Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A legnagyobb Ethereum staking pool-ok

A legnagyobb Ethereum staking pool-ok

Egy DeFi staking pool és három központosított kriptotőzsde kezeli jelenleg a legnagyobb Ethereum staking pool-okat.
 

 

A 3 legnagyobb Ethereum staking pool a hálózat 2/3-át biztosítja

A jövő héten végbemenő Etherem merge előkészítése már évek óta zajlik. Tavaly óta elindult Ethereum staking poolok népszerűek a befektetők körében.
 
ETH staking pool | Cryptofalka Forrás: coinmetanews.com
 
Az összevonás (merge) az Ethereum jelenlegi proof-of-work (PoW) bányászati ​​modelljét – amely sok energiát igényel a tranzakciókat feldolgozó bányászeszközök működtetéséhez – egy konszenzusos tét-ellenőrző (PoS) rendszerre váltja át, amely várhatóan több mint 99%-kal kevesebb energiát használ fel. Amikor az Ethereum mainnet végrehajtja ezt az átállást, az érvényesítők, nem pedig a bányászok fogják ellenőrizni a tranzakciókat, és hozzáadni a blokklánchoz.
 
A bányászokhoz hasonlóan ezek az érvényesítők is jutalmat kapnak a hálózat biztonságossá tételéért. Az érvényesítővé válás azonban magas belépési költséggel és sok kockázattal jár. A befektetőknek 32 ETH biztosítékot kell letétbe helyezniük (stakelni), körülbelül 52 000 USD értékben, hogy érvényesítővé válhassanak.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
 
 

Ethereum lekötések 3. félnél

Ez a magas letéti küszöb indította el a staking poolokat. A részvételhez a befektetők harmadik félnél, például a Lido Finance-nél vagy a Coinbase-nél köteik le az Ethereum-ot. Ezek az entitások az alapokat az érvényesítők beállítására és a futó csomópontok többletköltségének kezelésére használják. Cserébe részesedést kapnak, a többit pedig kiutalják a betétesek számára. A Nansen blokklánc-elemző cég szerint péntek délutánig több mint 422 000 egyedi validátor van 22,3 milliárd dollár értékű Ethereummal (13,5 millió ETH) a Beacon Chainben. A érdekelt ETH 30%-át a Lido Finance, 15%-át a Coinbase, 8%-át a Kraken és további 7%-át a Binance irányítja.
 
A nyilvános staking poolok hasonlóak a részvénytársaságként működő ingatlanbefektetési alapokhoz. Pl. a REIT lehetővé teszi az emberek számára, hogy befektetési célú ingatlanokba fektessenek anélkül, hogy azt önállóan meg kellene vásárolniuk. De ha négy REIT irányítaná a piac 60%-át, akkor az torzítaná a piaci körülményeket, ha akár csak az egyikük is úgy döntene, hogy bizonyos embereket megakadályoz abban, hogy házat vásároljanak és béreljenek.
 
Ez az oka annak, hogy a kockáztatott poolok felhívták a figyelmet az Ethereum egyesülése előtt – az érvényesítők nagy csoportjait irányító egyetlen entitás aláássa a biztonság gondolatát a decentralizáció révén.
 
 
 

Lido Finance - 4,2 millió ETH

A Lido Finance és a Staked ETH (stETH) messze a legnépszerűbb befektetési bázis. A Lido 2020 végén, közvetlenül a Beacon Chain létrehozása előtt dobott piacra a stakelt likvid tokent. A token likvid jellege azt jelenti, hogy az ETH-betétesek stETH-t kapnak, és eladhatják, kereskedhetnek vele vagy kölcsönadhatják, miközben az Ethereumjuk a Lido-nál marad. Az Etherescan szerint több mint 98 000 stETH pénztárca létezik.
 

 

Coinbase - 2 millió ETH

A Coinbase tavaly áprilisban indított Ethereum staking poolt. A cég két héttel ezelőtt mutatta be a likvid befektetési lehetőségét: Coinbase Wrapped Staked ETH (cbETH). Hasonlóan működik mint az stETH, és fedezetként használható a decentralizált pénzügyi hitelezési protokollokban. A CoinMarketCap szerint pénteken a cbETH piaci mérete 936 millió dollár, amit 880 egyedi pénztárcában tartanak.
 
Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka
 

 

Kraken - 1,1 millió ETH

Még 2020 decemberében, Beacon Chain elindítása után a Kraken bejelentette, hogy ügyfelei 100 000 ETH-t kötöttek le. Azóta ez az összeg a tízszeresére nőtt. A Lido-val, Coinbase-el és Binance-szel ellentétben a Kraken nem kínál likvid befektetési lehetőséget. Valójában most egy figyelmeztetés található a gyakran ismételt kérdések oldalának tetején, amely jelzi a felhasználóknak, hogy csak az egyesítés után vonhatják kapják meg az Ethereum jutalmat.
 
Ám Kraken kitettsége a kockáztatott pooloknak valójában nagyobb, mint amilyennek látszik az 1,1 millió ETH. 2021 decemberében a Kraken megvásárolta a Stakedet, amelynek egyesült államokbeli ága, a Staked.US 405 600 érdekeltségű ETH-t tesz ki.
 

 

Binance - 904 608 ETH

A Binance 2021 végén indította el Binance Beacon ETH-jét (bETH), és már ki is bocsátotta az Ethereum betéteseinek, akik csatlakoztak a poolhoz. A bETH tokenek lehetővé teszik a likviditást, ami azt jelenti, hogy a felhasználók ugyanúgy használhatják a Binance Ethereum oldalláncán, a Binance Smart Chain-en, mint ahogy egyébként használnák az Ethereumot. A BscScan szerint jelenleg 8939 egyedi pénztárcában van tárolva.
 
 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.08% $51,625.07
Ethereum ETH 2.73% $3,039.04
BNB BNB 1.38% $385.08
Solana SOL 0.40% $102.72
XRP XRP -0.10% $0.544
Cardano ADA 0.29% $0.5881
Dogecoin DOGE 1.00% $0.08614
Litecoin LTC 0.06% $69.96
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!