott tőzsdék egyre jobban megbarátkoznak a digitális eszközök kereskedelmének infrastruktúrájával, mint például a kriptovaluták biztonságos őrzése, amely új típusú ügyletek megjelenésének lehetőségét biztosítaná.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.01% $60,995.98
Ethereum ETH -0.12% $3,370.97
BNB BNB 0.71% $571.35
Solana SOL 8.71% $135.5
XRP XRP 0.95% $0.476
Dogecoin DOGE 3.19% $0.1225
Cardano ADA 4.14% $0.3878
Litecoin LTC -0.51% $70.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!